Header Ads

Header ADS

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ» 10 χρόνια φαγούρα…





Κύθηρα, Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

10 χρόνια φαγούρα…

-Κατανοούμε την ανάγκη του Δημάρχου να μας θυμίσει ότι Αυτός είναι ο Δήμαρχος εδώ και 10 χρόνια.

-Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το «Εγώ και οι συνεργάτες μου»... Σιγά να μην έβαζε τους συνεργάτες πριν από το Εγώ...

-Θαυμάζουμε το ότι μεταξύ άλλων στην 10ετία που Δημαρχεύει αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις όπως «capital controls, παύση πληρωμών, παρ'ολίγον πτώχευση του κράτους, πανδημία, γιγάντωση της γραφειοκρατίας» κλπ. Κατανοούμε απολύτως ότι όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν με την συμβολή του Δημάρχου μας...

-Βεβαίως και είμασταν πάντα σίγουροι ότι αυτό που βλέπει ο Δήμαρχος είναι «ικανοποίηση που όλα τα έργα ολοκληρώνονται και με αισιοδοξία περιμένουμε την έναρξη κατασκευής νέων μεγάλων έργων»

Όμως, επειδή εμείς ζούμε και εργαζόμαστε στα νησιά μας (ενώ κάποιοι δεν ζουν και κάποιοι ουδέποτε εργάστηκαν σε αυτά ...), ανησυχούμε για τις πολλές καταγγελίες για την λειτουργία του Δήμου μας, οι οποίες έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα ελέγχους από τις εισαγγελικές αρχές και ελπίζουμε να μην αποδειχθεί το παραμικρό που θα μπορούσε να είναι σε βάρος του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Θεωρούμε χρέος μας να θυμίσουμε ορισμένα πράγματα για την τελευταία 10ετία:

1) Ο πληθυσμός σε Κύθηρα και Αντικύθηρα συνεχώς μειώνεται. Η πρόσφατη απογραφή διαπίστωσε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 10% λιγότεροι. Όσο για την ηλικιακή πυραμίδα, αυτή περιλαμβάνει πολύ περισσότερους ηλικιωμένους παρά νέους. Όλοι πλέον κατανοούν γιατί επί 10 χρόνια νέοι, οικογένειες και εργάτες εγκαταλείπουν το νησί.

2) Τα σχολεία μας έχουν κάθε χρόνο και λιγότερους μαθητές. Όσο για τα «νέα σχολικά συγκροτήματα» αποτελούν το συντομότερο Κυθηραϊκό ανέκδοτο, αφού δέκα χρόνια δεν ήταν αρκετά για να δρομολογηθεί η ανέγερσή τους.

3) Η ακρίβεια στα νησιά μας είναι παροιμιώδης. Όλοι οι νησιώτες τα πληρώνουμε πολύ ακριβότερα, από την τιμή της βενζίνης έως τα είδη διατροφής, όπως είναι παρομοιώδης και η σπατάλη του δημόσιου χρήματος επί των ημερών του. Πχ 30000 € για αγορά καπέλων και

πετσετών θαλάσσης. Ίσως ο κύριος Δήμαρχος θα έπρεπε και αυτός να στείλει ένα γράμμα στην Ούρσουλα Φιν Ντερ Λάιεν…

4) Οι δημόσιες υποδομές συνεχώς υποβαθμίζονται. Το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις, έκλεισαν υποκαταστήματα τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, ΕΛΤΑ, κλείνει το Ειρηνοδικείο, τα σώματα ασφαλείας κάνουν λόγο επίσημα για υποστελέχωση παντού, αλλά ο Δήμαρχος έχει πάθει αφωνία διαρκείας.

5) Οι εναπομείναντες δημόσιοι υπάλληλοι (όσοι δεν είναι ντόπιοι) αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στέγασης, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για να βοηθηθούν.

6) Η κατάσταση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας είναι προβληματική, και χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά, παρά το ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι πλέον μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την περίοδο 2024 – 2026.

7) Ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης του Κρατικού αερολιμένα Κυθήρων « Αλέξανδρος Α. Ωνάσης» παραμένει ό ίδιος παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις για επέκταση του... ( πχ Ταμείο ανάκαμψης και πράσινα αλόγα).

8) Ο κεντρικός οδικός άξονας είναι προβληματικός έως και επικίνδυνος ενώ η κυκλοφορία όλο και αυξάνεται! Όσο για τους δρόμους σε οικισμούς, η κατάσταση πλέον θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

9) Το σύστημα ύδρευσης είναι σουρωτήρι και όλοι ευχόμαστε να μην έχουμε προβλήματα επάρκειας στη διάρκεια του καλοκαιριού. Τέτοια προβλήματα χρειάζονται κάτι παραπάνω από λιτανείες...

10) Το σύστημα αποχέτευσης φτιάχνεται... Απλά όταν φυσούν δυτικοί άνεμοι οι ευωδιές στον Ποταμό είναι έντονες. Η δε ανεξέλεγκτη ρίψη λυμμάτων σε όλο το νησί καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον μας.

11) Το λιμάνι στο Καψάλι δεν μπορεί να υποδεχθεί με αξιοπρέπεια ούτε μικρές κρουαζιέρες, εκθέτοντας τον τόπο μας και προκαλώντας την ταλαιπωρία των επισκεπτών μας.

12) Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει αποψιλωθεί, έχουν μείνει μόνο δύο μόνιμοι οδηγοί, τα σκουπίδια πετιούνται μαζί με την ανακύκλωση όλα μαζί στο ΧΥΤΥ Λαχνού που κόστισε €8.000.000 στους Έλληνες και Ευρωπαίους φορολογουμένους.

13) Κλειστό το σπήλαιο Αγίας Σοφίας, κλειστή η Δημοτική Βιβλιοθήκη, κλειστό το Δημοτικό Θέατρο Ποταμού, Κλειστό το κυλικείο στο λιμένα Διακοφτίου, κλειστό το Σπήλαιο Χουστή στο Διακόφτι, εγκαταλελειμμένο το Καστέλο του Αυλέμονα, κλειστό το κάμπινγκ Καψαλίου, μόνο λουκέτα και εγκατάλειψη στις πιο σημαντικές υποδομές των Κυθήρων.

Ρωτάμε λοιπόν κύριε Χαρχαλάκη Δέκα χρόνια δεν ήταν αρκετά;

Αγαπητοί συμπατριώτες είναι προκλητικό ο Δήμαρχος να επαίρεται για την εγκατάλειψη που ζούμε στα νησιά μας. Το ότι κάποιοι «περνούν καλά», δεν αφορά το σύνολο των κατοίκων που βλέπει την καθημερινότητά του να γίνεται όλο και δυσκολότερη. Θα περιμέναμε να είναι πιο «σεμνός και ταπεινός», παρά αλαζών και αυταρχικός, και τον ΚΑΛΟΥΜΕ να ασκεί τα καθήκοντα του με διαφάνεια αξιοποιώντας την δημοτική περιουσία και τις προοπτικές των νησιών μας προς το συμφέρον των δημοτών μας και όχι προς το συμφέρον των συνεργατών του και των ημετέρων του.

Όλοι εμείς που είμαστε «καταδικασμένοι» να ζούμε από την προσωπική μας εργασία, όλοι εμείς που δεν πληρωνόμαστε από τον «κρατικό κορβανά», αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου μας. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια, δεν συμβιβαζόμαστε με το μέτριο, και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αγωνιζόμαστε για το καλύτερο για όλους.

Ας γνωρίζει λοιπόν ο κύριος ΕΓΩ, ότι ΕΜΕΙΣ δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας. Αντιστεκόμαστε σθεναρά και προωθούμε πολιτικές που θα καταστήσουν και πάλι το νησί φιλόξενο για να ζήσουν εδώ περισσότεροι άνθρωποι και να έχουν καλύτερη ζωή για εκείνους και τα παιδιά τους, για όλους. Οι πρώτοι μήνες συμμετοχής μας στα θεσμικά όργανα του Δήμου το έχουν ήδη κάνει σαφές. Η καρέκλα του αν και προσφάτως ανακαινισμένη δεν είναι πλέον τόσο βολική...

1 σχόλιο:

  1. Μα καλά, εκεί στη νουδού, δεν έχετε αποφασίσει ποιον θέλετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.