Header Ads

Header ADS

Εκκλησία της Κρήτης: Πώς θα τελούνται οι βαπτίσεις - Τι αναφέρει εγκύκλιος που απεστάλη σε ενορίες και ιερές μονές

 

Από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης ή την οικεία Μητρόπολη, η άδεια για την τέλεση των βαπτίσεων στο νησί

Μόνο με την άδεια της Μητρόπολης, θα γίνεται η τέλεση των βαπτίσεων στην Κρήτη, σύμφωνα με εγκύκλιο που απεστάλη χθες από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, προς τις ενορίες και τις ιερές μονές του νησιού.

Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο απαγορεύεται η τέλεση του μυστηρίου της Βάπτισης άνευ της έγκρισης από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης ή την οικεία Ιερά Μητρόπολη, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς η κάθε ενορία δεν είχε υποχρέωση να ενημερώνει την Μητρόπολη, ούτε απαιτούνταν άδεια από αυτήν.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εγκύκλιο, στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν οι γονείς, περιλαμβάνεται «υπεύθυνη δήλωση» η οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής και στην οποία να αναφέρεται ότι «ο ανάδοχος είναι χριστιανός ορθόδοξος» και ότι, «αν είναι έγγαμος έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο».

Η αναδοχή από έγγαμους που έχουν τελέσει μόνο πολιτικό γάμο «απαγορεύεται παντελώς». Και αυτό εισάγεται για πρώτη φορά υποχρεωτικά, καθώς απαιτείται πια υπεύθυνη δήλωση προς την Μητρόπολη.  

Ακολουθεί η εγκύκλιος:

εγκυκλιος

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.