Header Ads

Header ADS

ΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ:ΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΜΥΚΛΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΟΝΤΗ ΚΑΙ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2023

«Απροστάτευτες οι περιουσίες των πολιτών στις περιοχές Αμύκλες, Τραπεζοντή και Ξηροκάμπι του Νομού Λακωνίας»

Το θέμα των επαναλαμβανόμενων περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων στις περιοχές Αμύκλες, Τραπεζοντή και Ξηροκάμπι του Νομού Λακωνίας έφερε στη Βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου, η βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κα Νάγια Γρηγοράκου.

Στην ερώτηση τονίζεται πως τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων τόσο σε καταστήματα, όσο και σε κατοικίες στις εν λόγω περιοχές αφενός προκαλούν τεράστιες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων και αφετέρου εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, υπονομεύοντας τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής.

Η Νάγια Γρηγοράκου επισημαίνει πως εξαιτίας της επαναληπτικότητας του φαινομένου ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτοδικίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική ειρήνη της περιοχής. Είναι σαφές πως απαιτούνται άμεσα από πλευράς της πολιτείας στοχευμένες δράσεις με στόχο τόσο την πρόληψη, όσο και την καταστολή της εγκληματικότητας, ώστε να μην διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου

Θέμα: Απροστάτευτες οι περιουσίες των πολιτών στις περιοχές Αμύκλες, Τραπεζοντή και Ξηροκάμπι του Νομού Λακωνίας

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου Υπουργού η ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται πολύ ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα. Παρόλα αυτά, για αρκετά χωριά του Νομού Λακωνίας οι εξαγγελίες περί καταπολέμησης της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας παραμένουν κενό γράμμα, καθώς τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών θίγουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, στις περιοχές Αμύκλες, Τραπεζοντή και Ξηροκάμπι του Νομού Λακωνίας πληθαίνουν δραματικά τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων τόσο σε καταστήματα, όσο και σε κατοικίες, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων. Παράλληλα, με τους πολίτες να αισθάνονται όλο και πιο ευάλωτοι, όλο και πιο απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι σε κακοποιά στοιχεία, εξαιτίας της επαναληπτικότητας του φαινομένου ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτοδικίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική ειρήνη των εν λόγω περιοχών.

Δεδομένου ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών συνδέεται άρρηκτα με την κοινωνική ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία και ως τούτου αποτελεί αδιαμφισβήτητο δικαίωμα του πολίτη σε κάθε ευνομούμενο κράτος.

Δεδομένου ότι απαιτούνται από πλευράς της πολιτείας στοχευμένες δράσεις με στόχο τόσο την πρόληψη, όσο και την καταστολή της εγκληματικότητας, ώστε να μην διαταράσσεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Δεδομένου ότι παρά τις αξιοσημείωτες προσπάθειες της αστυνομίας εντείνεται το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των εν λόγω περιοχών με αποτέλεσμα να εκφράζονται απειλές για αυτοδικία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζει το αρμόδιο υπουργείο το εντεινόμενο πρόβλημα κλοπών – διαρρήξεων στις εν λόγω περιοχές του Νομού Λακωνίας;

2. Έχουν υπάρξει συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο και να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών;

3. Προτίθεστε να ενισχύσετε την αστυνόμευση στις εν λόγω περιοχές ώστε να προστατευτούν αποτελεσματικά οι περιουσίες των κατοίκων και να διαφυλαχτεί η κοινωνική ειρήνη;

Η ερωτώσα βουλευτής

Παναγιώτα (Νάγια) Γρηγοράκου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.