Header Ads

Header ADS

Ληστρικός («ληστευτικός») Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» αύξησης δημοτικών τελών από τη δημοτική αρχή Μονεμβασίας



Ληστρικός («ληστευτικός») Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» αύξησης δημοτικών τελών από τη δημοτική αρχή

--------------------------------------------------------------
Λίγο μετά την επανεκλογή της, η δημοτική αρχή του Δήμου μας σύσσωμη ψήφισε τεράστιες και νέες αυξήσεις των δημοτικών τελών από την 1η Ιανουαρίου 2024. Αυξήσεις που αφορούν τόσο τις κατοικίες σε όλο τον Δήμο αλλά και τις Επιχειρήσεις.
- Αύξηση 30% των Δημοτικών Τελών ανά κυβικό Ύδρευσης (Νερό)
- Αύξηση 23% των Δημοτικών τελών στο Πάγιο Ύδρευσης (Νερό)
- Αύξηση 25% των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού (ΔΕΗ)
Στην παραπάνω αύξηση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται οι ειδικές κατηγορίες δικαιούχων (άτομα με αναπηρία, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, κτλ), όπως σαφέστατα εκ Νόμου προβλέπεται αφού από το 2016 έχει ήδη θεσπιστεί Κρατική έκπτωση (Νόμος 4368, Άρθρο 13), άρα καμία μείωση δεν υφίσταται όπως αυτή που η δημοτική αρχή ανακοινώνει στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Να υπενθυμίσω ότι και το έτος 2021 είχε παρθεί αντίστοιχη απόφαση για αύξηση του Παγίου Ύδρευσης κατά 30% και Κυβικού Ύδρευσης κατά 25%.
Πρόκειται για εξωφρενικά ποσά και δυσβάστακτα για όλους, που όμως η πολύχρονη εξουσία του «εγώ αποφασίζω» και των επιτελών του δεν αντιλαμβάνεται αφού έχουν βολευτεί εδώ και χρόνια στις ίδιες θέσεις απολαμβάνοντας τα οφέλη και θεωρούν πως όλοι οι Δημότες είναι κάτοικοι Βορείων Προαστίων και Παρισίων.
Πώς όμως, η δημοτική αρχή επαίρετο για έναν Δήμο με πλεόνασμα και ξαφνικά παρουσιάζει έλλειμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τόσο στην ύδρευση όσο και στην καθαριότητα και φωτισμό;
Τι απέγιναν τα χρήματα που χρόνια τώρα «παράνομα» παρακρατούσε για τους δήθεν Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για τους οποίους εν τέλει, όπως είχα εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο προβλέψει, θα μεριμνήσει το Υπουργείο μέσω της Περιφέρειας;
Τι απέγιναν αποθεματικά εκατομμυρίων ευρώ από την προηγούμενη παράλογη αύξηση; Πώς σπαταλήθηκαν σε έναν Δήμο με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ νέες επενδύσεις στην καθαριότητα;
Όσες δικαιολογίες και να βρεθούν, καμία δεν πείθει για το γεγονός ότι τα οικονομικά των τελών του Δήμου είναι όπως φαίνεται, στο «κόκκινο».
Προς ενημέρωση των Δημοτών και για να προλάβω τα γνωστά «παπαγαλάκια» της δημοτικής αρχής, έχω ήδη προσφύγει αρμοδίως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου με χειροπιαστά επιχειρήματα ΚΑΤΑ των παραπάνω αυξήσεων εφόσον αυτό αποτελεί υποχρέωσή μου ως μέλος της μειοψηφίας και αφορά σε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ και όχι καταγγελία.
Η αλαζονεία της δημοτικής αρχής Δήμου Μονεμβασίας μετατρέπεται σε «εκδικητική» πράξη κατά των Δημοτών σε μια εποχή που η ακρίβεια πιέζει αφάνταστα όλους τους πολίτες!
Θεοδούλη Σπυριδάκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.