Header Ads

Header ADS

ΣΥΡΙΖΑ:Αλέξανδρος Αυλωνίτης με την συνυπογραφή 16 βουλευτών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την εγκατάλειψη των Κυθήρων-Αντικυθήρων.


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με την συνυπογραφή 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την εγκατάλειψη των Κυθήρων-Αντικυθήρων.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα, μένουν συνεχώς χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενώ το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική καταφεύγει σε προσωρινές λύσεις. Οι ελλείψεις στην ακτοπλοϊκη σύνδεση των νησιωτικών περιοχών με τα λοιπά λιμάνια, η καθυστέρηση πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου, η ακρίβεια και η καθυστέρηση λειτουργίας και αποκατάστασης των υποδομών (ακατάλληλα κτίρια σχολείων, λιμάνι , επέκταση διαδρόμου αερολιμένα κλπ ), δημιουργούν μια εικόνα εγκατάλειψης στα νησιά μας.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για σταθερή λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση σε ετήσια βάση από και προς τα Κύθηρα –Αντικύθηρα με τα λιμάνια της χώρας και για την αναβάθμιση του λιμένα του Διακοφτίου.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης :
✔

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.