Header Ads

Header ADS

ΚΥΘΗΡΑ:ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Διακοπή ρεύματος σε ολόκληρο το νησί το βράδυ της  Δευτέρας 04 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα πυρκαγιά που ξέσπασε στην παραλία του Αγίου Νικολάου στο Μουδάρι.

Τα Κύθηρα βυθίστηκαν στο σκοτάδι για τρεις ώρες και οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις έτρεχαν μαζί με τους κατοίκους του Καραβά και της Πλατείας Άμμου να προλάβουν την μεγάλη καταστροφή.

Η πυρκαγιά λόγω των ανέμων πήρε απειλητικές διαστάσεις  με μεγάλο κίνδυνο την επέκταση της προς το πευκοδάσος του Γερακαρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Η έγκαιρη επέμβαση της μεγάλης δύναμης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων,οι κάτοικοι και η ¨σωτήρια βροχή¨ που άρχισε να πέφτει απέτρεψαν μια μεγάλη καταστροφή.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε στην παραλία του Αγίου Νικολάου από πτώση σύρματος της ΔΕΗ πολύ πιθανό μετά από κεραυνό.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους Πυροσβέστες μας και στους κατοίκους της περιοχής που μέσα σε αντίξοες συνθήκες με πολλούς κινδύνους  κατάφεραν και κατάσβεσαν την πυρκαγιά, αλλά και στους ντόπιους εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ που ρισκάροντας την ζωή τους μέσα στην βροχερή νύχτα κατάφεραν να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Στο σημείο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρισκόταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κυθήρων και Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης κος Ιωάννης Κατσανεβάκης.

Ως προς τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από τους ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ.Κυθήρων.

---------------------------------

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

--------------------------------

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΒΛΑΒΗ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΜΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

https://adellinfm.blogspot.com/2023/09/blog-post_5.html?fbclid=IwAR0yeSipS1wBk9b8_VSdTAvPvie_Joza5ET7iU5gLx4yOu4c8jY2CZpUHRw





10 σχόλια:

  1. Εγώ σαν πολίτης που βρέθηκα εκεί από την πρώτη στιγμή ο κύριος Κατσανεβακης μέχρι που έσβησε η φωτιά δεν είχε φανεί ακόμα. Μετά που έφυγα δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι ψεύτης
      ήταν εκεί μαζί με τα πυροσβεστικά

      Διαγραφή
    2. θα έπρεπε να ντρέπεσαι να πιάνεις στο στόμα σου αυτόν τον άνθρωπο!

      Διαγραφή
    3. Πήγα όταν η φωτιά έκαιγε και έφυγα όταν έμειναν κάρβουνα, ο Κατσανεβακης δεν φάνηκε πουθενά, οπότε σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό του ψεύτη.

      Διαγραφή
  2. Τα ακριβή αίτια τα ξέρει κι η κουτσή Μαρία, κεραυνός έπεσε στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ κι έκαψε το καλώδιο. Όσο για τον Κατσανεβάκη δεν γνωρίζω αν ήταν κάπου εκεί κρυμμένος, δεν τον είδαμε πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από κάτι τέτοια σχόλια. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κ. Κατσανεβάκης, στηρίζει πάντα τις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρευρίσκεται σε κάθε περίσταση έκτακτης ανάγκης.

      Διαγραφή
  3. Ο εθελοντής αρχιπυροσβέστης πέρασε εξω απο το σπίτι μου 20 λεπτά απο το τελευταίο πυροσβεστικό. Ειχε αναμμένες σειρήνες φάρους , το μονο που του έλειπε ηταν ενα περιπολικού να του ανοίγει δρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πήγες να πιάσεις καμία μάνικα ή μόνο επανάσταση από τον καναπέ του Περισσου;

      Διαγραφή
  4. Όταν ξεκινάς από τον Κάλαμο για να πας στον Αγιο Νικόλαο υπό βροχή, ΝΑΙ θα αργήσεις. Όμως έχει και τόσο σημασία ο χρόνος; Σημασία έχει που σε κάθε φωτιά έρχεται και βοηθάει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο πολύ δύσκολο έργο τους.
    Ως πυροσβέστης και εγώ, ξεκινώντας από το σπίτι μου στα Λογοθετιάνικα για την χθεσινή φωτιά , έφτασα μετά τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα. Να ξέρεις είναι τρομερά δύσκολο να οδηγείς για να πας σε μια φωτιά και παράλληλα να μιλάς στο τηλέφωνο ή στον ασύρματα για να ενημερώσεις ή να συντονίσεις. Αναγκάζεσαι είτε να σταματάς το αμάξι στην άκρη του δρόμου ή να πηγαίνεις εξαιρετικά αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς η κακώς ο κ Κατσανεβακης είναι εμισθος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και αμοίβεται με 1235 € μηνιαίως, είναι υποχρεωμένος να είναι παρών σε κάθε έκτακτη ανάγκη του νησιού, είμαι πολύ περίεργη να δω εάν αλλάξει πόστο αν θα πηγαίνει με την ιδιότητα του εθελοντή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.