Header Ads

Header ADS

ΜΗΝΥΜΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ.......



Ευρωεκλογές 2024

ΜΗΝΥΜΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ

 

ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ.......

ή

........η σοφή πρόνοια του θαυμαστού και πεισματάρικου κόσμου των μυρμηγκιών!

 

Πολίτισσες και Πολίτες όλου του Πειραιά και των Νησιών,

Σας χρωστώ, δεν μου χρωστάτε. Γι’ αυτό οφείλω να σας πω και τώρα αυτό που πιστεύω.

Υπηρετώ και στηρίζω ενεργά τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από την ίδρυσή της. Και τώρα, στις Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου 2024 αλλά και μετά απ’ αυτές, προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο να συμβάλω στην ενίσχυσή της.

Συνεχίζω να υπερασπίζομαι την αξία και τις αξίες της Αριστεράς, το μόνο κατά τη γνώμη μου στέρεο δρόμο, χωρίς διολισθήσεις και ξεστρατίσματα, στο κακοτράχαλο τοπίο των ζοφερών διεθνών εξελίξεων που επηρεάζουν άμεσα και τις δικές μας ζωές. Και εγώ προσπαθώ να λέω αυτό που πιστεύω και να πιστεύω αυτό που λέω.

Πειραιώτισσες, Πειραιώτες,

- Για να επιστρέψει η πολιτική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

- Για να ηττηθεί ο Μητσοτάκης, η Ν.Δ. και η Δεξιά σε όλες τις εκδοχές.

- Για να ηττηθούν η φτώχεια, παλιά και νέα, η διαρκής φτωχοποίηση και των μεσοστρωμάτων, οι πόλεμοι και ο φασισμός. Οι διακρίσεις, οι αδικίες, ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο ρατσισμός. Ο φόβος, η ανασφάλεια. Η υποκρισία, η κοροϊδία και η ρεμούλα.

- Για να ηττηθούν επιλογές που καταστρέφουν το περιβάλλον και απειλούν τη  βιωσιμότητα του πλανήτη.      

-  Για να ηττηθεί το επιτελικό παρακράτος των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού, των πνιγμένων προσφύγων, της συγκάλυψης εγκλημάτων και των αντισυνταγματικών νομοθετημάτων.

Φίλες και φίλοι,

- Για να νικήσει η Δημοκρατία και η ΔικαιοσύνηΓια να ξαναπροικίσουμε το Κοινωνικό ΚράτοςΓια να εξασφαλίσουμε την Παγκόσμια Ειρήνη. Για να σταματήσουν οι πόλεμοι στην Ουκρανία και στη Γάζα. Για να αναγνωριστεί το ανεξάρτητο και κυρίαρχο Κράτος της Παλαιστίνης. Για να ξαναενωθεί η Κύπρος, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής και να ζήσουν ειρηνικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Για να πετύχουμε σχέσεις συνεννόησης και συνανάπτυξης με τον Τουρκικό και τους Βαλκανικούς λαούς,

Χρειαζόμαστε γενναία, τολμηρή, σοβαρή και τίμια πολιτική, με συνέπεια και προοπτική, με χθες-σήμερα-αύριο!

Με επίγνωση όσων θετικών και αρνητικών βιώσαμε και διδαχθήκαμε από το 2012 έως το 2015, από το 2015 έως το 2019 και από το 2019 έως το 2023, υπερβαίνοντας με αυτοκριτικό σεβασμό αδιέξοδα του πρόσφατου παρελθόντος μας για λάθη ή υπερβολές αλλά και για ατολμίες και συντηρητισμούς, σηκώνουμε σήμερα έμπρακτα και με το αναγκαίο ρίσκο τις δικές μας ευθύνες και επιμένουμε πεισματικά στην προσπάθεια η Αριστερά που συνθέτει και ενώνει χωρίς εκπτώσεις να γίνει ξανά δυναμικά παρούσα!

Η ανοιχτή-ενωτική-δημοκρατική-μαχητική συνάντηση της Ανανεωτικής-Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τις προσδοκίες και τις ανάγκες της κοινωνίας μας... το εγγυάται!!!   

*Χωρίς ναι μεν-αλλά...                       

*Χωρίς όλα και τίποτα...                         

*Χωρίς ανεύθυνους, αυθαίρετους, κυνικούς κυβερνήτες της παραπλανητικής προπαγάνδας του πλούτου και του ψευτοπατριωτισμού...

*Χωρίς Μεσσίες "αδιαμεσολάβητους", χωρίς "αμερικανιές" και εύκολες "λύσεις", κατάλληλες μόνο για ψευδαισθήσεις και αυταπάτες...

*Χωρίς ανιστόρητες και καθηλωτικές αναπαλαιώσεις της δεκαετίας του ‘80, που μικρόψυχα και καιροσκοπικά έφτασαν μέχρι την άρνηση υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών!...

Σας καλώ να βάλουμε "πλάτη", να σπείρουμε σπόρο καρπερό και σίγουρο για να δικαιωθούν αγώνες, θυσίες και προσδοκίες! Για να δικαιωθεί ο Πολιτισμός μας!

Δώσε ΦΩΝΗ στο δίκιο σου!

Έλα μαζί μας!

Πες το και στην ΚΑΛΠΗ!          

           Θοδωρής Δρίτσας    

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.