Header Ads

Header ADS

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ “ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ”





Το σχολείο μας συμμετέχει στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης για το σχολικό έτος 2023-2024. Στο δίκτυο συμμετέχουν 394 σχολεία από όλη την Ελλάδα με Συντονιστικό Φορέα το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα συμμετέχοντα σχολεία συνεργάζονται και υλοποιούν το 2ο Πανελλήνιου Μαθητικό Συνέδριο με θεματικό άξονα: «’Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».

 

Στο Γυμνάσιο Κυθήρων έχει εκπονηθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ερευνητική εργασία παρουσίασης του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του νησιού των Κυθήρων από 20 μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης με συντονίστρια την αναπληρώτρια εκπαιδευτικό κ. Αθηνά Νταφογιάννη, Μαθηματικό και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών Γ. Λουράντου, Θεολόγου,  Μ. Καλλιντέρη, Φυσικού,  Ε. Σκουλαρίκη Φιλολόγου, ο Η. Κάνταρου Μαθηματικού.

Το παραγόμενο αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στο ομώνυμο τριήμερο «Υβριδικό 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο» που θα διεξαχθεί στο Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών από 18 μέχρι 20 Απριλίου 2024. Μέσω των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να μελετήσουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του νησιού, ( παραλίες, αρχιτεκτονική, σπήλαια, τοπικά προϊόντα κ.α.) να καλλιεργήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις παραδόσεις και τα έθιμα του νησιού και να ενισχύσουν την ουσιαστική επαφή με την «γειτονική ετερότητα» μέσω της επαφής με τις υπόλοιπες Παιδαγωγικές Ομάδες που συμμετέχουν.

Μέσω δράσεων όπως αυτή, το σχολείο μας επιτυγχάνει την εξωστρέφεια και την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις δυνατότητες επικοινωνίας και επαφής με άλλα σχολεία της Ελλάδας.

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος έγινε διδακτική επίσκεψη στο σπήλαιο Αγίας Σοφίας Καλάμου  και μελετήθηκε ο παραδοσιακός ΚυθηραΪκός ναός του Αγίου Νικήτα στην ίδια περιοχή.

Η εργασία των μαθητών θα παρουσιαστεί στο υβριδικό συνέδριο  με το ίδιο θέμα.Την παρουσίαση του Γυμνασίου Κυθήρων  μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 09:00. μέσω του συνδέσμου

 

Σύνδεση μέσω Webex

https://minedu-secondary.webex.com/start/mboutkov

 

 

 
Κύθηρα, έλα να σου γνωρίσω τον τόπο μου, Γυμνάσιο Κυθήρων. Επειδή υπάρχει περιορισμός στο πλήθος συνδέσεων ανά σχολείο, όσοι επιθυμείτε να το παρακολουθήσε παρακαλώ να έρθετε σε συνεννόηση με το Γυμνάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.