Header Ads

Header ADS

ΝΕΑΠΟΛΗ:ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΟΥΜΑΝΗ



ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Και τώρα που τελείωσαν οι βουλευτικές εκλογές, σειρά έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, με τους συνδυασμούς και τα ψηφοδέλτια ήδη να καταρτίζονται. Οι αυτοδιοικητικές είναι εκλογές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι τοπικοί συνδυασμοί διαμορφώνονται αυτοτελώς, έχουν τη δική τους δυναμική, ανθρωπογεωγραφία και πολυσυλλεκτικότητα, συνυποψήφιους που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά συνδέονται και δεσμεύονται σε ένα κοινό πλαίσιο αρχών και καλούνται να συνεργαστούν για το καλό του τόπου τους. Σημαντικότερος κοινός τόπος κατά την γνώμη μου είναι η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, το ΗΘΟΣ και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Σαφώς οι αυτοδικοικητικές εκλογές δίνουν πολιτικά μηνύματα, όμως διαφοροποιούνται από τα κομματικά χαρακτηριστικά. Απείχα συνειδητά από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, μετά από την 5ετή θητεία μου στο ΔΣ του Δήμου Μονεμβασίας, κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά ουδέποτε σταμάτησα να ενημερώνομαι και να παρακολουθώ τις διαδικασίες στον Δήμο μας.

Με τον Δήμαρχο, κ. Ηρακλή Τριχείλη συνεργαστήκαμε, αλλά και διαφωνήσαμε πολιτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2014-2019. Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όμως, ουδέποτε αμφισβήτησα την εντιμότητά του και την προσφορά του στον τόπο.

Η αντιπολίτευση πρέπει να ασκείται στα πλαίσια πολιτικού πολιτισμού, με αλληλοσεβασμό των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιχειρήματα και κυρίως με ΑΛΗΘΕΙΑ, που στοχεύει σε συγκεκριμένες αποφάσεις της πλειοψηφίας και όχι με συκοφαντίες, καταγγελίες και «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και με βάση τους συνδυασμούς όπως διαμορφώνονται την τρέχουσα περίοδο, αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου, κ. Ηρακλή Τριχείλη και την διάθεσή του για διεύρυνση και πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου του.

Σοφία Δουμάνη
Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.