Header Ads

Header ADS

Μπαίνουν σε μαρίνες και κλέβουν ναυτικές φωτοβολίδες - Λείπουν 30.000 κάθε χρόνο



Σοβαρή καταγγελία για τις ναυτικές φωτοβολίδες. Τις κλέβουν από μαρίνες.

Σοβαρή είναι μία καταγγελία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ, η οποία κάνει λόγο πως 30.000 ναυτικές φωτοβολίδες λείπουν κάθε χρόνο από τις μαρίνες, χωρίς να συλλέγονται από τα σκάφη για ανακύκλωση.

Στην ίδια καταγγελία γίνεται λόγος πως αρκετοί πραγματοποιούν διαρρήξεις στα σκάφη, για να κλέψουν ναυτικές φωτοβολίδες. Ο ναύαρχος εν αποστρατεία και πραγματογνώμονας, Νίκος Σπανός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε τις σχετικές καταγγελίες.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως σύμφωνα με την νομοθεσία εφοδιάζονται όλα τα πλοία με τις εν λόγω φωτοβολίδες για περιπτώσεις κινδύνου, ενώ σχετικά με την προμήθειά της είπε πως «αυτά τα φωτιστικά σήματα κινδύνου υπάρχουν σε επιχειρήσεις που πωλούν ναυτιλιακά είδη».

«Σ' αυτούς βγαίνει μία άδεια εμπορίας σύμφωνα με τον ν. 456/1976 που τροποποιήθηκε το 2011 περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, ενώ υπεύθυνο για ανάλογα περιστατικά είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δίνεται στα μαγάζια αυτά μία άδεια εμπορίας, αλλά δεν μπορεί να την προμηθευτεί ο καθένας» συνέχισε ο ναύαρχος εν αποστρατεία για τις ναυτικές φωτοβολίδες.

Πηγή: www.reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.