Header Ads

Header ADS

ΝΑΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ:Πρώτο κουδούνι σήμερα!





Πρώτο κουδούνι σήμερα!

Τα σχολεία ανοίγουν και οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του μεγαλύτερου μέρους της χώρας επιστρέφουν στα θρανία. Τους εύχομαι μια δημιουργική χρονιά, με πρόοδο και υγεία, στο ταξίδι για την πιο ουσιαστική γνώση: Να αγαπούν να μαθαίνουν.
Δυστυχώς, στη Θεσσαλία, όπου ακόμη οι πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες παραμένουν ανοικτές, οι αυλές των σχολείων θα είναι σήμερα «βουβές», καθώς τα σχολεία θα ανοίξουν την άλλη εβδομάδα.
Προτεραιότητα τώρα είναι η ψυχολογική στήριξη των μαθητών και η διευκόλυνσή τους με κάθε τρόπο στα πιθανά προβλήματα που θα ανακύψουν, ώστε να εξασφαλιστεί όχι μόνο η πρόσβαση, αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή τους στα μαθήματα.
Είναι απογοητευτικό το ότι για άλλη μία χρονιά τα σχολεία ανοίγουν χωρίς να έχουν καλυφθεί επαρκώς τα εκπαιδευτικά κενά.
👉🏻Σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα χρειαστούν περίπου 48.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η στήριξη του Δημόσιου Σχολείου με ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους αποτελεί σταθερή θέση της προοδευτικής παράταξης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε για τη χώρα σύγχρονα σχολεία που θα εκπαιδεύουν και θα διαπαιδαγωγούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.