Header Ads

Header ADS

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ:ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ 37η ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΑΤΣΙΩΝ



Η Έκθεση που φέτος έκλεισε 60 χρόνια από την δημιουργία της διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Φρατσιωτών ¨ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ¨και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.

Ψυχή της διοργάνωσης είναι η κυρία Αγγελική Κασιμάτη που της αξίζουν πολλά και θερμά  συγχαρητήρια !!!

Λίγα λόγια για την ιστορία της Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης...


Η γεωργοκτηνοτροφική έκθεση στα Φράτσια, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1962 στο χωριό Φράτσια στα Κύθηρα,και διακόπηκε στα χρόνια της δικτατορίας.


Το θέμα της έκθεσης είναι η αγροτική ζωή των Κυθήρων και παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς του νησιού, να εκθέτουν και να πωλούν τα προϊόντα τους. 

Η έκθεση γίνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο μετά από τη εορτή της Παναγίας, το δεκαπενταύγουστο. 

Ακολουθεί μεγάλη χοροεσπερίδα με την τοπική ορχήστρα των Κυθήρων και το χορευτικό συγκρότημα Φρατσίων, με τις παραδοσιακές στολές «σπαλέτα» και παρουσιάζει τοπικούς χορούς.

Διοργανωτής της εκδήλωσης αυτής είναι ο δραστήριος  Εξωραϊστικός Σύλλογος Φρατσίων.

Ψυχή της διοργάνωσης η κυρία Αγγελική Κασιμάτη που της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια,όπως και σε όλους τους συνδιοργανοτές που προσφέρουν μέσα από την εθελοντική τους εργασία από μέρες πριν,ώστε να στηθεί και να λάβει χώρα με επιτυχία το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός των Κυθήρων !!! 

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Κυθήρων.


Η 37η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση Φρατσίων 
 πραγματοποιήθηκε με τεράστια  επιτυχία το Σαββατόβραδο  19 Αυγούστου στην  ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο κεντρική πλατεία του χωριού.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες από τους διοργανωτές της έκθεσης ξεκίνησαν οι παραδοσιακοί χοροί των Κυθήρων !!!

Παιδιά από τα Κύθηρα ντυμένα με τις παραδοσιακές μας  φορεσιές ¨μάγεψαν¨τους εκατοντάδες θεατές που τα παρακολούθησαν με θαυμασμό και τα καταχειροκρότησαν !!!


Το γλέντι και ο χορός συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί με ένα πολύ κεφάτο πρόγραμμα από την  τοπική ορχήστρα και ο κόσμος δεν σταμάτησε να χορεύει !!!

Τα σχόλια των χιλιάδων επισκεπτών που πέρασαν από τα περίπτερα των παραγωγών,γεύτηκαν τα καλοψημένα σουβλάκια και τα παγωμένα ποτά και στην συνέχεια χόρεψαν με την ψυχή τους,ήταν τα καλύτερα !!!


Στη μεγαλειώδη εκδήλωση που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού στα Κύθηρα,παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κος  Ευστράτιος Χαρχαλάκης,ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυθηραϊσμού και της εφημερίδας Κυθηραϊσμός κύριος Ηλίας Μαρσέλος,εκπρόσωποι Κυθηραϊκών Σωματείων,Συνεταιρισμών Ιδρυμάτων και λοιπών Πολιτιστικών Σωματείων.



Θα ακολουθήσει και το σχετικό video με νεότερη ανάρτηση !!! 


Χορηγός Επικοινωνίας για άλλη μια φορά ήταν ο ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.