Header Ads

Header ADS

Ομόφωνα αρνητική η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί της ΜΠΕ αιολικού πάρκου στη θέση "Προφήτης Ηλίας" των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας.



Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος 19/4/24


Ομόφωνα αρνητική  η γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί της ΜΠΕ αιολικού πάρκου στη θέση "Προφήτης Ηλίας" των Δ.Ε. Βοιών και Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας.

Ταυτόχρονα αποσύρθηκαν προς το παρόν και δεν ήρθαν στην Επιτροπή προς γνωμοδότηση οι ΜΠΕ που αφορούν κατασκευή και λειτουργία συγκροτήματος 7 αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 128,6 MW στις ΔΕ Βοιών, Μονεμβασίας, Ασωπού και Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας.
Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, των αιρετών της αυτοδιοίκησης, των συλλογικών φορέων όπως και της Αρχαιολογικής  Υπηρεσίας μπορούν να πιάσουν τόπο ώστε να αποτραπεί η μετατροπή του τόπου μας σε βιομηχανικό πάρκο ενώ θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται  Περιφερειακό Πάρκο και Τοπίο Διεθνούς Αξίας.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί είναι μακρύς και γεμάτος "αγκάθια" αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο!
Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι δεν είναι δυνατό να καθορίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών οπουδήποτε από απρόσωπα επιχειρηματικά συμφέροντα.

                             Μαργαρίτα Σπυριδάκου
                             Περιφερειακή Σύμβουλος 
                             ΠΕ Λακωνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.