Header Ads

Header ADS

Πρόταση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την νομιμοποίηση του αντιπροσαμμωτικού μόλου στα Βελανίδια .

Πρόταση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την νομιμοποίηση του αντιπροσαμμωτικού μόλου στα Βελανίδια .

Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της νομιμοποίησης του αντιπροσαμμωτικού μόλου στα Βελανίδια ,ενέργεια που αποτελεί προϋπόθεση για κάθε περαιτέρω εργασία αποκατάστασης της διάβρωσης της ακτής,επικοινώνησα με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Ναυτιλίας κ Ιωάννη Παππά ενημερώνονταςτον για το θέμα.
Όπως τόνισα με νόμο του 2017 εργασίες λμενικών έργων χωρίς αδειοδοτήσεις, που είχαν γίνει μέχρι το 2013, μπορούν να νομιμοποιηθούν.
Δεδομένου ότι ο αντιπροσαμμωτικός μόλος κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια το 2016, με μελέτη του Λιμενικού Ταμείου, αλλά χωρίς τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις, ζήτησα την χρονική επέκταση της ισχύουσας νομοθετικής διάταξης, ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο νόμο και η νομιμοποίηση του μπαστουνιού.
Μάλιστα απέστειλα και σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης το οποίο διαβίβασε αμέσως το γραφείο του Υφυπουργού στο Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου για περαιτέρω επεξεργασία.
Η αγάπη για τα Βελανίδια από μόνη της δεν φθάνει για να λύνονται τα προβλήματα.
Χρειάζεται, γνώση και στοχευμένες ενέργειες για να μπορούμε να πετυχαίνουμε λύσεις.Τα παραδείγματα πολλά και διαχρονικά.
Ελπίζω η νέα Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα αποκατάστασης της αμμουδιάς όπως και με τα άλλα φλεγοντα προβλήματα των Βελανιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.