Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ετεροχρονισμένες ειρωνείες, κακιούλες και σόου δεκαετίας 1980



Ετεροχρονισμένες ειρωνείες, κακιούλες και σόου δεκαετίας 1980

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό Αύγουστο!
Πριν λίγες ημέρες έγινε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για το μήνα Αύγουστο. Στη συνεδρίαση αυτή, όπως είχαμε εξάλλου γνωστοποιήσει και μέσω της πρόσκλησης προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, έγινε αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα της διαχείρισης του νερού στο νησί μας, τόσο από εμένα, όσο και από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Π. Ζαντιώτη και τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Στάθη, δύο ανθρώπους που ξέρουν την ύδρευση του νησιού καλύτερα και από το ίδιο τους το σπίτι.
Κατά το στάδιο της ενημέρωσης, λοιπόν, και αφού εγώ, ο κ. Ζαντιώτης και ο κ. Στάθης ολοκληρώσαμε μια πληρέστατη παρουσίαση του ζητήματος της ύδρευσης, έλαβαν το λόγο κατ΄ αρχήν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων. Για τον κ. Σουρή ό,τι και να πω είναι πολύ λίγο. Επιμένει να ασχολείται με ζητήματα λυμένα και απαντημένα από τις αρμόδιες αρχές, όπως η αδιανόητη πλέον εμμονή του με την κα. Σταματίνα Βάρδα, Δημοτική Σύμβουλο της παράταξής μας και Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου. Για να ξέρετε λοιπόν, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απάντησε ρητά και κατηγορηματικά στον κ. Σουρή ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο στις ιδιότητες αυτές (Δημοτικός Σύμβουλος και Ειδικός Συνεργάτης), εκείνος προέβη σε μηνυτήρια αναφορά (την οποία μάλιστα κοινοποίησε και σε διάφορες υπηρεσίες) μη δυνάμενος να αποδεχθεί ότι κάνει λάθος! Έχει πλέον χάσει κάθε όριο ελέγχου με τις συνεχείς καταγγελίες και αναφορές του δεξιά και αριστερά, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και στους 6 εναπομείναντες διοικητικούς υπαλλήλους που αφήνουν στην άκρη σημαντικές εργασίες για να απαντούν στην Αποκεντρωμένη και σε άλλες υπηρεσίες για τις ανεδαφικές καταγγελίες του κ. Σουρή. Όλες αυτές οι ενέργειες αποδεικνύουν ένα και μόνο: πλήρης άρνηση αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος! Τα περί «απερχόμενου Δημάρχου» γύρισαν ως boomerang αφού οι πολίτες απέρριψαν τις κουραστικές και επαναλαμβανόμενες κατηγορίες εναντίον μας που προσπαθούσαν να πείσουν τους πολίτες ότι δεν έχουμε κάνει κανένα έργο στο νησί εδώ και 10 χρόνια!
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Σοφίος. Εδώ πράγματι αξίζει να σταθώ. Θυμήθηκα την ωραία ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» (1966) με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Θυμόμαστε όλοι τη σκηνή: η Αλίκη, κόρη του στυγνού εργοστασιάρχη, «καταδέχεται» να κάτσει στο ταπεινό ταβερνάκι που τρώνε οι εργάτες προκειμένου να κερδίσει την εύνοιά τους! Ο κ. Σοφίος λοιπόν, σε ένα κακά σκηνοθετημένο σόου, δεν μας είπε τίποτε για την ύδρευση και πήγε και κάθισε με το κοινό αποχωρώντας μετά το στάδιο της ενημέρωσης χωρίς να ψηφίσει φυσικά κανένα θέμα της ημερήσιας διάταξης. Βέβαια, ο κυθηραϊκός λαός δεν τον έστειλε στα έδρανα του ΔΣ για να κάνει σόου, αλλά για να φέρνει προτάσεις και να μετέχει στη λήψη αποφάσεων.
Αξίζει, επίσης, να σταθώ και στις παρεμβάσεις όσων από τους παριστάμενους πολίτες έλαβαν το λόγο. Συνολικά μίλησαν 4 πολίτες. Στέκομαι στην παρέμβαση του κ. Νώντα Σταμάτη από το Διακόφτι που δεν του αρέσει τίποτα, κατηγορεί παγίως τη Δημοτική Αρχή για τα πάντα και τώρα αποφάσισε να ασχοληθεί με το νερό. Λογικό μου ακούγεται, αφού το Διακόφτι εδώ και 2 χρόνια έχει σταθερή και απρόσκοπτη υδροδότηση από την αφαλάτωση, για την οποία ο κ. Σταμάτης δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα. Έτσι είναι, όταν έχεις λυμένα τα δικά σου προβλήματα, αμπελοφιλοσοφείς για τα προβλήματα των άλλων!
Πού ήταν όμως όλοι αυτοί (αιρετοί της Αντιπολίτευσης και πολίτες) όταν υπογράφαμε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο της Αποχέτευσης του Νοτίου Τμήματος; Τότε δεν είχαν ανησυχία για τις υποδομές του νησιού; Ούτε ένας εξ αυτών δεν παρευρέθη την ημέρα εκείνη στο Δημαρχείο για να ενημερωθεί για ένα ουσιαστικότατο έργο που τόσο πολύ κατηγορήθηκε και όμως συμβασιοποιήθηκε και ξεκινάει.
Πάντως οι ειρωνείες και τα σόου καλό είναι να γίνονται πριν τις εκλογές, όχι μετά....
Στέκομαι επίσης στα ψέματα του κ. Σουρή για τον τουρισμό. Ο κ. Σουρής ισχυρίστηκε ότι η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Προφανώς αγνοεί τα στοιχεία και παραμυθιάζει τον κόσμο. Διότι μόνο το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου 2024 στο νησί μας είχαμε 3.000 παραπάνω αφίξεις σε σχέση με το 2023! Συγκεκριμένα: Μάιος/Ιούνιος 2023: 19.524 αφίξεις, Μάιος/Ιούνιος 2024: 22.469 αφίξεις! Βέβαια το γεγονός ότι ο τουρισμός έχει αλλάξει και πλέον ο κόσμος προτιμάει να τρώει inhouse και όχι στα εστιατόρια, ο κ. Σουρής (που υποτίθεται ότι έχει και κάποια σχετική γνώση), το αποσιωπά. Ο καθένας αντιλαμβάνεται όμως…
Τέλος, προειδοποιώ για πρώτη και τελευταία φορά: η καταγραφή των συνεδριάσεων του ΔΣ από οποιονδήποτε δεν έχει λάβει σχετική έγκριση από το Δ.Σ. είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Την επόμενη φορά θα εφαρμοστεί ο Νόμος.
Ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση για την ύδρευση, όπως την έκανα στο Δ.Σ.:
1. Οι 2 μονάδες αφαλάτωσης της Αγ. Πελαγίας λειτουργούν κανονικά και υδροδοτούν μεγάλο μέρος του οικισμού. Παράλληλα ολοκληρώνεται η σύνδεση της νέας μεγάλης δεξαμενής (Δ1) στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης Αγ. Πελαγίας» που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Η σύνδεση της δεξαμενής αυτής είναι η προϋπόθεση προκειμένου το νερό των αφαλατώσεων της Αγ. Πελαγίας να κατευθύνεται στο 100% του οικισμού, επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης κυρίως στα ψηλότερα σημεία του οικισμού, όπου σήμερα το νερό δεν επαρκεί και παρατηρούνται αποσπασματικές διακοπές υδροδότησης κυρίως τις βραδινές ώρες. Η αιτία καθυστέρησης στην ολοκλήρωση του έργου αυτού, είναι αποκλειστικά η στάση πληρωμών εκ μέρους της Περιφέρειας και δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε ο Δήμος ούτε ο ανάδοχος.
2. Η μονάδα αφαλάτωσης του Διακοφτίου έχει επίσης τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ήδη από τις αρχές Ιουλίου και καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες του οικισμού, όπως εξάλλου ήταν ο εξαρχής σχεδιασμός μας. Έτσι ο Δήμος μπορεί και αξιοποιεί το νερό της γεώτρησης που ύδρευε το Διακόφτι στα Κοκκινοχώραφα προκειμένου να ενισχύει (με μεταφορά βυτίων) την δεξαμενή της Σκληρής από την οποία υδρεύονται οι οικισμοί Καστρισιάνικα, Φριλιγκιάνικα, Αλοϊζιάνικα, Αρωνιάδικα, Πιτσινάδες, Κυπριωτιάνικα και Βαμβακαράδικα. Εξ αυτών το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Κυπριωτιάνικα, που είναι ο οικισμός με το μεγαλύτερο υψόμετρο.
3. Από 30 Ιουλίου μέχρι 10 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος μας θα ενισχυθεί με 2 οχήματα μεταφοράς πόσιμου νερού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ και ΠΝ), μετά το οδηγικού προσωπικού τους, που – όπως και το 2023 – θα συμβάλλουν στην προσπάθεια απρόσκοπτης υδροδότησης των προβληματικών περιοχών. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Δημήτριο Χούπη και στον π. Υφυπουργό κ. Κώστα Κατσαφάδο για τις ενέργειές τους καθώς και στη SEAJETS για τη δωρεάν μεταφορά τους από τον Πειραιά.
4. Σημειώνεται ότι ΟΛΑ τα βυτία μεταφοράς νερού είναι απόλυτα ασφαλή και πιστοποιημένα και το νερό με το οποίο πληρώνονται οι προβληματικές δεξαμενές είναι νερό του δικτύου ύδρευσης το οποίο ελέγχεται ως προς όλα τα ποιοτικά χημικά του συστατικά, όπως άλλωστε προβλέπεται στο Νόμο. Οι χημικές αναλύσεις του νερού που παρέχεται από το δίκτυο ύδρευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και καταρρίπτουν τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες της αντιπολίτευσης που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους πολίτες περί δήθεν ακαταλληλότητας του νερού.
5. Η θολότητα του νερού στην Αγ. Αναστασία θα αντιμετωπισθεί οριστικά με τα νέα φίλτρα που δημοπρατήθηκαν την 1/8 και κοστίζουν 186.000€. Ακολουθείται η διαδικασία του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Ωστόσο, σήμερα, το νερό που παρέχεται στην περιοχή δεν παρουσιάζει πρόβλημα θολότητας καθώς έγινε αντικατάσταση των πληρωτικών υλικών των υπαρχόντων φίλτρων.
6. Οι βλάβες στα παλιά δίκτυα είναι συνεχείς και δεν αρκεί για την άμεση αντιμετώπισή τους ακόμα και το τριπλάσιο προσωπικό από το σημερινό. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, το ελάχιστο προσωπικό της ΤΥ (2 υδραυλικοί και 1 υδρονομέας) και οι ιδιώτες συνεργάτες του Δήμου εργάζονται κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα στην ύδρευση. Οι όψιμοι σχολιαστές να φροντίσουν να σέβονται τον κόπο αυτών των ανθρώπων. Είναι θέμα κυρίως ηθικής.
7. Από 01-01-2024 μέχρι και σήμερα έχουν προκύψει και επισκευαστεί 378 βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης των Κυθήρων. Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι αποκαταστάσεις ροής από βουλώματα στα δίκτυα, οι αντικαταστάσεις βανών σε διάφορα σημεία του νησιού και οι αντικαταστάσεις τμημάτων αγωγών.
8. Μετά από αίτημα του Δημάρχου προς την Υφυπουργό Περιβάλλοντος κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, εγκρίθηκε η αποστολή στα Κύθηρα κλιμακίου του ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) που θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένη υδρογεωλογική μελέτη σε όλο το νησί, υποδεικνύοντας νέα έργα ύδρευσης που θα υδροδοτήσουν απρόσκοπτα τα Κύθηρα κατά τα επόμενα χρόνια.
9. Μέσα στον Αύγουστο θα υπογραφεί η σύμβαση για τις 3 νέες μονάδες αφαλάτωσης (Παλαιόπολη, Καψάλι και Αντικύθηρα). Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ με 1.860.000€. Η έγκριση της Αρχαιολογίας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου δόθηκε πριν λίγες ημέρες. Με τα έργα των αφαλατώσεων, λύνονται πάρα πολλά προβλήματα υδροδότησης και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η κατασκευή νέων δικτύων ώστε το νερό των μονάδων αυτών να μπορεί να υδροδοτήσει και τους κεντρικούς οικισμούς.
10. Έχει ξεκινήσει το έργο των νέων γεωτρήσεων ύδρευσης και σταδιακά οι παλιές γεωτρήσεις που λόγω της πρωτοφανούς λειψυδρίας έχουν μειωμένη (ή και μηδενική) απόδοση αντικαθίστανται από νέες βαθύτερες (ο υδροφόρος ορίζοντας έχει πέσει). Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα είναι θετικά, αποδεικνύοντας την ορθότητα του προγραμματισμού της Δημοτικής Αρχής.
11. Το μεγάλο έργο της αντικατάστασης και παραλλαγής δικτύων ύδρευσης (24χλμ νέα δίκτυα) έχει ξεκινήσει από την τοποθεσία «Δεξαμενή Γεωργά» προς «Δεξαμενή Σκληρής», που είναι η περιοχή με τις περισσότερες βλάβες πάνω στο νησί και μόλις κατασκευαστεί το συγκεκριμένο δίκτυο (έχει ήδη κατασκευαστεί το 50%) οι σχεδόν εβδομαδιαίες βλάβες (που εντοπίζονται πολύ δύσκολα γιατί τα παλιά δίκτυα διέρχονται από το βουνό) στην περιοχή Φριλιγκιανίκων, Αρωνιαδίκων, Καστρισιανίκων, Αλοϊζιανίκων θα εξαλειφθούν. Όσο το έργο αυτό προχωράει, τόσο θα μειώνονται τα προβλήματα στις περιοχές παρέμβασης, καθώς τα νέα δίκτυα θα κατασκευαστούν σε περιοχές με συνεχείς βλάβες. Θυμίζουμε ότι θα γίνουν τα εξής δίκτυα:
 Νέος αγωγός σύνδεσης Δεξαμενής Πετρουνίου – Δεξαμενής Ποταμού (TACAN): 3740m. Ενισχύεται ο Ποταμός με νερό απευθείας από το Πετρούνι.
 Αντικατάσταση παλαιού αγωγού διανομής αμιάντου από Διασταύρωση της οδού Πετρουνίου – Γερακαρίου με την οδό Διακοπουλιανίκων έως την Δεξαμενή Ποταμού: 3770m. Υδρεύονται οι οικισμοί Βουνό, Καρυδιάνικα, Αντζολιάνικα, Ματζοριάνικα, Αγία Αναστασία και Αγ. Πελαγία (εάν απαιτηθεί).
 Αντικατάσταση τμήματος του καταθλιπτικού αγωγού Δεξαμενής Πετρουνίου – Δεξαμενής Γερακαρίου: 500m. Εξυπηρετούνται οι οικισμοί Γερακάρι, Προγκί, Διακοπουλιάνικα, Καραβάς (Πάνω Χωρίο), Βουνό, Αγία Πατρικία, Καρυδιάνικα, Αντζολιάνικα, Ματζοριάνικα, Αγ. Αναστασία, Άγ. Γεράσιμος.
 Αντικατάσταση του αγωγού εκμετάλλευσης των γεωτρήσεων Πλακουτά, Κουμέλια, Συνεταιρισμός έως Δεξαμενή Ποταμού (TACAN): 755m. Αφορά την ομαλή και απρόσκοπτη υδροδότηση του Ποταμού.
 Διασύνδεση Δεξαμενής Γεωργά με Κεντρική Δεξαμενή Σκληρής (καταθλιπτικός αγωγός): 4315m. Είναι το τμήμα της ύδρευσης με τις συχνότερες βλάβες σε όλο το νησί. Εξυπηρετούνται οι οικισμοί Φριλιγκιάνικα, Καστρισιάνικα, Αλοϊζιάνικα, Αρωνιάδικα, Γερακιτιάνικα, Βαμβακαράδικα, Πιτσινάδες, Κυπριωτιάνικα, Δόκανα.
 Αντικατάσταση κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού διανομής οικισμών, Αρωνιαδίκων – Φριλιγκιανίκων – Καστρισιανίκων: 1900m.
 Διασύνδεση Δεξαμενής Κοντολιανίκων με υδατόπυργο Αγίας Κυριακής (καταθλιπτικός αγωγός): 2425m. Εξυπηρετούνται οι Αλεξανδράδες και τα Γουδιάνικα.
 Διασύνδεση Δεξαμενής Κοντολιανίκων – Δεξαμενής Καφήνας (Γουδιάνικα) (καταθλιπτικός αγωγός): 1945m. Εξυπηρετούνται οι οικισμοί Γουδιάνικα, Τραβασαριάνικα, Σκουλιάνικα.
 Κύριος τροφοδοτικός αγωγός διανομής από Δεξαμενή Καφήνας σε οικισμούς Γουδιάνικα – Άγιος Ηλίας – Κοντολιάνικα και εκείθεν προς Λιβάδι: 1945m.
 Διασύνδεση υδατόπυργου Αγ. Κυριακής και Δεξαμενής Καφήνας στα Γουδιάνικα: 1995m.
12. Τέλος, θυμίζουμε ότι με τον σωστό προγραμματισμό της Δημοτικής μας Αρχής, από το 2014 μέχρι και σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες έργα ύδρευσης, κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που έλυσαν χρόνια προβλήματα υδροδότησης σε πάρα πολλούς οικισμούς, όπως (ενδεικτικά): Καρβουνάδες, Λιβάδι, Πιτσινιάνικα, Δρυμώνας, Κάλαμος, Φράτσια, Διακόφτι, Παλαιόπολη, Αβλέμωνας, Πλ. Άμμος κ.λπ. Καλό είναι αυτά, που και που να τα θυμόμαστε, γιατί η λήθη στην πολιτική γεννά το ψεύδος και τη συκοφαντία. Καλό είναι επίσης να θυμηθούμε κάποια στιγμή πόσους προϋπολογισμούς (που περιλαμβάνουν όλα αυτά τα έργα ύδρευσης) έχει ψηφίσει η Αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια. Έτσι για την ιστορία…
Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να παρουσιάσει ένα νησί βρώμικο, άναρχο και χωρίς νερό είναι αισχρή και δεν αντανακλά ούτε στο ελάχιστο την πραγματικότητα. Η εμμονή ορισμένων «γνωστών-αγνώστων» να αναρτούν φωτογραφίες γεμάτων κάδων ΠΡΙΝ την αποκομιδή τους (ναι, οι κάδοι είναι γεμάτοι πριν περάσει το απορριμματοφόρο, ακόμα και στη Ζυρίχη!) αποτελεί ακραία και συνειδητή προσπάθεια δυσφήμησης των Κυθήρων εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν το υψηλό επίπεδο καθαριότητας παρά τις «φιλότιμες προσπάθειες» ορισμένων που συστηματικά ρυπαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία.
Το νησί διαθέτει σχεδόν 70 οικισμούς. ΟΧΙ, το νησί ΔΕΝ έχει μείνει από νερό! Πρόβλημα (περιοδικό) παρουσιάζουν πολύ συγκεκριμένες περιοχές, για τις οποίες οι προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων στην ύδρευση είναι νυχθήμερες και απαιτούν τουλάχιστον κάποιο σεβασμό.
Από τις 4.698 νόμιμες παροχές υδροδότησης, πρόβλημα μείωσης της πίεσης ή περιοδικής διακοπής αντιμετώπισε περίπου το 8%, τη στιγμή που σχεδόν 15 μεγάλοι τουριστικοί Δήμοι έχουν κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων υδροδότησης. Η χρήση του νερού με σύνεση και οικονομία είναι πλέον απαραίτητη όσο ποτέ ξανά στο παρελθόν.
ΠΟΥ υπάρχουν ακυρώσεις λόγω έλλειψης νερού κ. Σουρή και κ. Σοφίε; Σε ΠΟΙΟ ξενοδοχείο; Έχετε αποδείξεις για αυτό που λέτε δημόσια; Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείτε στο νησί μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τις μικροπολιτικές σας φιλοδοξίες; Αναμένουμε επίσημα στοιχεία.
Αλήθεια, ο λαλίστατος κατά τα λοιπά σύλλογος «CERI-go», πως νοιώθει που 6 άνθρωποι διαλαλούν παντού ότι το νησί μας βρωμάει και δεν έχει νερό; Έχουν να πουν κάτι για να υπερασπιστούν την αλήθεια και κυρίως τον κλάδο τους ή εξάντλησαν τη μαχητικότητά τους στην αλήστου μνήμης «διαδήλωση» έξω από το Αεροδρόμιο υποδεχόμενοι τον κ. Περιφερειάρχη; Αναμένουμε…
Σας φιλώ όλους!


10 σχόλια:

  1. Πολλά λόγια και ουσία μηδέν. Αλλά αφού βρέθηκαν 35 ψηφαλακια παραπάνω από όσα έπρεπε για να δώσουν στη μειοψηφία την εξουσία, καλά να πάθουμε.
    Χωρίς νερό, χωρίς υποδομές, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες ρε παιδί μου
      για το μπουλινγκ που κάνει ο Ζαχαρίας σε γυναίκα υπάλληλο του Δήμου δεν εχεις να πεις κάτι; είναι οκ αυτό ε; αν αυτό το είχε κάνει ο Χαρχαλάκης θα τον είχατε κρεμάσει στο Σύνταγμα

      Διαγραφή
    2. μα αυτό σε πονάει οι 35 παραπάνω
      είναι σα να σας λέει ήξερα πόσους ήθελα και δεν μπήκα σε περιττά έξοδα
      υπομονή άλλα 4,5 + 5 χρόνια

      Διαγραφή
    3. Δεν με πειράζει πόσοι ψήφισαν παραπάνω. Με πειράζει που ένα μάτσο ανίκανοι συμφεροντολογοι, χαλάνε τις ζωές των κατοίκων .

      Διαγραφή
    4. άσε μας καλέ που είσαι κάτοικος
      αθηναίος είσαι που τα θέλεις όλα έτοιμα τον Αύγουστο

      Διαγραφή
  2. Ε όχι και βρωμάει το νησί!!! Αφού έχει βοριαδάκι, η σκατίλα στην πλατεία του Ποταμού φτάνει μόνο με όστρια και γαρμπή - που ως γνωστόν το καλοκαίρι είναι σπάνιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επικίνδυνος, το 10 τα λέει όλα. Έχει πέσει ο υδροφόρος ορίζοντας και αντί να σταματήσει τις γεωτρήσεις, πάει πιο βαθιά. Σου λέει, κάποια στιγμή θα φύγω, τι με νοιάζει αν θα έχω καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, ας ξεμπλέξει ο επόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά κάνει
      κάποια στιγμή θα φύγει (απορώ πως έχει κάτσει ακόμα εκεί κάτω) και θα τραβάτε τα μαλλιά σας με τους επόμενους

      Διαγραφή
    2. Απορώ κι εγώ με τις αντοχές τους με όλους τους αχάριστους. Που θέλουν και νερό αυγουστιάτικα.

      Διαγραφή
  4. Τόσο θρασύτητα που δεν ντρέπεται να παρομοιάζει τον κόσμο που ήταν από κάτω με “ το φτωχό ταβερνείο που πήγε και έκατσε η Βουγιουκλάκη ” . Τον κόσμο που πριν λίγο καιρο ζητούσε τις ψήφους του … Αλλά τώρα που τις πήρε τι τον νοιάζει … Μήπως τους υπολογίζει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.