Header Ads

Header ADS

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ: Δεσμεύομαι να μην κάνω ό,τι μπορώ , αλλά ό,τι πρέπει



ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

(1η) Εμφάνιση στο Μέσο μας


ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ: Δεσμεύομαι να μην κάνω ό,τι μπορώ , αλλά ό,τι πρέπει

Η υποψηφιότητά μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με την «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά είναι μια απόφαση που επιδίωξα.

Γιατί μετά από μια 20ετία δουλειάς, αλλά και έντονης πολιτικής και κοινωνικής συμμετοχής είναι μια πρόκληση για μένα, για να δουλέψω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο για το στολίδι, το κόσμημα της Αττικής, τα νησιά της. Τη Σαλαμίνα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τα Μέθανα, την Τροιζηνία, τον Γαλατά, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα.

Η απόφαση μου να μετέχω στον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά είναι συνετή και μετρημένη και βασίζεται στη θέληση μου να προσφέρω για το κοινό καλό.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται με συμμετοχή και δράση, πρόγραμμα και σχεδιασμό, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξίες.

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί ως ένας θελκτικός τουριστικός- πολιτιστικός προορισμός σε 12μηνη βάση και ταυτόχρονα να αναπτύξει και όλα τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Με στόχο την ποιότητα ζωής που αξίζουν οι κάτοικοι του τόπου μας, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί σε έργα υποδομής και δράσεις στους τομείς υγείας, μεταφορών, πρόληψης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αλλά και ψηφιοποιημένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών. Γι΄ αυτά θα δουλέψω.

Όπως έχει δεσμευθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, θέλουμε μια Αττική που θα γίνει ολοένα και πιο παραγωγική, με ολοένα και ισχυρότερο αναπτυξιακό αποτύπωμα, ελκύοντας επενδύσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας το εισόδημα των πολιτών της. Μια Αττική με αναβαθμισμένες υποδομές, που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών της και την εμπειρία των επισκεπτών της.

Όλα όσα προγραμματίζουμε θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ενδεικτικά αναφέρω τους σχεδιασμούς για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, αλλά και πολλών νέων έργων. Για τα νησιά της Αττικής ιδιαίτερα, προγραμματίζονται δράσεις που αφορούν αναβάθμιση των Λιμένων, στήριξη της αγροτικής παραγωγής και των τοπικών προϊόντων και την διασύνδεση της με τον τουρισμό και την εστίαση.

Με βασικούς άξονες την γαλάζια οικονομία, δηλαδή μια ανάπτυξη βιώσιμη, κυκλική που σέβεται τους πόρους των Δήμων των Νήσων Αττικής, αλλά και μια ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και των υποδομών της καθημερινότητα του πολίτη, με προτεραιότητα την πολιτική προστασία και το περιβάλλον δουλεύω για την επόμενη μέρα. Πρωτίστως σεβόμενος την αυτοτέλεια και τον ξεχωριστό χαρακτήρα προβλημάτων αλλά και προοπτικών κάθε νησιού, κάθε δήμου της περιφέρεια Νήσων Αττικής.

Δουλεύω από μικρό παιδί στο λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο του πατέρα του, το οποίο διατηρώ επί 25 χρόνια.

Σπούδασα στο ΑΤΕΙ Πειραιά – Τμήμα Λογιστικής και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα με την καθημερινή δουλειά μου κατάφερα να αποκτήσω γνώσεις και τρία μεταπτυχιακά. ΜΒΑ «TOURISM MANAGEMENT» Πανεπιστημίου Πειραιά, ΜSc Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη & Αυτοδιοίκηση Διεπιστημονικό και Μ.Α «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ως εκλεγμένος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με «επίκεντρο τον Επαγγελματία» και με την άριστη συνεργασία με τα Μέλη του Δ.Σ., μετατρέψαμε το Επιμελητήριο σε λειτουργικό και βιώσιμο φορέα, που λειτουργεί προς όφελος των δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών και επιχειρήσεων μελών.

Και μέσα από την συμμετοχή μου και στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) αρχικά και για τρία χρόνια ως Οικονομικός Επόπτης και τώρα ως Αντιπρόεδρος, υλοποιήσαμε δράσεις που συμβάλουν στην προσπάθεια ανασύνταξης του επιμελητηριακού θεσμού, με στόχο ένα επιμελητήριο που θα εργάζεται όχι για τις διοικήσεις του και τους εργαζόμενους του αλλά για τα Μέλη του και συνολικότερα για το κοινωνικό σύνολο.

Με «επίκεντρο τον Άνθρωπο» κατά την τριετή θητεία μου στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) δημιουργήθηκαν χρήσιμα εργαλεία για την αύξηση της απασχόλησης και τη σταδιακή επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. 29.000 άτομα έλαβαν πιστοποίηση προσόντων για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας. . Υλοποιήθηκε η οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με την αγορά εργασίας και θεμελιώθηκε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF).

Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με τα αυτοδιοικητικά. Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά από το 2002 έως το 2010.

Εκεί απόκτησα τις βασικές και πρώτες εμπειρίες, από την σημασία και τις δυνατότητες του θεσμού της αυτοδιοίκησης, της σπουδαιότητας του ρόλου του στην καθημερινή ζωή των πολτών.

Έχοντας λοιπόν την προηγούμενη εμπειρία μου από την τοπική αυτοδιοίκηση, σκοπεύω σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά , αλλά και σε αγαστή συνεργασία με τις νέες δημοτικές αρχές στα νησιά και τις παράκτιες περιοχές της Π.Ε. Αττικής, να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για μια πραγματικά νέα εποχή για τα νησιά της Αττικής μας.

Δεσμεύομαι να λειτουργήσω αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Γιατί τα όνειρα είναι φτιαγμένα από σκληρή δουλειά.

Δεσμεύομαι να μην κάνω ό,τι μπορώ , αλλά να κάνω ό,τι πρέπει.

Τα Νησιά Μας είναι η Ευθύνη Μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.