Header Ads

Header ADS

Μανώλης Αντωνάκος:Αντί επικήδειου για το Λεωνίδα. Πάνω από όλα ο Άνθρωπος!



Αντί επικήδειου για το Λεωνίδα:

Πάνω από όλα ο Άνθρωπος!
Ήταν καλοκαίρι του 2014.Ήμουν στα Βελανίδια όταν δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο αν.Υπουργό Υγειας εκείνη την εποχή .
<<Μανώλη μου λέει έχω την αρμοδιότητα για το ΕΚΑΒ ως αναπληρωτής Υπουργός.Θέλω να μπεις αντιπρόεδρος στη διοίκηση του ΕΚΑΒ για να βοηθήσουμε το ΕΚΑΒ και φυσικά τη Λακωνία. >>
Χωρίς δεύτερη σκέψη δέχθηκα τη τιμητική πρόταση του να πάω άμισθος αντιπρόεδρος στο ΕΚΑΒ.
Μέσα σε λίγους μήνες με συστηματικες προσπάθειες εκτός των άλλων ενεργειών μας για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη τη χώρα,παραδώσαμε στη Νοτιοανατολική Λακωνία 3 ασθενοφόρα. Ένα στην Ελαφόνησο, ένα στο ΚΥ Νεαπόλεως ένα στο ΚΥ Βλαχιώτη.
Δημιουργήσαμε σταθμό ΕΚΑΒ στους Μολάους σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος στην Πνευματική Εστία ενώ φέραμε στους Μολάους αναβαθμισμένη σε εξοπλισμό, την παρατημένη στη Τρίπολη κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία. ενώ έπρεπε να εξυπηρετεί τους Πολίτες του Δήμου Μονεμβασίας δυστυχώς είχε μετατραπεί σε αποθήκη ανταλλακτικών για κινητές μονάδες άλλων περιοχών. Προκηρύξαμε μάλιστα ξεχωριστά θέσεις διασωστών για το σταθμό ΕΚΑΒ Μολάων, με την προκήρυξη για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα ασθενοφόρα αυτά μπορεί να μην ήταν ολοκαινούρια ,όμως αναβαθμίστηκαν τεχνικά και έσωσαν και σώζουν ακόμη και σήμερα, ζωές συμπατριωτών και επισκεπτών του τόπου μας.
Αυτά είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη του Λεωνίδα στους Λάκωνες αλλά και σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Γιατί όπως έλεγε, Πάνω από όλα ο Άνθρωπος!!
Καλό σου Ταξίδι φίλε και σύντροφε Λεωνίδα!!!
Η Λακωνία πενθεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.