Header Ads

Header ADS

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ:«Τα Δώρα των Μάγων»: Τα παιδιά θα χάσουν μια μέρα μαθήματος για μια απάτη!

 

Screenshot 1 4

Είναι δυνατόν η Πολιτεία να συμμετέχει σε μια καραμπινάτη απάτη, όπως αυτή στα Κύθηρα;

Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε αποδείξεις για διάφορα σχετικά με την θρησκεία θα δυσκολευτούμε πολύ, και ενδέχεται να καταλήξουμε πως ενδεχομένως τα περισσότερα (για όλες τις θρησκείες) είναι απάτες. 

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια πράγματα που για συμβολικούς και πνευματικούς λόγους γίνονται αποδεκτά απ’ την Πολιτεία, και ας πούμε ότι καλώς γίνονται – τα έχουμε συνηθίσει.

Όμως υπάρχουν και διάφορες περιφορές τυχαίων πραγμάτων που υποτίθεται ότι είναι «άγια», και δεν έχουν καμία σχέση με την πνευματικότητα.

Ακούστε τώρα τι «βρήκαν» και περιφέρουν στα Κύθηρα, με χρήματα του κράτους, και κλείνουν και σχολεία για να πάνε να τα δουν:

Τα «Δώρα των Μάγων της Ανατολής που προσφέρθηκαν στο σπήλαιο της Βηθλεέμ κατά τη γέννηση του Χριστού»

Υπάρχουν δηλαδή αυτά τα δώρα, κάποιος τα είχε, και τώρα τα περιφέρει. ΟΚ…

Γράφει ο δημοσιογράφος κι ερευνητής Δημήτρης Αλικάκος:


«Αν εγώ ισχυριστώ ότι έχω την περικεφαλαία, την ασπίδα και το δόρυ του Αχιλλέα που πολέμησε στην Τροία, και ζητήσω τη συνδρομή του κράτους για να τα περιφέρω ανά την επικράτεια, θα με περάσουν για τρελό.

Και δικαίως!

Γι’ αυτούς όμως που ισχυρίζονται ότι έχουν τα «Δώρα των Μάγων της Ανατολής που προσφέρθηκαν στο σπήλαιο της Βηθλεέμ κατά τη γέννηση του Χριστού», και το κράτος τα μεταφέρει με πλοίο του Λιμενικού, δηλαδή με έξοδα των φορολογουμένων, δεν τρέχει τίποτα.

Δηλαδή το κράτος συμμετέχει σε μια καραμπινάτη απάτη!

– Γιατί είναι απάτη ρε άπιστε;
– Γιατί βρε άνθρωπε -και δεν είναι θέμα πίστης- ΔΕΝ υπάρχουν «δώρα των Μάγων». Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόδειξη ότι υπάρχουν. Δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρχουν!

Εξαπατούν τον κοσμάκη, ψεύδονται με τρόπο προκλητικό, και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ γενναίος να κάνει, στο όνομα της αλήθειας, ένα πραγματικό δώρο στον τόπο:

Να βάλει τέλος σε αυτή την αθλιότητα που προσβάλει -πέρα από τη λογική- την ίδια την πίστη.»

Πάρα πολλοί θεολόγοι, πάρα πολλοί ιερείς και πολλοί πιστοί έχουν μιλήσει εναντίον τέτοιων απατών, επειδή απλά προσβάλλουν την Πίστη. »

Σήμερα στα Κύθηρα τα παιδιά του σχολείου δεν θα κάνουν καθόλου μάθημα.

381416962 342597405000586 5581053631388031073 n

Κι ενώ τα ίδια σίγουρα θα χαρούν για την εκδρομή και που θα γλιτώσουν μάθημα, αναρωτιέμαι πώς το δέχονται άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευσή τους. Μια ολόκληρη εκπαιδευτική μέρα χαμένη, για μια απάτη.

Μόνο να κερδίσει θα έχει ο κάθε υπουργός Παιδείας (στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης) βάζοντας τέλος σε τέτοιες περίεργες καταστάσεις. Μακάρι να το τολμήσει: και θα κερδίσει πόντους γενικά, αλλά και θα μας γλιτώσει απ’ τον παραλογισμό.

ΠΗΓΗ mikropragmata.lifo.gr

15 σχόλια:

  1. Εσύ μυστήριε τύπε πίστευε ακόμα και στο δόρυ του Αχιλλέα ή σε οποιαδήποτε άλλη μπούρδα. Εμάς άσε μας να πιστεύουμε σε αυτά που οι Ιερές μας Γραφές και η Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας διδάσκει. Καλό θα ήταν να κοιτάξεις ως "ερευνητής" που δηλώνεις να βρεις άλλους τρόπους να αποκτήσεις δημοσιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε καλά, δεν είπε οτι δεν σε αφήνει να πιστεύεις. Απλά αποκάλεσε μπούρδες τα περι τιμίων δώρων και δεν έχει καθόλου άδικο. Δεν προσφέρεται ούτε πατερική τεκμηρίωση, ούτε στις ιερές γραφές όπως θέλετε να νομίζετε, ούτε ιστορική ούτε τίποτα. Δεν σας προβληματίζει το ότι υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου άλλα "τίμια δώρα";
      Ευτυχώς το κήρυγμα της αγάπης δεν μπορεί να αμαυρωθεί από τέτοια παγανιστικά κατάλοιπα. Δυστυχώς όμως, για τους ολιγόπιστους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από μαγεία, τεκμήρια και βεβαιότητες.

      Διαγραφή
    2. Είσαι αδιάβαστος και άσχετος. Τα Τίμια Δώρα μαρτυρούνται σε πολλά κείμενα. Μέχρι τον 4ο αιώνα υπήρχαν στα Ιεροσόλυμα, από τον 4ο μέχρι την Άλωση στο Βασιλικό Σκευοφυλάκιο της Κων/λης όπου τα μετέφερε ο Αυτοκράτορας Αρκάδιος και αμέσως μετά την Άλωση τα μετέφερε η ίδια η Βασίλισσα Μάρω που ήταν Χριστιανή, η γυναίκα του Σουλτάνου Μουράτ Β΄, στη Μονή Οσίου Παύλου στο Αγιο Ορος που βρίσκονται μέχρι σήμερα. Κατά την αγιορείτικη παράδοση, καθώς η Μάρω ανέβαινε από τον αρσανά (λιμάνι) στην Μονή η ίδια η Θεοτόκος την εμπόδισε με υπερφυσικό τρόπο να πλησίασει στη Μονή και έτσι να παραβίασει το άβατον του Αγίου Όρους. Αυτή υπήκουσε και παρέδωσε ταπεινά τα Τίμια Δώρα στους ευλαβείς μοναχούς και πατέρες, οι όποιοι και έστησαν στο σημείο εκείνο της θεομητορικής παρουσίας ένα Σταυρό πού σώζεται μέχρι σήμερα και λέγεται «Σταυρός της Βασιλίσσης». Το σουλτανικό έγγραφο με τις σχετικές πληροφορίες παραδόσεως των Τιμίων Δώρων φυλάσσεται στο αρχείο της Μονής του Αγίου Παύλου. Τα Τίμια Δώρα είναι σε πολλές λειψανοθήκες και όχι μόνο σε μία γιατί η ποσότητα τους είναι μεγάλη.

      Διαγραφή
    3. Ναι, ναι, αυτά τα έχουμε διαβάσει όλοι. Εσύ έχεις διαβάσει καθόλου ιστορία, ή μονο αναπαράγεις τα κανάλια;
      Τα είχε η Παναγία στα μπαγκάζια της δηλαδή όταν πήγε στην Αίγυπτο, όταν γύρισε, έως και την είσοδο στα Ιεροσόλυμα; Και πες ναι, ο Ιησούς που σταυρώθηκε για εμάς, θησαύρισε τα δώρα για τα γεράματα αντί να τα εκποιήσει για τους πτωχούς, αντίθετα στην ίδια τη διδασκαλία και τη ζωή του. Και πες μετά την Ανάσταση, και μετά την Κοίμηση, οι... κληρονόμοι του τα κράτησαν κάπου φυλαγμένα. Έχεις διαβάσει για την Άλωση της Ιερουσαλήμ; Που δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο; Γιατί η πίστη σου έχει ανάγκη από παραμύθια;
      (Αφήνω το άλλο το μισογύνικο, που δεν την άφησε η Θεοτόκος να μπεί στο Άγιο Όρος....)

      Διαγραφή
    4. Ο προηγούμενος σχολιαστής στον οποίο αναφέρεσαι, μας έχει παραθέσει εμπεριστατωμένα ιστορικά στοιχεία. Η δική σου προσέγγιση μοιάζει εντελώς κοσμική, επιφανειακή και ανιστόρητη. Ίσως και αιρετική!

      Διαγραφή
    5. Μα αν διαβάζεις αυτά που γράφω κι όχι αυτά που θέλεις, δεν διαφώνησα με τα ιστορικά γεγονότα (φυσικά, η θαυματουργός απαγόρευση εισόδου στο Όρος δεν λογίζεται ως τέτοιο). Οντως από τον 4ο αιώνα πηγαινοέρχονταν το βαλιτσάκι. Απλά, είχε μέσα αυτά τα δειγματάκια, τα οποία αδιαμφισβήτητα έχουν τεράστια ιστορική αξία αλλά τι να κάνουμε, η ιστορία τους ξεκινάει τον 4ο αιώνα κι όχι το 31πΧ. (Θυμίζω οτι και η Αγία Ζώνη χρονολογήθηκε εκεί γύρω στον 13ο αιώνα.)
      Αλλά δεν μου είπες και σε ξαναρωτάω: Ο Ιησούς, το παράδειγμα της πλήρους κένωσης, θα κρατούσε τέτοια πανάκριβα δώρα για τα γεράματα;

      Διαγραφή
    6. Μα επιτέλους δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η σκέψη σου (αυτή η τελευταία για τον Ιησού) είναι ρηχή θεολογικά. Τι σχέση μπορεί να έχει ο Θεάνθρωπος Κύριος μας με αξίες δώρων (όπως προφανώς εσύ τις εννοείς), με γεράματα κλπ. Μήπως φτάνουμε στα όρια της ασέβειας προς το Άγιο Πρόσωπό Του; Απλά σκεφτείτε σε ποιόν αναφερόμαστε!!!

      Διαγραφή
    7. Η αλήθεια της πίστης μας έγκειται στην ιστορικότητα του Ιησού. Στο οτι εγινε άνθρωπος και πάτησε στη γη. Έτρωγε, κοιμόταν, κουραζόταν κλπ. Εάν σε ενοχλεί, μήπως ψυχολογικά έχεις ανάγκη από έναν σούπερμαν κι όχι έναν φτωχό μαραγκό;
      3η φορά σε ρωτάω: το πρότυπο της κένωσης θα κρατούσε (και μάλιστα θα τα έφερε μαζί του) τέτοια πανάκριβα δώρα την ώρα που κήρυττε την ακτημοσύνη;

      Διαγραφή
  2. Οταν διαβάζεται μια ανακοίνωση που ειναι αληθινή και και με ουσία τότε σας πιάνει η υστερία για οτι σας προσβάλουν την πίστη.Οταν ολοι μαζι πατριδοκάπηλοι, και χριστιανεμποροι προσκυνάτε και πιστευετε σε κάθε λογής μπούρδα (το δανείζομαι απο το σχόλιο σου).ολοι εσεις που δεν έχετε μάθει να ψάχνεται, αλλά να σας δίνουν έτοιμο το σανό.Και για το τελος - μην το καψεις κιολας - Διδακτική επίσκεψη αποτελεί η οργανωμένη μετάβαση των μαθητών/τριών σε εξωσχολικούς χώρους για τη διεξαγωγή μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος. Διδακτικές επισκέψεις είναι δυνατό να πραγματοποιούνται και σε θρησκευτικούς χώρους.Οι επισκέψεις αναφέρονται σε συγκεκριμένη ενότητα των διδακτικών αντικειμένων του αναλυτικού προγράμματος. Τάρα αν θέλεις να αναλύσεις πόσο ειναι ενα διδακτικό αντικείμενο ενα ψέμα ,περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τα έφερναν αυτά τα Δώρα κ στις κτηριακές εγκαταστάσεις του νησιού να γίνει ένα θαύμα κ να μην καταρρεύσουν από τις κακοτεχνίες? Γιατί αν περιμένουμε από τους υπεύθυνους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες μας μια κτηριακή εγκατάσταση που κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις κακοτεχνίες

      Διαγραφή
    2. Τα σχολεία, αρχικά.....

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω πχια τι είναι η σήμερον ημέρα , να πιστεύω σε ''ανύπαρκτα"" αλλά ορατά δώρα, σε τρίτα και ορατά φύλλα, η στο πατρίδα,θρησκεία , οικογένεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ πιστευουν οτι ο σταυρός βρέθηκε μετά απο 300 χρόνια. Με τι βερνίκι το είχαν περάσει; Να μην αναφερθούμε οτι πιστευουν οτι η αγία οικογένεια ειναι ένας χήρος μεγάλης ηλικίας μια παρθενος και ένας κρίνος. Τα συμπεράσματα δικα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά για σένα τώρα τι να πει κανείς! Μαύρα μεσάνυχτα έχεις άνθρωπε μου. Προσπάθησε λίγο να καταλάβεις τα γεγονότα - δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να ξεφύγεις από αυτές τις παλιομοδίτικες θεωρίες που έχεις εσύ και (ευτυχώς) κάποιοι λίγοι ακόμα σε αυτή τη χώρα. Πέρα από το ανθρώπινο υπάρχει και το θείο! Αν έχεις ακουστά. Καληνύχτα.

      Διαγραφή

Από το Blogger.