Header Ads

Header ADS

Σκέψεις – απόψεις του υποψ. Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξής μας κ. Ιάκωβου Παστού



Σκέψεις – απόψεις του υποψ. Δημοτικού Συμβούλου της Παράταξής μας κ. Ιάκωβου Παστού

Το μήνυμα ότι ο συνδυασμός «ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ» συνέπεια - ανανέωση – συνέχεια εγγυάται ότι η επομένη μέρα θα βρει και τα δύο νησιά μας με ένα ΔΗΜΟ ανοικτό για όλους και έναν Δήμαρχο κοντά στον Δημότη και στα προβλήματά του. Αυτό το μήνυμα στέλνει ο νυν Δήμαρχος κ.Ευστράτιος Χαρχαλάκης και υποψήφιος στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.
Οι πολίτες χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Κατά την διάρκεια της νυν θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής κατάφερε να κάνει πράξη την δημοκρατική λειτουργία του ΔΗΜΟΥ και τον σεβασμό στην άποψη του άλλου. Την σύνθεση μέσα από τον διάλογο τον τρόπο διοίκησης του ΔΗΜΟΥ, που έβαλε πάνω απ’ όλα εκείνα που μας ενώνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Σε όλες τις επαφές μας μέχρι σήμερα, στις επισκέψεις μας στα τοπικά διαμερίσματα έγινε ξεκάθαρο ότι οι δημότες έχουν βαρεθεί τις πολλές υποσχέσεις, τα κούφια λόγια, τους διαχωρισμούς, τις αλαζονικές συμπεριφορές και την αδιαφάνεια. Είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται καθαρές κουβέντες.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διαχωρίσουμε.
Είμαστε εδώ για να επουλώσουμε και όχι να πληγώσουμε.
Είμαστε εδώ για να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε για τα Κύθηρα, που ονειρευόμαστε.
Είμαστε εδώ γιατί απλά είμαστε Εσείς.
Καθένας από εμάς σας κοιτούμε στα μάτια με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη, όπως συνηθίζουμε να σας κοιτάμε όλα τα χρόνια της «ζωής» μας.
Μαζί θα πορευτούμε την επόμενη μέρα για τα νησιά μας.
Σε ένα ΔΗΜΟ ανοικτό για όλους και με έναν Δήμαρχο κοντά στον δημότη και στα προβλήματά του. Όχι τα παράπονά σας στον Δήμαρχο, αλλά ο Δήμαρχος μπροστά στα προβλήματα για την επίλυσή τους. Και με το ίδιο καθαρό και ειλικρινές βλέμμα θα σας κοιτάξουμε στα μάτια και στο τέλος της θητείας μας γιατί δεν θα σας έχουμε προδώσει.
Στρατηγική επιλογή μας είναι να δίνουμε λύσεις σε αυτά που απασχολούν τον δημότη και όχι να υπηρετήσουμε μία διαφορετική ατζέντα. Ο κόσμος έχει κουραστεί από υποσχέσεις και κούφια λόγια.
Έχουμε ως αρχή μας και είμαστε λάτρεις του συγκεκριμένου και
εφαρμόσιμου. Όχι πολλά και μεγάλα λόγια, όχι γενικότητες και αφηρημένες προσεγγίσεις – υποσχέσεις.
Είμαστε εδώ για συγκεκριμένες λύσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με συγκεκριμένα κόστη.
Η δική μας ταυτότητα είναι η αγωνιστική μας δράση, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η τιμιότητά μας, η διαφάνεια, η καθαρή στάση μας.
Σας καλούμε να συνεχίσουμε την αγωνιστική πορεία που έχουμε βαδίσει όλα αυτά τα χρόνια. Να είναι στο τιμόνι της Δημοτικής Αρχής ξανά ο συνδυασμός «ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ».
Δήμαρχος ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης.
Έχουμε την εμπειρία, τις γνώσεις, τις ικανότητες για την λειτουργία των θεσμών συμμετοχής και διαβούλευσης. Στόχος μας είναι μία δημοτική αρχή που θα κοιτά στα μάτια τον δημότη, θα δίνει λύσεις στα προβλήματα και όχι υποσχέσεις.
Η Ομάδα μας αποτελείται από άτομα με ιδέες και όραμα για τα Κύθηρα, την αγωνιστική διάθεση με την ταυτόχρονη όμως ηθική δέσμευση ότι θα σταθούμε άξιοι της εμπιστοσύνης σας. Ποτέ δεν θα σας προδώσουμε.
Γιατί απλά με το χέρι στην καρδιά : είμαστε εδώ γιατί είμαστε Εσείς.
Όχι στην τυφλή και άγονη άρνηση. Όχι στα διχαστικά διλήμματα.
Όχι στην ανευθυνότητα, την μικροπολιτική. Όχι στην αδιαφάνεια.
Η ψήφος σας θα αποδείξει ότι οι δημότες της νήσου θυμούνται, κρίνουν, συγκρίνουν και αποφασίζουν.
Η ψήφος σας θα δείξει τον δρόμο του ΝΑΙ. Του ΝΑΙ στην ενότητα όλων για τα κοινά προβλήματα. Του ΝΑΙ στην υπευθυνότητα. Του
ΝΑΙ στην συνέπεια και την σοβαρότητα. Του ΝΑΙ στην αισιοδοξία και στην πίστη του αύριο. Το φωτεινό αύριο που όλοι θέλουμε για το νησί μας και μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την Ενότητα.
Μέσα από την δημιουργική συνύπαρξη ανθρώπων που ακόμη και αν έχουν διαφορετικές κομματικές αφετηρίες μπορούν να συζητήσουν, να συνεργαστούν και να βρουν κοινά αποδεκτές λύσεις για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας και τους ανθρώπους του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Είμαστε εδώ γιατί απλά είμαστε Εσείς.
Με εκτίμηση και σεβασμό
Ιάκωβος Παστός
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΓραμματεύςΙεράς Μητροπόλεως Κυθήρων & Αντικυθήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.