Header Ads

Header ADS

Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τα αιτήματα των πυροσβεστών.



Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τα αιτήματα των πυροσβεστών. 

Τα δάση και οι περιουσίες καίγονται αλλά στην κυβέρνηση δεν τους …καίγεται καρφί για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. 

Κακά τα ψέματα… ο πυροσβέστης είναι ένα από τα επαγγέλματα που η πολιτεία θα έπρεπε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα χρόνια προβλήματα του τομέα και να ικανοποιήσει τα εύλογα αιτήματα του.

Γιατί είναι ένα επάγγελμα, οι απολαβές του οποίου είναι ιδιαίτερα χαμηλές αν σκεφτεί κανείς ότι ο πυροσβέστης μπορεί να μείνει για μήνες μακριά από την οικογένειά του. Ξεκουράζεται στο έδαφος δίπλα σε εστίες πυρκαγιάς, μένει άυπνος για περισσότερο από 24 ώρες και συνεχώς βρίσκεται αντιμέτωπος με την πύρινη λαίλαπα.

Κάθε χρόνο και αφού έχουν γίνει στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης κι έχουν καταστραφεί περιουσίες, η κυβέρνηση βρίσκει ως μοναδικό ένοχο την κλιματική αλλαγή. Για την ανοργανωσιά και την ανευθυνότητα του υπουργείου ή τις κενές θέσεις στο σώμα, ουδείς λόγος! 

Δικαίως οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στο προσωπικό καθώς πρέπει να ενσωματωθούν τουλάχιστον 2.700 νέοι στο σώμα και να καλύψουν καίριες θέσεις. Θα προσθέσω και ακόμα μία παράμετρο, την ηλικία. Ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών σήμερα, είναι τα 50 έτη. 

Δικαίως οι πυροσβέστες διαμαρτύρονται για την παλαιότητα του στόλου και την αντικατάστασή του με σύγχρονα οχήματα, αφού αυτά που χρησιμοποιούν είναι άκρως επικίνδυνα για τη ζωή τους.

Δικαίως οι πυροσβέστες διεκδικούν αμοιβή της υπερεργασίας τους, αφού η υγεία και η ζωή τους απειλούνται διαρκώς. 

Τέλος, η μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, δεν σηκώνει άλλη αναβολή. Αυτών των ανθρώπων, αυτών των ηρώων που τους θυμούνται κάθε καλοκαίρι όταν εκδηλώνονται οι φωτιές, αλλά ποτέ το χειμώνα, την περίοδο της πρόληψης. 

Είναι αυτονόητο ότι οι πυροσβέστες δεν ασκούν απλώς ένα επάγγελμα, αλλά επιτελούν έργο και μάχονται με ανιδιοτέλεια για να σώσουν τα σπίτια μας και τα δάση μας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει μία κυβέρνηση που σέβεται το επάγγελμα του πυροσβέστη, είναι να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, τη σωματική και ψυχική κόπωση τους και να τους δικαιώσει ηθικά και οικονομικά. 

Είναι καιρός πλέον για την κυβέρνηση να σταματάει να κατηγορεί συνεχώς για όλα τα δεινά την κλιματική αλλαγή και να επιχειρήσει να αλλάξει τη δική της οπτική! 

Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα! 

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.