Header Ads

Header ADS

Εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Πειραιά



Εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Πειραιά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάσαμε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου την προστάτιδα του νησιού μας Παναγία Μυρτιδιώτισσα με αρχιερατικό εσπερινό, αρτοκλασία και λιτανεία στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Νέου Φαλήρου(Μικρολίμανο).
Με το πέρας του εσπερινού έγινε η λιτανεία της εικόνας την οποία κρατούσαν με τιμή δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος και τη συνόδευαν νέοι της Κυθηραϊκής Αδελφότητας με την συμμετοχή της μπάντας του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά.
Η συμμετοχή των Κυθηρίων όπως κάθε χρόνο ήταν εντυπωσιακή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μοίρασαν μετά το πέρας της ακολουθίας Κυθηραϊκό άρτο στους προσκυνητές.
Επ΄ευκαιρία της ημέρας, λίγα λόγια για την σύνδεση του Ιερού Ναού της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στον Πειραιά με την Κυθηραϊκή Αδελφότητα.
Στο βιβλίο «Κυθηραϊκή μετανάστευση και σωματειακή οργάνωση» Πειραιάς 2013 της κ. Καλυψώς Μιχαλακάκη μέλος του ΔΣ αναφέρει «Κατά την ίδρυση της Κυθηραϊκής Αδελφότητας ορίστηκε στο καταστατικό της ότι η σφραγίδα του σωματείου θα φέρει στο μέσον την εικόνα της Μυρτιδιώτισσας προστάτιδας και γύρω από αυτή τον τίτλο του σωματείου καθώς και η επέτειος της Αδελφότητας θα γιορτάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας ή στην Αγία Τριάδα Πειραιά".
Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα και οι Κυθήριοι του Πειραιά στήριξαν την αρχική ανέγερση του ναού την περίοδο 1925-1930 αλλά και την περίοδο 1950-1970 όπου ανεγέρθηκε ο ναός με την σημερινή του μορφή. Για την συνεισφορά αυτή αναγράφεται ο σύλλογος στους μεγάλους δωρητές στην είσοδο του ναού.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς – Αθηνών χρόνια πολλά σε όλους και ευχαριστούμε τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π.Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.