Header Ads

Header ADS

Kατσαφάδος: Καλό σου ταξίδι Γιώργο



Ανάρτηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη


Δυστυχώς τα νέα σήμερα για την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι καλά.
 
Ένα νέο παιδί 31 ετών, ο Γιώργος Λυγγερίδης, ο αστυνομικός που χτυπήθηκε στα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη παρά την μεγάλη μάχη που έδωσε, έχασε την ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και σύσσωμη την ελληνική κοινωνία.
 
Μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου που έχασε τόσο άδικα τον άνθρωπο της, αλλά και σε όλη την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας που θρηνεί τον συνάδελφο της.
Η σύλληψη και προφυλάκιση του δράστη της επίθεσης αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του Γιώργου και η αυτονόητη υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας.
 
Παράλληλα, η διεύρυνση των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης θα συνεχιστούν για να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσοι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση.
 
Αυτό ωστόσο δεν αρκεί.
 
Για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της οπαδικής βίας και να ξεριζωθεί αυτή η γάγγραινα που δηλητηριάζει τον ελληνικό αθλητισμό, πληγώνει βαθιά την ελληνική κοινωνία και εξαιτίας της έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα τις τελευταίες δεκαετίες, χρειάζεται ένα αρραγές μέτωπο εναντίον της.
Από ολόκληρη την κοινωνία.

Η βία, όπως λέω διαρκώς, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που δυστυχώς βρίσκεται πλέον παντού και πρέπει να χτυπηθεί παντού. Σε κάθε μορφή της. Η μηδενική ανοχή όλων μας στο σχολείο, στο σπίτι, στη δουλειά, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης απέναντι στην βία είναι μονόδρομος.
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να νικήσουμε το τέρας που καταστρέφει την κοινωνία μας και μας κάνει κάθε τόσο να θρηνούμε θύματα.
 
Καλό σου ταξίδι Γιώργο.

1 σχόλιο:

  1. Ηταν άλλο ένα εργατικό ατύχημα που έρχεται να προστεθεί σε άλλους τρεις θανάτους εργατών και ενός πιλότου που έχασαν την ζωή τους, παλεύοντας για το μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.