Header Ads

Header ADS

Φυλάκιση 27 ετών στην οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε τον Λάκωνα Αν. Τσάκο στις ΗΠΑ

 


Σε 27 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η οδηγός, η οποία στις 27 Απριλίου 2021 (ξημερώματα Μ. Τρίτης) παρέσυρε με το αυτοκίνητό της και τραυμάτισε θανάσιμα τον Λάκωνα ομογενή αστυνομικό, Αναστάσιο Τσάκο, εν ώρα καθήκοντος στο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουεϊ της Νέας Υόρκης.

 Συγκεκριμένα, η 34χρονη Τζέσικα Μπουβέ, η οποία είχε κριθεί ένοχη μετά την ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, κλήθηκε στο δικαστήριο προκειμένου να μάθει την ποινή της, η οποία είναι και η μέγιστη που προέβλεπε η νομοθεσία με βάση τις κατηγορίες. Περάν της πολυετούς φυλάκισης, η Μπουβέ καλείται να καταβάλει και πρόστιμο της τάξης των 5.000 δολαρίων για επικίνδυνη οδήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος αστυνομικός, Αναστάσιος Τσάκος, με καταγωγή από τη Νεάπολη Βοιών, έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος τον Απρίλιο του 2021, βυθίζοντας στο πένθος σύσσωμη την Αστυνομική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (NYPD), την οικογένεια και τους φίλους του. Αργά τη νύχτα της 27ης Απριλίου 2021, ο Αν. Τσάκος είχε αναλάβει τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στο Λονγκ Αϊλαντ Εξπρεσγουέι, όπου λίγη ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί θανατηφόρο τροχαίο. Την ώρα εκείνη, όμως, το μοιραίο όχημα είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, με συνέπεια να τον παρασύρει και, κυριολεκτικά, να τον εκσφενδονίσει, με τον άτυχο αστυνομικό να καταλήγει σε απόσταση άνω των 50 μ. από το σημείο του συμβάντος.

Η Μπουβέ είχε παραδεχτεί πως το μοιραίο βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας, με αποτέλεσμα να οδηγεί χωρίς την απαραίτητη πνευματική διαύγεια.


με πληροφορίες από «Εθνικό Κήρυκα»

lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.