Header Ads

Header ADS

Σταύρος Μεγαλοκονόμος:ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΧΑΛΙΣΤΑΝ



Δημοσιεύουμε ενυπόγραφο άρθρο που λάβαμε πριν από λίγο στο email του Σταθμό μας.


ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΧΑΛΙΣΤΑΝ

Αγαπητοί συμπατριώτες, Άλλη μία τρομερή επιτυχία του Κου Χαρχαλάκη Ο Φύρερ των Κυθήρων δρώντας άμεσα και με καταπληκτική ευστοχία, «κατάφερε» να εξασφαλίσει , μέσω του Πολεμικού Ναυτικού, αρματαγωγό για την εξυπηρέτηση της εφοδιαστικής αλυσίδας του νησιού. 

Το αρματαγωγό κατέπλευσε, όταν κατέπλευσε, και λόγω «αντίξοων καιρικών συνθηκών» (βλέπε 2-3 μποφώρ!!!!) δεν κατάφερε να πρυμνοδετήσει στο «επίσημο» λιμάνι των Κυθήρων!!!!!

Αλλεπάλληλες προσπάθειες, ανεπιτυχείς, για να δέσει στο λιμάνι. Το λιμεναρχείο να ενημερώνει τον κόσμο ότι δεν μπορεί να δώσει οιαδήποτε πληροφορία, καθότι είναι πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού!!!! 

Συντονιστής της όλης επιχείρησης ο καπετάνιος του αρματαγωγού. Ένας στρατιωτικός, πλοίαρχος, ο οποίος διατάχθηκε από την προϊσταμένη του αρχή να εκτελέσει τον πλου Γύθειο – Κύθηρα και επιστροφή στο Γύθειο με σκοπό την εξυπηρέτηση αναγκών του νησιού. 

Στην αρχή απαντούσε στα τηλέφωνα και μετά από λίγη ώρα το τηλέφωνο δεν απαντούσε. Μέχρι και αυτή την ώρα (10/02/2024 22.55) το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχει πρυμνοδετήσει σε κανένα λιμάνι ( εκτός του «επίσημου» λιμανιού, υπάρχει και το «ανεπίσημο» η Αγία Πελαγία). 

Τα ερωτηματικά - σχόλια που αναδύονται είναι πάρα πολλά: 

1. Ποιος ήτανε ο συντονιστής όλης αυτής της επιχείρησης? 

2. Ο Κος Χαρχαλάκης αφού έκανε ανακοίνωση – δημοσίευση των άμεσων (!!!) και αποτελεσματικών ενεργειών του , μας ανακοίνωσε ότι η λύση βρέθηκε!! 

3. Το σχόλιο του , το οποίο αποτέλεσε και τίτλο στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν ότι δεν τον ενημέρωσε κανείς , επίσημα, αλλά πληροφορήθηκε το συμβάν με το οχηματαγωγό – επιβατηγό AQUA JEWELL, από τους «ιθαγενείς» των Κυθήρων. (ότι μπορούμε κάνουμε και εμείς οι «χορεύτριες», λέει ο πάνσοφος λαός). Δηλαδή το πρωτεύον είναι από πού πληροφορήθηκε το συμβάν ο Κος Χαρχαλάκης!!!!! 

4. Η λύση που βρέθηκε ????!!! Το Πολεμικό Ναυτικό!!! 

5. Το πλοίο είναι αρματαγωγό. Μόνο από την ετυμολογία της λέξης, καταλαβαίνει, οιοσδήποτε , τι συνεπάγεται. Εάν δηλαδή είμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση και το εν λόγω πλοίο καλείτο να μεταφέρει άρματα σε κάποιο νησί, εμείς θα λέγαμε στους «εχθρούς», «παιδιά time out γιατί έχει τρία μποφώρ!!! Θα συνεχίσουμε το «παιχνίδι» αργότερα.!!! Απίστευτα, κυριολεκτικά. 

6. Οι ευχαριστίες προς τους απανταχού Υπουργούς ατελείωτες.!!! Αντί να βρεθεί ένα επιβατηγό - οχηματαγωγό να εξυπηρετήσει το νησί, το οποίο αποτελεί και υποχρέωση της πολιτειακής ηγεσίας, ο Κος Χαρχαλάκης λίγο ή πολύ θα προτείνει στο επόμενο, διαδικτυακό Δημοτικό Συμβούλιο, να στήσουμε ένα άγαλμα στους «Σωτήρες» του νησιού???!!. 

7. Το Πολεμικό Ναυτικό, αποτελούσε ανέκαθεν, στήριγμα για τον Κο Χαρχαλάκη. Όλες οι θερινές Πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου, ξεκινούσαν και κατέληγαν με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και στην όλη εικόνα αυτό το οποίο έλλειπε ήταν ο Παττακός με το μυστρί!!! 

8. Η αντιπολίτευση, για να «δηλώσει» παρούσα και «ενεργή», τυπικά, βγάζει μία ανακοίνωση!!! 

Τέτοια «μεγαλεία» είχαμε χρόνια να τα «ζήσουμε». Που να δείτε και αυτά τα οποία έπονται. 

Στέλνω αυτή την ενυπόγραφη επιστολή στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης και ελπίζω αυτή τη φορά, όλοι αυτοί, οι ΑΡΔ (Ανεξάρτητοι ειΡηκότες Δημοσιολόγοι), να τη δημοσιεύσουν 

Ένας Ετεοτσιριγώτης Και για την αντιγραφή 

 Σταύρος Μεγαλοκονόμος

32 σχόλια:

  1. Ακόμα ένα άρθρο που επιβεβαιώνει πόσο καλά κάναμε που ψηφίσαμε Χαρχαλάκη. Σε ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς, που προφανώς είστε ικανοποιημένος/η με αυτή τη κατάσταση, καλά κάνατε και ψηφίσατε ότι ψηφίσατε. Αλλά η μπανανία που σας αρέσει δεν σημαίνει οτι αρέσει σε όλους, κάποιοι έχουμε ακόμα λίγη αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή
    2. Αν σου φταίει ο δήμαρχος για τα πλοία και τα αεροπλάνα τότε να πας να κοιταχτεις. Αυτές οι καταστάσεις δυστυχώς για κάποιους είναι αφορμή ύπαρξης μάλλον και για σένα. Μήπως θες να παει ο Χαρχαλάκης να οδηγησειτο καραβι; μόνο αυτό δεν εχουμε ακούσει ακόμα. Έγινε ένα ατύχημα τι θες δηλαδή; θα κάνεις υπομονή όπως όλοι μας δεν θα παθουμε και κατι για 3 μέρες. Για αυτό που κατάφερε με την Ολυμπιακη μοκο ομως ε;

      Διαγραφή
    3. Όταν στηρίζεις τέτοια άθλια κείμενα μονο αξιοπρεπής δεν είσαι

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω τι προσωπική σχέση μπορεί να έχεις με το Δήμαρχο και το σέβομαι. Ομως το άρθρο εκφράζει μια δικαιολογημένη οργή για το επιτελικό μπάχαλο και είναι λογικό να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος αυτός που συμπεριφέρεται ως τέτοιος: είναι πχ δυνατόν να δίνεται στο κοινό το τηλέφωνο του.... καπετάνιου και να είμαστε περήφανοι; Ή να μπαίνει ένα σκαρί που δεν μπορεί καν να δέσει; Αυτά είναι τριτοκοσμικά και -όσο κι αν οι προσπάθειες του δημάρχου (και άλλων που μάλλον είναι αποτελεσματικότεροι αλλά δεν βγαίνουν να αυτοδιαφημιστούν ) είναι συγκινητικές, δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα το 2024. Λυπάμαι για όσους δεν το νιώθουν.

      Διαγραφή
    5. Πολύ σωστα τα λέτε μπράβο σας!Καποιοι στο νησί δεν έχουν αναλογιστεί το τι έχει συμβεί και έχουν βάλει παρωπίδες και προσβάλλονται με τα σχόλια που γίνονται για το δήμαρχο.Μη φανατίζεστε και σκεφτείτε ορθά και καθαρά!Καποιος παραπάνω γράφει «δε θα πάθουμε τίποτα για 3 μέρες».Ποιες 3 μέρες;Είμαστε σχεδόν μια εβδομάδα σ αυτή τη κατάσταση.Κι εσείς που το λέτε αυτό μπορεί να είστε στο σπιτι σας στο καναπε σας ενώ εμείς αποκλεισμένοι ,μακριά από το σπιτι μας χωρίς να ξέρουμε ποτε θα επιστρεψουμε….

      Διαγραφή
    6. έχετε ζητήσει από την εταιρεία να σας αποζημιώσει; το δικαιούστε. ή απλά τα γράφετε εδώ μέσα και όλα καλά;

      Διαγραφή
    7. Για το πως λειτουργεί το ΠΝ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και οι εφοπλιστές δεν έχει καμία ευθύνη και δουλειά ένας Δήμαρχος κυρία/ε μου. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι πιο προσβλητικό έχει γραφτεί δημόσια στο νησί μας τον τελευταίο καιρό και ως τέτοιο είναι απόλυτα καταδικαστέο. Είναι γνωστό ότι ακόμα και οι καθημερινές πτήσεις της Ολυμπιακής από αύριο έγιναν με παρέμβαση του Δημάρχου, άρα ο Δήμαρχος είναι αποτελεσματικός. Το αρματαγωγό μπήκε ως ενδιάμεση λύση μέχρι να ξεκινήσει το ρορο την Τρίτη. Τα αρματαγωγά δεν είναι επιβατηγά πλοία που δένουν σε λιμάνια. Παίρνουν άρματα μάχης και τα αποβιβάζουν σε υπήνεμους κόλπους και παραλίες, όπως έκαναν οι Τούρκοι το 74 στην Κύπρο. Για αυτή τη δουλειά έχουν κατασκευαστεί. Πολύ καλά έκανε ο Δήμαρχος που το ζήτησε, αλλά από κει και πέρα αν θέλετε να βρίσετε κάποιον βρείτε τους υπεύθυνους στα υπουργεία. Διαβάζω συνέχεια βάλτε το τάδε καράβι φέρτε άλλο πλοίο και λοιπά. Όσοι τα λένε αυτά είναι άσχετοι. Τα πλοία είναι σε γραμμές όλα και τα περισσότερα αυτή την περίοδο είναι σε ναυπηγεία για επισκευές. Διάβασα να μπει λέει το ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ που πάει Σούδα, πολύ έξυπνη ιδέα! Να μας μείνει μόνιμα στο Διακόφτι για πλωτό μουσείο! Η ταλαιπωρία του κόσμου είναι αντιληπτή αλλά σε μια έκτακτη στιγμή όπως αυτή απαιτείται υπομονή... εξάλλου στο τελευταίο ΔΣ ορισμένοι της αντιπολίτευσης είπαν στο Δήμαρχο ότι απαιτούνται λεπτές κινήσεις και ότι να μην φωνάζει! Τί εννοούσαν;

      Διαγραφή
  2. Ήθελα να ξερα δεν έχεις ίχνος ντροπής μεσα σου; προσβάλεις ολο το νησι οταν προσβάλεις τον πρώτο πολίτη του... Μηπως η επιτυχία του Δημάρχου με τα αεροπορικά σε πείραξε; μήπως πείραξε κάποιους άλλους που δεν τολμησαν να βγάλουν μουρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να δεις επιτυχία αν ο ανεφοδιασμός γινει με δεύτερο αεροπλάνο που κόπιασε ο Μωυσής να φερει ή το C130

      Διαγραφή
  3. Σε ευχαριστούμε πολύ Βακη που για άλλη μια φορά χαντακωνεις τον Ποταμό με τα κείμενα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρήκες τώρα αποδιοπομπαίο τράγο. Σε βολεύει φυσικά γιατί ρίχνεις αλλού τις δικές σου ευθύνες. Εξ αιτίας του έχει ρημαξει το χωριό με ΟΛΟΥΣ τους δήμαρχους 26 χρόνια τώρα;

      Διαγραφή
    2. όχι βέβαια... η μοναδική αιτία που έχει ρημάξει ο Ποταμός είστε εσείς οι ίδιοι. Οι Ποταμίτες... κανένας άλλος

      Διαγραφή
    3. Ποταμέ σε ευχαριστούμε που υπάρχεις για να κάνεις τη ζωή μας πιο φωτεινή!

      Διαγραφή
    4. Απ' το στόμα μου το πήρες ...!!!

      Διαγραφή
  4. Το πλοίο έχει ζητήσει στα αιτήματα άγονων γραμμών, να φύγει από το νησί , να μπει στη γραμμή Σέριφο ,Σίφνο, Μήλο. Εκεί να δούμε τι έχει να γίνει, ποιος θα ενδιαφερθεί να ρισκάρει το πλοίο του , σε ένα αυθαίρετο λιμάνι . Εντελώς πληροφοριακά, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν. Μακάρι να έχει άκρες και θέληση, και να βγω ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα τα λιμάνια στην ελλάδα παράνομα και αυθαίρετα είναι αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την προσέγγιση των πλοίων

      Διαγραφή
  5. Πρώτα ενα μπράβο στον Σταύρο Μεγαλοκονόμο που είπε τα πράγματα με το όνομα τους, και εκφράσει μεγάλο μέρος των Τσιριγωτων. Τώρα ολοι αυτοί οι ανώνυμοι αυτοί, οι οσφυοκάμπτες, οι γλοιώδεις φιγούρες που βγήκαν να υπερασπιστούν τον Φυρερ του νησιου, κάτι ξέρουν απο κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκφράζει τους διαχρονικά εμπαθείς, αυτούς που δεν αγαπάνε ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό, αυτούς που κάθονται σε έναν καναπέ όλη μέρα, τρώνε τις επιδοτήσεις του Μητσοτάκη και έχουν άποψη για όλα
      αυτούς που δεν είναι ικανοί να κάνουν ούτε το 1/10 όσων κάνει ο Χαρχαλάκης
      αυτούς που δεν θα χωνέψουν ποτέ ότι θα είναι 15 χρόνια Δήμαρχος και έχει ο Θεός
      αυτούς που τρώγονται όλη μέρα με τα βρώμικα ρούχα τους
      δηλαδή αυτούς που είναι σαν εσένα
      δεν διαφωνώ ότι είστε πολλοί, αλλά πάντα εμείς που γουστάρουμε την πρόοδο θα είμαστε πιο πολλοί...

      Διαγραφή
    2. Για τη δίκαιη αγανάκτηση ενός πολίτη, εσύ αυτό που έχει να πεις είναι πόσα χρόνια δήμαρχος θα ειναι ο Χαρχαλάκης. Δεν μας ενδιαφέρει φίλε μου αγωνία σου, μας ενδιαφέρει η αξιοπρέπειά μας.

      Διαγραφή
    3. Δεν την πήρατε πίσω την αξιοπρέπεια σας το 2015;

      Διαγραφή
    4. Τι σχέση έχει το 2015 ??? Για το πλοίο μιλάμε, μήπως να ζητήσεις την βοήθεια ειδικού;

      Διαγραφή
  6. ναυπηγοί μετεωρολόγοι λιμενολόγοι ειδικοί στα πλοία όλοι οι επιστήμονες μαζεύτηκαν στο Τσιρίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παιδιά ηρεμία.. εγώ χτες που πήγα για ψώνια δεν είδα ελλείψεις πουθενά!
    Η μαναβική έχει παντού την ίδια σταθερή άθλια ποιότητα που έχουμε πάντα στα Κύθηρα! Ούτε γάλατα είδα να λείπουν ούτε κρέατα.. γιατί τέτοιος χαμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ego exo mia aporia
    ayta ta trofima pou tha erthoyn me to polemiko ypothetw den plirwsan eisitirio
    emeis oi katanalotes tha plirosoume ayta ta trofima ftinotera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως είναι πραγματικά άξιο απορίας το ότι έχει τόσο υπομονή κάποιος και απαντάει σε μήνυμα που έστειλε ο ίδιος. Το ότι μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο είναι αστείο. Το ότι θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο ακόμα χειρότερο.
    Καλα να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που δεν θα χωνέψεις ποτέ είναι ότι όσοι υπερασπιζομαστε το Δήμαρχο είμαστε πάρα πολλοί. Και επειδή δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις γράφεις αυτές τις ασυναρτησίες για να αυτοικανοποιηθεις. Καλά να πάθεις

      Διαγραφή
  10. Πενήντα υπουργοί και τρεις πρωθυπουργοί υποσχέθηκαν να δώσουν μέχρι τέλους αγώνα για να μην βάλουν πλοίο. Θα μπουν αεροπλάνα, στρατιωτικά, λιμενικά, γαϊδούρια , μουλάρια, εξωλέμβιες. Αλλά ποτέ πλοίο. Μπράβο δήμαρχε. Καλά τα κατάφερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.