Header Ads

Header ADS

Ο κ.Χαρχαλάκης νοθεύει τον θεσμό της τακτικής λογοδοσίας!

 

Κύθηρα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Ο κ.Χαρχαλάκης νοθεύει τον θεσμό της τακτικής λογοδοσίας!

Σε όλο και πιο αυταρχικές συμπεριφορές διολισθαίνει η Δημοτική Αρχή Κυθήρων-Αντικυθήρων. Τώρα αρνείται ακόμα και να συζητήσει θέματα που προτείνει η αντιπολίτευση στο πλαίσιο της τακτικής λογοδοσίας που προβλέπεται για Δήμους και Περιφέρειες.

Προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο να ξαναδιαβάσει το άρθρο 5 της σχετικής εγκυκλίου ("Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής"). Εκεί επισημαίνεται: «Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης εγγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που επιθυμεί να θέσει κάθε δημοτικός σύμβουλος, τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, εφόσον έχουν κατατεθεί εγγράφως στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου τρεις (3) ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα (1) θέμα».

Αυτό ακριβώς κάναμε αλλά η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να εισάγει προς συζήτηση τα θέματα που εμείς επιλέξαμε… Ίσως γιατί δεν τους άρεσαν οι ερωτήσεις, ίσως γιατί γνώριζαν ότι θα εκτεθούν από τις απαντήσεις, ίσως γιατί δεν έχουν μάθει να λογοδοτούν...

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα» κ.Ζαχαρίας Σουρής σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Καψάλη επεσήμανε ότι «στους μεγάλους Δήμους αλλά και σε αρκετούς νησιώτικους Δήμους, δεν γίνεται λόγος για δεσμευτικά ερωτήματα (ερώτηση – απάντηση) όπως εγγράφως μας ζητήθηκε μέσω της πρόσκλησης σας, αλλά για θέματα που ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος επιλεγεί να καταθέσει κατά την κρίση του».

Με απλά λόγια:

-Η Πολιτεία επέλεξε να εισάγει τον θεσμό της λογοδοσίας στους Δήμους.

-Επειδή κάποιοι που νοιώθουν «Λουδοβίκοι» δεν θέλουν να λογοδοτούν σε κανέναν, αποφάσισαν (και επέβαλαν) στα Κύθηρα-Αντικύθηρα να στερήσουν αυτό το δικαίωμα από την αντιπολίτευση.

-Θέλουν να επιβάλουν μια μορφή αφυδατωμένη από κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα μείνει αναπάντητη η αντιδημοκρατική αυτή πρόκληση. Η παράταξη μας θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να επιβληθεί ο σεβασμός στο νέο θεσμό της τακτικής λογοδοσίας.

Πρώτα απ’όλα η λογοδοσία θα γίνει ενώπιον του Κυθηραϊκού λαού ο οποίος θα ενημερώνεται τακτικά και άμεσα από εμάς για όλα τα θέματα που τον αφορούν.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Χαρχαλάκη, προτίμησαν να αδιαφορήσουν και δεν παρέστησαν στην ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας. Εξαίρεση αποτελεί η παρουσία του κ. Στρατηγού οποίος βέβαια από της απαντήσεις φαίνεται ανενημέρωτος, και ακόμα «προσπαθεί» να προσαρμοστεί στα κυθηραϊκά πράγματα, και του κ. Καψάλη διότι είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τεχνικά είναι αδύνατον να απουσιάζει.

Κανένας δεν θα μας φιμώσει.

Ως εδώ κύριε Δήμαρχε…

Προειδοποιούμε δε τους Δημοτικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας οι οποίοι συνηθίζουν να σιωπούν και να χειροκροτούν τον Δήμαρχο, ότι πλέον δεν θα είναι στο απυρόβλητο. Είναι συνυπεύθυνοι…

-----------------------------------------------------------------------------

  • «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»
                                                                                            Κύθηρα  Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Α.Π. 17/24-06-2024
 
 
Προς:.
1.       Τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων. κ. Καψάλη.
 
ΘΕΜΑ:. Κατάθεση θεμάτων για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής την 28η Ιουνίου 2024.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Καταθέτουμε 4 θεματικές ενότητες, μια για κάθε δημοτικό σύμβουλο συνολικά, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται από την εγκύκλιο 98 του Υπουργείου Εσωτερικόν - Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου, στην ενότητα 5 Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής.

 Θέμα 1ον  - Συνεργάτες Δήμαρχου παραγωγικό αποτέλεσμα.
Πόσους συνολικά σε αριθμό αλλα και με ονοματεπώνυμο Ειδικούς Σύμβουλους, Ειδικούς Συνεργάτες, Επιστημονικούς Συνεργάτες, Τεχνικούς συμβούλους που δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, αλλα υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου, για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί, και είναι ανεξάρτητοι από το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, που προσλαμβάνεται σε οργανικές θέσεις για την εξυπηρέτηση διαρκών αναγκών.
Οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου, τον οποίο έχουν ορισθεί να εξυπηρετήσουν.
Το συμβουλευτικό τους έργο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Επιτροπή, ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους.
Ποιο είναι το μετρήσιμο παραγωγικό αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου για το έτος 2024 για κάθε σύμβουλο ξεχωριστό. ( Ζαχαρίας Ι. Σουρής).
Θέμα 2ον – Αποκομιδή απορριμμάτων

Ποιος είναι ο προγραμματισμός (ημέρα και ώρα ανά οικισμό) για την αποκομιδή απορριμμάτων και τους κάδους συλλογής ογκωδών απορριμμάτων διαφόρων τύπων και μεγεθών, καθώς επίσης και για το πλύσιμο & απολύμανση των κάδων απορριμμάτων. (Παναγιώτης ΑΠ. Μεγαλοκονόμος).
 Θέμα 3ον –  Ο μηχανοκίνητος στόλος του Δήμου

Ποσά οχήματα και μηχανήματα έργων έχει ο Δήμος, ποσά από αυτά είναι σε πραγματική επιχειρησιακή λειτουργία και σε ποιες κατηγορίες & τομείς.
Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο εφαρμογής τον δεσμευτικών πλάνων συντήρησης τους και κάθε ποτέ αυτός πραγματοποιείτε (λάδια, φίλτρα, γρασάρισμα, έλεγχος).
Οι ταχογράφοι λειτουργούν και έχουν τις απαιτούμενες βεβαιώσεις; Στα οχήματα που έχουν ψηφιακό ταχογράφο οι οδηγοί διαθέτουν κάρτα;
Ποιο είναι το συνολικό κόστος ασφάλισης ανά Ο.Ε, ανά υπάρχει σχετική μελέτη, και με ποιον τρόπο αλλα και ποια είναι τα ποιοτικά κριτήρια που δεσμεύουν την  ανάληψη υποχρεώσεις από ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης στην Ελλάδα. (Παρασκευάς Δ. Γεωργιλάς).
  Θέμα 4ον – Δημόσια Περιούσια Δήμου Κυθηρων.
 
Πόσα είναι τα έσοδα σε ετήσια βάση από τα μισθωμένα δημοτικά ακίνητα ανά κατηγορία; Υπάρχει πρόβλεψη αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων ακίνητων του δήμου μας. (Νικόλαος Π. Μαγουλάς).
 
  
Οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι
 
Ζαχαρίας Ι. Σουρής
Παναγιώτης ΑΠ. Μεγαλοκονόμος
Παρασκευάς Δ. Γεωργιλάς
Νικόλαος Π. Μαγουλάς

 
Με εκτίμηση
 
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

 ΖΑΧΑΡΙΑΣ Ι. ΣΟΥΡΗΣ

2 σχόλια:

  1. ορθογραφία κάτω από τη βάση
    ξεκίνα από εκεί και το 2028 τα ξαναλέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπλα μπλα μπλα, κάντε μήνυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.