Header Ads

Header ADS

Φορολογική ανικανότητα!!!



Φορολογική ανικανότητα!!!



Η λογική «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω» οδηγεί και σε φορολογική αλαζονεία.

Ομολογία της απόλυτης ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εντοπίσει και να πατάξει τη φοροδιαφυγή συνιστά το φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Φορολογία. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί», θα μπορούσε να πει κάποιος. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε. Γιατί παρέλαβε άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Με το νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη; Τι θα συμβεί; 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 1444 ευρώ ο καθένας!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να ξεκινήσει έστω μετά την παρέλευση τεσσερισήμισι χρόνων απραξίας εντατικούς και συστηματικούς ελέγχους αξιοποιώντας το σύνολο των ψηφιακών εργαλείων που έχει στη διάθεσή της ώστε να περιορίσει τη συστηματική φοροδιαφυγή, βάζει στο στόχαστρό της το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιβάλλοντας κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα. Στην πράξη, τσουβαλιάζει τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους που βρίσκονται στο ξεκίνημα του επαγγελματικού τους βίου, κατηγορίες με πραγματικά χαμηλά εισοδήματα, μαζί με τους «επαγγελματίες» φοροφυγάδες, που στερούν από το κράτος έσοδα εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του να εφαρμόσει φορολογική δικαιοσύνη. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση λειτουργεί ισοπεδωτικά, εξισώνοντας τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους με τους επιτήδειους της φοροδιαφυγής. Τιμωρεί συγχρόνως όλους όσοι δεν δηλώσουν το κατώτερο τεκμαρτό εισόδημα με χαμηλότερη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, ενός φόρου που τσακίζει πρωτίστως όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Το δε χειρότερο των επιλογών της κυβέρνησης είναι ότι επιδιώκει να μετατρέψει πολίτες με κοινωνική και φορολογική συνείδηση που ενοχλούνται από τις -εις βάρος τους- αδικίες σε εξωτερικούς συνεργάτες των αναποτελεσματικών φορολογικών Αρχών. Τους επιβραβεύει με χρηματικό bonus κάποιων δεκάδων ή εκατοντάδων ευρώ που η ίδια αφαιρεί από τα εισοδήματά τους μένοντας άπρακτη απέναντι σε όλα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και στην πρωτοφανή ακρίβεια.

Δεσμευόμαστε ότι οι ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα ως 10.000 ευρώ, ο φόρος τους θα είναι ΜΗΔΕΝ. Όχι επειδή τους κάνουμε χάρη. Αλλά επειδή όλα αυτά τα εισοδήματα, είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνουν να είναι ΜΗΔΕΝ.



Η ΝΕ Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.