Header Ads

Header ADS

Πατήρ Νικόλαος Ζουναρέλης:Η οικογένεια Γουόλτονς και η Ελληνική ταινία ο άγγελος.

 


Η οικογένεια Γουόλτονς και η Ελληνική ταινία ο άγγελος.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 1970 προβλήθηκε απ τα Αμερικανινικά ΜΜΕ η καταπληκτική Χριστιανική οικογενειακή σειρά η οικογένεια Γουόλτονς.Στη σειρά διαδραματίζεται η ζωή μιας μυθοπλασματικής οικογένειας στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ κατά την περίοδο της δεκαετίας του '30 στο οικονομικό κραχ λίγο πριν τον Β παγκόσμιο πόλεμο.Η οικογένεια αποτελείται από τους γονείς Τζον και Ολίβια, τους παππούδες Ζεπ και Εσθερ και τα επτά παιδιά τους Τζον Μπόι,Τζέισον,Μαίρη Έλεν ,Αιριν,Μπεν ,Τζιμ μποπμ,και Ελίζαμπεθ.Οι Γουόλτονς ζουν πάνω από 150 χρόνια στα βουνά Γουόλτονς <<μυθικά βουνά>> που ασχολούνται ως ξυλουργοί με αγροτικές παράλληλα εργασίες κοκ. αντίστοιχα υπέρχει και μια σπουδαία ταινία με τον Μιχάλη Μανιάτη ο Αγγελος που δείχνει την κακοποιητική πλευρά της ανώριμης κοινωνίας προς τους ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας.

Συμπερασματικά θεωρούμε πως αν και σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα των γκέη συμπολιτών μας ,ωστόσο δεν μπορει να αντικατασταθεί η αρτιότητα της πυρηνικής παραδοσιακής οικογένειας με άλλα μοντέλα οικογένειας αφού η ίδια η φύση οριοθέτησε την γονημοποίση μέσω της ετερότητας κι όχι και της ομοφυλοφιλίας.

ΝΑΙ στον σεβασμό της προσωπικότητας των ομοφυλόφιλων αδελφών μας ναι στην προστασία της ιδιωτικής τους ζωής ναι στο να εκφράζουν ελεύθερα την σεξουαλική τους ιδιαιτερότητα ναι στην αποδοχή τους απ την κοινωνίας μας ως προς ίσους με τους ετερόφυλους.....μά με την τεκνοθεσία? Ας ρωτήσουμε την ίδια την φύση....δεν υπάρχουν παντού δικαιώματα αφού δεν φτιάξανε τον βιολογικό κόσμο ετερόφυλοι ή ομοφυλόφιλοι αλλά ο Θεός κι η φύση.

Νομίζω πως το 20 επισόδιο απ τον β κύκλο τκς σειρας Γουόλτονς στο christian and sociable movies με τίτλο η αποφοίτηση θα μας πείσει για το πόσο σημαντική είναι η πυρηνική οικογένεια κ πως τελικά δυο ομόφυλοι δεν θα μπορέσουν παρά να γίνουν δυο απλοι κηδεμόνες αλλά όχι γονείς,και ιδίως στην περίπτωση που υιοθεσίας από άνδρες πως θα αντικατασταθεί η μάνα?

Γιαυτό νομίζω μια εικόνα απ την οικογενειακή σειρα γουολτονς θα μας πεισει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.