Header Ads

Header ADS

Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 340 εκατομμυρίων ευρώ στην Καραϊβική



 Ένα πολεμικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού κατάσχεσε κοκαΐνη αξίας 340,000,000 ευρώ στην Καραϊβική. Άντρες του πολεμικού ναυτικού μαζί με πεζοναύτες και μια ομάδα της Αμερικανικής Ακτοφυλακής με το σκάφος HMS Trent εντόπισε ένα ταχύπλοο ύποπτο λαθρεμπορίου νότια των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων.

Οι λαθρέμποροι άρχισαν να πετάνε στη θάλασσα τα ναρκωτικά καθώς έπλεαν προς τη στεριά, αλλά η αμερικανικοί ακτοφυλακή, τα ταχύπλοα σκάφη και ένα αμερικανικό αεροσκάφος καταδίωξαν και κατάφεραν να ανακτήσουν συνολικά 94 δέματα που περιείχαν ναρκωτικά, βάρους 2.757 κιλών και αξίας σχεδόν 258,000,000 ευρώ.

Αυτή ήταν η δεύτερη κατάσχεση ναρκωτικών του HMS Trent μέσα σε τρεις εβδομάδες, αφού κατάσχεσε προηγουμένως σχεδόν 82,000,000 ευρώ κοκαΐνης σε μια ξεχωριστή επιχείρηση τον Ιανουάριο.

Ακολούθησε μια εντυπωσιακή καταδίωξη κατά την διάρκεια της νύκτας, καθώς οι λαθρέμποροι προσπάθησαν να εκφορτώσουν το παράνομο φορτίο τους, αλλά οι πεζοναύτες και η ομάδα της ακτοφυλακής των ΗΠΑ κατάφεραν να αναλάβουν τον έλεγχο του σκάφους και συνέλαβαν τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Όταν ξημέρωσε, το 60μελές πλήρωμα του Trent έψαξε στην θαλάσσια περιοχή για το εγκαταλελειμμένο φορτίο, ανασύροντας τελικά 29 μπάλες κοκαΐνης βάρους 876 κιλών μετά από μια εκτεταμένη δεκάωρη αναζήτηση σε 24 τετραγωνικά μίλια.

nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.