Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΕΝΤΥΠΟ)


Αυτό είναι το κείμενο της αναφοράς σε ελληνική και αγγλική έκδοση

Σε μία κίνηση που δείχνει την μεγάλη αγανάκτηση των πολιτών, κάτοικοι των Κυθήρων αποφάσισαν να προσφύγουν στον Συνήγορο του Πολίτη, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή για την κατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο νησί. Η προσφυγή, η οποία συνοδεύεται από συγκεκριμένες καταγγελίες, εστιάζει στις χρόνιες παραλείψεις του Δήμου όσον αφορά τη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών, οι οποίες, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, έχουν οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι η έλλειψη νερού στα Κύθηρα δεν σχετίζεται με τη γενική λειψυδρία που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, αλλά με την πλημμελή διαχείριση των υποδομών από τον Δήμο. Από τα μέσα Ιουλίου, κάτοικοι και επισκέπτες σε πολλές περιοχές του νησιού έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με μηδενική ή ελάχιστη ροή νερού, γεγονός που καθιστά τη διαβίωσή τους αβίωτη και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην προσφυγή τους, οι πολίτες καταγγέλλουν συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, καθώς και άλλους αρμόδιους, για τις παραλείψεις τους και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη. Τονίζουν ότι η κατάσταση έχει οδηγήσει σε σοβαρές δυσλειτουργίες, με συνεχείς διακοπές υδροδότησης και την ανάγκη προμήθειας νερού μέσω βυτίων, γεγονός που επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους και προκαλεί ανησυχία σχετικά με την ποιότητα του νερού.

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και να υποχρεώσει τους αρμόδιους να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης στο νησί. Οι κάτοικοι καλούν όσους επιθυμούν να συνυπογράψουν την προσφυγή, παρέχοντας τα προσωπικά τους στοιχεία για να ενισχυθεί η συλλογική προσπάθεια.

Η ομάδα πολιτών καλεί όσους ενδιαφέρονται να αποστείλλουν στο συνήγορο του πολίτη το κείμενο που επισυνάπτεται παρακάτω, ενώ διαφορετικά μπορούν να το υποβάλλουν απευθείας στην σχετική φόρμα επικοινωνίας: https://www.synigoros.gr/el/anafora/ipovoli-anaforas 
Όπως είχες ανακοινωθεί προ ημερών, σε περίπτωση που χρειάζονται κάποια πληροφορία σχετικά να επικοινωνήσουν στην εξής διεύθυνση: cerigocitizens@gmail.com 

Ακολουθεί το αρχείο κειμένου στα ελληνικά και σε αγγλική μετάφραση.








kythera.news/

1 σχόλιο:

  1. και ο συνήγορος του πολίτη θα κάνει ντά το Δήμαρχο; κοιμάστε καθιστοί και σας κάνουν αέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.