Header Ads

Header ADS

ΠΟΤΑΜΟΣ:ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Η ΞΕΡΗ ΚΑΥΣΙΜΗ ΥΛΗ



Αυτοψία Ρεπορτάζ ADELIN FN ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.

Μετά το ρεπορτάζ-αυτοψία του Σταθμού μας την Κυριακή 30/06 βλέπε εδώ: https://adellinfm.blogspot.com/2024/06/blog-post_758.html

ΠΟΤΑΜΟΣ:¨ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ¨ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΟΙ ΣΩΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΥΣΙΜΗΣ ΥΛΗΣ ΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ 

_________________________________________________

Οι ενέργειες του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κυθήρων κ.Γιάννη Κατσανεβάκη ήταν άμεσες και συντονισμένες, ευαισθητοποιημένος πάντα σε θέματα πυροπροστασίας καθώς φέρει και τον βαθμό του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη.

Ο ακούραστος Αντιδήμαρχος κος Κατσανεβάκης μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με μηχάνημα έργου καθάρισαν όλη την άκρως επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιάς καύσιμη ύλη που ήταν συσσωρευμένη σε πολλούς μεγάλους σορούς σε απόσταση αναπνοής από το πανέμορφο πευκοδάσος του Ποταμού  (περιοχή Φονόμαντρα) και ¨έστρωσαν¨τα πολλά πεταμένα ανεξέλεγκτα μπάζα.

Εκτός από τον καθαρισμό του σημείου διαπλατύνθηκαν και οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν ανοιχτεί από τον Δήμο Κυθήρων πέρσι και φέτος.

Στην αρχή του χωματόδρομου θα τοποθετηθεί αλυσίδα και δεν θα επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση σε κανέναν.

Στο σημείο υπάρχει εδώ και χρόνια πινακίδα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την ¨ρίψη μπαζών&απορριμμάτων¨που όμως δεν την σεβάστηκε κανείς ως αποτέλεσμα την συνεχή συσσώρευση μπαζών,απορριμμάτων,κλαδιών κ.λ.π.

Όπως ορθά αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Κυθήρων κος Χαρχαλάκης: ¨Εάν οι ίδιοι οι πολίτες δεν τηρούν όσα πρέπει, τότε η κατάσταση πάντα θα είναι η ίδια.¨

____________________________

Γιώτα Πολίτη

ADELIN FM

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

__________________________________

Δείτε φωτογραφίες







Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Κυθήρων:

Με τις συντονισμένες ενέργειες του αρμοδίου αντιδημάρχου Γιάννη Κατσανεβάκη και της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, καθαρίστηκαν όλα τα συσσωρευμένα κλαδιά πέριξ του δάσους Ποταμού και ενισχύθηκαν οι αντιπυρικες ζώνες που εμείς ανοίξαμε πέρσι και φέτος. Θα μπει αλυσίδα και δεν θα επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση σε κανέναν. Ο Δήμος δεν είναι αστυνόμος ούτε εισαγγελέας για να επιτηρεί συνέχεια όλες αυτές τις περιοχές. Εάν οι ίδιοι οι πολίτες δεν τηρούν όσα πρέπει, τότε η κατάσταση πάντα θα είναι η ίδια.
Φιλική συμβουλή σε όσους ματαίως προσπαθούν να δυσφημίσουν το νησί μας: να βγάζετε φωτογραφίες και ΜΕΤΑ την αποκομιδή και όχι μόνο 2 ώρες πριν...

4 σχόλια:

  1. Αναγνωρίζω οτι ο αντιδήμαρχος είναι ακούραστος και τον ευχαριστώ εκ βάθους ψυχής. Εντούτοις, διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση μου δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι ο σταθμός σας επαινεί υπέρ του δέοντος τη δημοτική αρχή για ενέργειες που αποτελούν υποχρέωσή της. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω οτι δεν βοηθάτε προς την πάγια επίλυση των συγκεκριμένων ζητημάτων αλλά μάλλον επικροτείτε την επίλυση των προβλημάτων με εθελοντισμό. Του οποίου το αποτέλεσμα δεν διαφέρει απαραίτητα με αυτό του ερασιτεχνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος, στην Δημοτική Αρχή έχουμε ασκήσει κριτική πολλές φορές για θέματα απορριμμάτων κλπ.Επικροτούμε τον Αντιδήμαρχο κ.Κατσανεβάκη γιατί όπως καλά γνωρίζετε αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου της προσφοράς καθώς καθημερινά βρίσκεται στον δρόμο.Στο συγκεκριμένο θέμα ενήργησε άμεσα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και όσον αφορά την προσφορά του αντιδημάρχου, επαυξάνω. Όμως οφείλετε κι εσείς να αναγνωρίσετε οτι η απόρριψη μπάζων είναι μια πραγματική ανάγκη και ότι θα έπρεπε μια οργανωμένη δημοτική αρχή να έχει οριοθετήσει νόμιμες θέσεις επι τούτου προτού αποκτήσει ηθικό δικαίωμα να επιρρίπτει ευθύνη στους πολίτες. Έχετε κάνει κριτική στο παρελθόν, ναι, όμως τώρα προσθέσατε οτι "ορθά" ο δήμαρχος κατακεραυνώνει άπαντας..

      Διαγραφή
    3. Για την απόρριψη μπαζών μετά από ερώτηση μας στην Δημοτική Αρχή θα πρέπει οι πολίτες πριν κάνουν κάτι να επικοινωνούν πρώτα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

      Διαγραφή

Από το Blogger.