Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και αναρωτιέμαι αν τελικά διδαχθήκαμε κάτι ως κοινωνία.



50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και αναρωτιέμαι αν τελικά διδαχθήκαμε κάτι ως κοινωνία. Η Χούντα των Συνταγματαρχών έπεσε, αλλά δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλές μικρές χούντες κατακλύζουν την καθημερινότητά μας. Διότι, χούντα είναι το να θεωρείς κάποιον φασίστα επειδή ψηφίζει άλλο κόμμα από το δικό σου, χούντα είναι να κάνεις δημόσιο μπούλινγκ σε όποιον τολμάει να μιλήσει για Πατρίδα και Θρησκεία, χούντα είναι να μη σέβεσαι τον άλλον επειδή διαφέρει σε κάτι από εσένα, χούντα είναι να παραβιάζεις τον ιδιωτικό χώρο του άλλου και να καταλαμβάνεις ιδιωτική περιουσία μετατρέποντάς την σε "χώρο αυτοοργάνωσης" και όταν έρχεται η Αστυνομία να αποδώσει τη νομιμότητα εσύ να μιλάς για "φασιστικό καθεστώς", χούντα είναι να εφευρίσκεις γελοία "επιχειρήματα" για να μη γίνει το Μετρό στα Εξάρχεια (γελάνε και στην Αφρική μαζί μας!), χούντα είναι να παλεύεις να πείσεις τις δημόσιες υπηρεσίες ότι οφείλουν να εφαρμόζουν το Νόμο ανεξάρτητα από το ποιόν έχουν ενώπιόν τους, χούντα είναι να ισοπεδώνεις μακραίωνες αρχές, αξίες και παραδόσεις στο όνομα μιας βλακώδους πολιτικής ορθότητας και κορεκτίλας που σε λίγο θα μας ισοπεδώσει όλους. Το Πολυτεχνείο ήταν η αρχή για να πέσει η Χούντα. Ας συνεχίζουμε όλοι καθημερινά αυτή την πάλη για να πέσουν όλες αυτές οι καθημερινές χούντες που διαφεντεύουν τις ζωές μας από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

2 σχόλια:

  1. 50 χρόνια μετά την εξέγερση και αναρωτιέμαι αν τελικά διδάχτηκες κάτι ως άτομο
    Η Χούντα των Συνταγματαρχών έπεσε, αλλά δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλές μικρές χούντες κατακλύζουν την καθημερινότητά σου. Διότι, χούντα είναι να θεωρείς φασίστα όποιον δεν ψηφίζει το κόμμα που υποστηρίζεις, χούντα είναι να κάνεις δήμοσιο μπούλινγκ σε όποιον δεν κάνει σημαία του την Πατρίδα και τη Θρησκεία (ξέχασες την Οικογένεια) για να καλλιεργήσει τη μισαλλοδοξία, χούντα είναι να απαξιώνεις τον άλλον μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς μαζί του ή επειδή δεν είναι τόσο καλός ρήτορας όσο εσύ, χούντα είναι να θεωρείς τη δημοτική περιουσία τσιφλίκι σου και να αρνείσαι να στεγάσεις τον κατατρεγμένο και όταν έρχονται δημότες να αντιδράσουν εσύ να αρνείσαι ακόμη και να τους μιλήσεις, χούντα είναι να γεμίζεις τον τόπο gym parks που είναι πεταμένα λεφτά (και να γελάνε και στην Αφρική μαζί μας), χούντα είναι να ανοίγεις αλληλογραφία με τους υπουργούς και να επισημαίνεις ποιον έχουν ενώπιον τους, χούντα είναι στο όνομα των μακραίωνων αρχών, αξιών και παραδόσεων να στηρίζεις τις πολιτικές σου φιλοδοξίες και να θεωρείς ότι η πολιτική ορθότητα και κορεκτίλα θα σε ισοπεδώσει. Το Πολυτεχνείο δεν ήταν η αρχή για να πέσει η Χούντα, ήταν η αρχή για να διεκδικήσει ένας λαός ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Όση προσπάθεια και να κάνεις για να απαξιώσεις την επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο νερό και αν ρίξεις στον μύλο της λήθης, Η 17 Νοέμβρη είναι μια κόκκινη ρωγμή, λαός και νεολαία έγιναν πρωταγωνιστές και έδειξαν τη δύναμη τους κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο,- την χούντα των συντ/χων, τις συμμαχίες με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ - όταν κάποιοι θεωρούσαν ότι η « χούντα είναι πανίσχυρη». Η δύναμη βρίσκεται στον αγώνα των λαών. Αυτό θα σας τρομάζει πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον λόγο του για το δήθεν όχι του δικτατορία Μεταξά δεν είχε σταματημό. Για το Πολυτεχνείο μια αραδα και αυτή για να κατηγορήσει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Πόσος λίγος είναι τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.