Header Ads

Header ADS

NEW YORK TIMES: Ο Χριστιανισμός δεν εκφράζει τις αμερικανικές αξίες!

 

NEW YORK TIMES: Ο Χριστιανισμός δεν εκφράζει τις αμερικανικές αξίες!

Όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά ολόκληρη η Δύση (και κυρίως η Ελλάδα), κυριαρχούμενη από «υπεροψίαν και μέθην», αντιμάχεται τον Χριστό και Ευαγγέλιο ως εμπόδιο στην «πρόοδο» και τις τραγικές συνέπειες τις πληρώνει η κοινωνία και προπαντός οι νέοι…

NEW YORK TIMES: Ο Χριστιανισμός δεν εκφράζει τις αμερικανικές αξίες!

    Οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο στις 4 Ιουλίου της Pamela Paul με τίτλο «Οι θρησκευτικές σας αξίες δεν είναι αμερικανικές αξίες», το οποίο  δυσφημεί τον Χριστιανισμό και τη Βίβλο και παρουσιάζει μια ιερόσυλη εικόνα της Παναγίας.

Κάθε φορά που ένας πολιτικός επικαλείται τις «ιουδαιοχριστιανικές αξίες», διαπιστώνω ότι συνήθως ακολουθείται από κάτι ανησυχητικό», είπε η Pamela Paul, αρθρογράφος των New York Times.

Υπηρέτησε ως συντάκτρια της Επιθεώρησης Βιβλίου των New York Times από το 2013 έως το 2022 και προηγουμένως επέβλεπε όλη την κάλυψη των βιβλίων των New York Times, αντανακλώντας τη διαδεδομένη προκατάληψη κατά του Χριστιανισμού στους Times, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών τους.

Εκφράζει τη λύπη της για έναν νέο νόμο της Λουιζιάνα που απαιτεί οι Δέκα Εντολές να εμφανίζονται στις αίθουσες των δημόσιων σχολείων, ο οποίος εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και την ανακοίνωση από τον πολιτειακό επιθεωρητή της δημόσιας εκπαίδευσης της Οκλαχόμα, Ράιαν Γουόλτερς, ότι τα δημόσια σχολεία της πολιτείας θα διδάσκουν η Αγία Γραφή από τα πέντε χρόνια έως τα δώδεκα.

Ονόμασε αυτές τις πρωτοβουλίες «δύο κραυγαλέα παραδείγματα» προώθησης των χριστιανικών αξιών, λέγοντας ότι «Οι Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι εισήγαγαν κρατικούς νόμους που επισημοποίησαν τις αρχές του χριστιανικού εθνικιστικού (sic) κινήματος».

Ωστόσο, από την περίοδο της αποικιοκρατίας, η δημόσια εκπαίδευση στην Αμερική περιλάμβανε τη θρησκευτική διδασκαλία. Οι Ιδρυτές Πατέρες, συμπεριλαμβανομένων των Προέδρων Τζορτζ Ουάσιγκτον, Τζον Άνταμς και Τζέιμς Μάντισον, ενθάρρυναν δημόσια τον Χριστιανισμό και κήρυξαν ημέρες ευχαριστιών και προσευχής, όπως και το Κογκρέσο.

Ωστόσο, η Pamela Paul παραπονέθηκε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τη Λουιζιάνα και την Οκλαχόμα είναι «προσβλητικά για πολλούς», συμπεριλαμβανομένων των «ορθολογιστών» όπως αυτή.

«Πολλοί από εμάς τους ορθολογιστές έχουμε πίστη, αλλά είναι στην επιστήμη ή στην ανθρωπότητα, όσο απογοητευτική κι αν είναι η ανθρωπότητα».

Οι Αμερικανοί ανέκαθεν αναγνωρίζονταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ως χριστιανοί και περίπου το 80 τοις εκατό ή περισσότεροι των ανθρώπων στη Λουιζιάνα και την Οκλαχόμα είναι χριστιανοί, σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Pew.

Η Pamela Paul ανέφερε ότι υποστήριξε την απαγόρευση του φόνου που περιέχεται στις Δέκα Εντολές, αλλά δεν είπε τίποτα για τις καταδίκες της μοιχείας και του ψέματος, για παράδειγμα.

«Για μένα, το πρωταρχικό ενδιαφέρον της Βίβλου έγκειται στην ιστορική και λογοτεχνική της επιρροή, ένα έργο του οποίου οι ιστορίες και οι μεταφορές έχουν διαποτίσει τη λογοτεχνία. Αλλά είναι επίσης ένα έργο που, σε όλη την ιστορία, έχει εμπνεύσει και ενθαρρύνει πολλούς από τους πιο βίαιους και θανατηφόρους πολέμους του κόσμου».

 In God We Trust - Wikipedia

«In Good wwe trust» αλλά «Ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμμωνά»

Στην πραγματικότητα, τα πιο θανατηφόρα και γενοκτονικά καθεστώτα του κόσμου ήταν σε μεγάλο βαθμό αθεϊστικά και υλιστικά, συμπεριλαμβανομένων των ναζιστικής Γερμανίας, της Σοβιετικής Ένωσης, της Κομμουνιστικής Κίνας, της Βόρειας Κορέας, των Ερυθρών Χμερ και άλλων κομμουνιστικών κυβερνήσεων, που ήταν υπεύθυνες για περισσότερους από 100 εκατομμύρια θανάτους . Οι χριστιανοί αποτέλεσαν ζωτικό προπύργιο ενάντια σε αυτά τα τυραννικά καθεστώτα.

Μετάφραση Πηγή: https://lesalonbeige.fr/christianophobie-au-sein-du-new-york-times/

aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.