Header Ads

Header ADS

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ: Υποχρέωση αυτά που βρήκαμε να τα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά διδάσκοντας τη να κάνει το ιδιο στην ακόλουθη....



Ανάρτηση της

Kalliopi Karidi


Αγιος Χαραλαμπος! Ο Προστατης των ασθενων και των ζωων!! Προστατης και του Μυλοποταμου με τον Ιερο Ναο του να κοσμει χρονια και χρονια το κεντρο του χωριου μας!! Εχουμε υποχρεωση οπως περιποιουμαστε να σπιτια μας να διατηρουμε και τα μνημεια και τους ναους μας!!

Υποχρεωση αυτα που βρηκαμε να τα παραδωσουμε στην επομενη γενια διδασκοντας τη να κανει το ιδιο στην ακολουθη....
Για το φωτισμο του πανεμορφου καμπαναριου μεριμνήσε ο Συλλογος μας Μυλοποταμου, ενα εργο που ανεδειξε την επιβλητικοτητα του!! Επισης μια δωρεα δυο οικογενειων Μυλοποταμιτων που διαμενουν στην Αυστραλια εφεραν τα ομορφα κατασπρα αποτελεσματα που βλεπετε στις φωτογραφιες!

Οι πεσμενοι σοβαδες του εξωτερικου του ναου και του περιβαλλοντα χωρου...παρελθον!! Αλλα και το εσωτερικο με τη φροντιδα της Βασιλικης Μπελεση ανανεωθηκε και φρεσκαριστηκε!! Ευχαριστουμε ολους τους ανθρωπους που φροντιζουν και διατηρουν και πρατουν παρομοιως!! Ευχομαι καποια στιγμη να υλοποιηθει και η προταση του ξαδελφου μου Θαναση Στρατηγου και ο ναος αυτος να ανοιγει τις πορτες του συχνοτερα! Με ομορφους ανθρωπους...ολα γινονται!! Περα των αλλων..στο εσωτερικο του σωζεται ενα αριστουργημα, ενας σπανιος και πλεον μοναδικος Επιταφιος! Τρεις στο κοσμο!

Ο πρωτος καηκε στη καταστροφη της Σμυρνης, ο αλλος απο μια φωτια στον Αγιο Δημητριο Θεσσαλονίκης...και ο δικος μας ευτυχως αριστα διατηρημενος να ακολουθει γενεες και γενεες.... Ειμαστε προνομιουχοι που ζουμε σε ενα χωριο οπως ο Μυλοποταμος! Ευχομαι και αλλα αξιολογα κτισματα του χωριου..να εχουν καποια στιγμη την ιδια φροντιδα!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.