Header Ads

Header ADS

Πέθανε ο συνθέτης Δήμος Μούτσης



Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Τετάρτη, ο συνθέτης Δήμος Μούτσης σε ηλικία 86 χρονών. Ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε με το όνομά του τη μουσική πολλών τραγουδιών που έχουν αφήσει ιστορία, έχουν ερμηνευτεί από σπουδαίους τραγουδιστές και έχουν αγαπηθεί από πολλούς ανθρώπους διαφορετικών γενιών.Ο Δήμος Μούτσης γεννήθηκε στον Πειραιά και ήδη από μικρή ηλικία ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών, ολοκληρώνοντας τις μουσικές του σπουδές στα 20-21 του χρόνια και κερδίζοντας και το πρώτο βραβείο ως σολίστ στο βιολί. Στα μέσα της δεκαετίας του '60 ήρθε σε επαφή με τους Νίκο Γκάτσο και Μάνο Χατζιδάκι. Το πρώτο τραγούδι του Δήμου Μούτση ήταν το «Βρέχει ο Θεός» που ερμήνευσε ο Σταμάτης Κόκοτας, ενώ τους στίχους είχε γράψει ο Νίκος Γκάτσος.


Στις επιτυχίες του Δήμου Μούτση συγκαταλέγονται τραγούδια όπως «Με ένα παράπονο» με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον πρωτοεμφανιζόμενο Μανώλη Μητσιά, «Αυτά τα χέρια», «Άλλος για Χίο τράβηξε» με τον Δημήτρη Μητροπάνο, «Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα μπλε», «Δεν λες κουβέντα» με τη Σωτηρία Μπέλλου και πολλές άλλες μεγάλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καλλιτεχνικής πορείας του.

Είχε συνεργαστεί με πλήθος τραγουδιστών, όπως η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η Νάνα Μούσχουρη, ενώ στα πρώτα τους βήματα βρέθηκαν δίπλα του η Δήμητρα Γαλάνη και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.