Header Ads

Header ADS

ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΦΑΤΣΕΑ



Μαζί μας η Γυμνασιάρχης Κυθήρων κα. Σταυρούλα Φατσέα!

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κοντολιάνικα Κυθήρων. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα όπου σπούδασε και εργάστηκε έως το 1997 οπότε και επέστρεψε στα Κύθηρα, όπου διαμένει μόνιμα έως σήμερα. Είναι πτυχιούχος Ελληνικής και Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος επάρκειας διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας. Διαθέτει πιστοποίηση χρήσης Η/Υ επιπέδου Α.
Από το 1987 έως το 1996 λειτούργησε υπό τη διεύθυνσή της φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην Καλλιθέα Αττικής. Το φροντιστήριο με δυναμικό περίπου 150 μαθητών είχε μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις γλωσσομάθειας του πανεπιστημίου Cambridge, Michighan και PALSO για την Αγγλική Γλώσσα καθώς και σε αυτές του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, για την Γαλλική Γλώσσα.
Την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων και συμμετείχε σε σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες με θέμα τη μεθοδολογία διδασκαλίας ξένων γλωσσών και τη διοίκηση εκπαιδευτικών οργανισμών.
Από το 2001 έως το 2010 υπηρέτησε ως καθηγήτρια Γαλλικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυθήρων. Από το 2011 έως σήμερα υπηρετεί ως Διευθύντρια του Γυμνασίου. Στο διάστημα αυτό συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του σχολείου τόσο σε ό,τι αφορά τις παιδαγωγικές πρακτικές όσο και την υλικοτεχνική υποδομή.
Κατά το σχολικό έτος 2011-12 υλοποίησε φιλόδοξο πρόγραμμα σχεδιασμού και δημιουργίας μικρού βοτανικού κήπου στο Γυμνάσιο Κυθήρων στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του ΥΠΟΠΑΙΘ. Έκτοτε σχεδόν κάθε χρόνο υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής με συναφή θέματα.
Από το 2006 έως το 2016 συμμετείχε σε παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα παρουσιάζοντας Κυθηραϊκούς χορούς αλλά και χορούς από όλη την Ελλάδα και Μικρά Ασία στα Κύθηρα και στο εξωτερικό.
Επιμελείται την παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τους μαθητές του Γυμνασίου κατά τις επίσημες σχολικές εορτές προσπαθώντας να τους εμφυσήσει την αγάπη και το σεβασμό στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά.
Το Νοέμβριο του 2015 συντόνισε και συμμετείχε σε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα «Οργάνωση και διοίκησης σχολικής μονάδας» στα πλαίσια των προγραμμάτων ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ. Συμμετέχει με κάθε ευκαιρία σε επιμορφωτικά σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτει πιστοποίηση Europass από τον ΕΟΠΠΕΠ.
Κατά τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2017-2018 ήταν υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης του ευρωπαϊκών σχεδίων δράσης του Γυμνασίου Κυθήρων τα οποία εγκρίθηκαν από τον Εθνικό Φορέα Υλοποίησης και οι προβλεπόμενες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών σε ευρωπαϊκά σχολεία επιδοτήθηκαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Η συμμετοχή της ίδιας και του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού του Γυμνασίου Κυθήρων στα προγράμματα αυτά είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στην λειτουργία του σχολείου σε επίπεδο αναβάθμισης του παιδαγωγικού έργου. Σχετικές πιστοποιήσεις Europass διαθέτει η ίδια και όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί.
Κατά το σχολικό έτος 2018-19 αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο μεγάλη δωρεά ιδιωτών και με δική της πρωτοβουλία και επίβλεψη, δύο αίθουσες του σχολείου απέκτησαν πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό (διαδραστικούς βιντεοπροβολείς, 2 φορητούς υπολογιστές τελευταίας γενιάς, 30 ταμπλέτες για μαθητές, δύο έγχρωμους εκτυπωτές και δύο τρισδιάστατους εκτυπωτές για χρήση στην τάξη). Η ίδια πραγματοποιεί κάθε χρόνο έκτοτε ενδοσχολικές παρουσιάσεις - επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου στον εξοπλισμό και τα προγράμματα (software) που τον συνοδεύουν.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας με προσωπική επίμονη και επίπονη εργασία (δημιουργία ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα για άμεση και τακτική επαφή με το Σύλλογο Διδασκόντων, δημιουργία παρουσιάσεων και βίντεο για γνωριμία και εξάσκηση των καθηγητών στα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία κλπ), κατόρθωσε να λειτουργεί το σχολείο σε ικανοποιητικό βαθμό, με ποσοστά συμμετοχής μαθητών και καθηγητών σε ασύγχρονη και σύγχρονη τηλεκπαίδευση που άγγιξαν το 100%.
Κατά το σχολικό έτος 2021-22 με δική της εισήγηση στο Δήμο Κυθήρων, όλες οι αίθουσες του σχολείου απέκτησαν διαδραστικό βιντεοπροβολέα και φορητό υπολογιστή για αποκλειστική χρήση στα μαθήματα.
Στα Κύθηρα ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά του νησιού ως δημοτική σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων όπου υπηρέτησε για δύο θητείες (2000-2006). Το 2005 ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και εργάστηκε συστηματικά για την αλλαγή του μοντέλου προβολής του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων και Αντικυθήρων υποστηρίζοντας όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού με ιδιαίτερη έμφαση στο φυσιολατρικό τουρισμό.
Από το 2003 μελετά τη χλωρίδα και μυκοχλωρίδα του νησιού των Κυθήρων καταγράφοντας τα σπάνια ενδημικά είδη. Το υλικό που έχει συλλέξει και επεξεργαστεί παρουσιάζεται στο ιστολόγιο www.floracytherea.blogspot.com του οποίου έχει την αποκλειστική διαχείριση και επιμέλεια.
Το 2021 εκδόθηκε το βιβλίο της «ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΟΡΧΙΔΕΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ» γραμμένο σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά. Το βιβλίο έλαβε πολύ καλές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό από ειδικούς καθηγητές βοτανικής, φυσιολάτρες και ειδικούς ορχεοειδών.

2 σχόλια:

Από το Blogger.