Header Ads

Header ADS

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου μας, "η αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των εσωτερικών κάδων ογκωδών αστικών απορριμμάτων γίνεται εντός δεκαημέρου από την ημέρα ειδοποίησης της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας". Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.2 "για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων θα πρέπει οι υπεύθυνοι να συνεννοούνται με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την ημέρα και ώρα της αποκομιδής. Δεν επιτρέπεται η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε ξένες ιδιοκτησίες, κοινόχρηστους και λοιπούς χώρους του νησιού". Η παράβαση των ανωτέρω τιμωρείται με πρόστιμο 500€ και η κατ΄ επανάληψη παράβαση με επιπλέον 1.000€. Επιπλέον, μπορεί να ζητηθεί και ποινική δίωξη για υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Σήμερα καθαρίστηκαν οι χώροι απόρριψης ογκωδών σε διάφορα σημεία του νησιού. Αυτό γίνεται καθημερινά από το ελάχιστο προσωπικό μας, που ειδικά μέσα στο καλοκαίρι υπερβάλει εαυτόν για να είναι το νησί μας καθαρό. Στις φωτογραφίες οι χώροι ογκωδών του Καραβά και της Αγ. Πελαγίας, σήμερα 11/7.
Από αύριο, κάθε παράβαση του Κανονισμού Καθαριότητας, θα τιμωρείται με το προβλεπόμενο πρόστιμο. Συγκροτώ άμεσα ειδικό συνεργείο που θα κάνει έκτακτους ελέγχους σε όλες αυτές τις περιοχές. Πολλά ογκώδη (π.χ. κιβώτια άσπαστα κλπ) φέρουν μέχρι και στοιχεία με ονοματεπώνυμο! Θα επιβληθούν πρόστιμα γιατί δυστυχώς ορισμένοι εξακολουθούν με τη συμπεριφορά τους να μας προσβάλλουν όλους!
Κοινώς: όταν οι κάδοι είναι γεμάτοι, ΔΕΝ τα πετάμε απ΄ έξω, αλλά συνεννοούμαστε με το Δήμο για την ημέρα αποκομιδής. Τόσο απλό!


3 σχόλια:

  1. Τι ταλέντο αυτός ο άνθρωπος. Έχει ελάχιστο προσωπικό για να μαζεύει τα σκουπίδια αλλά του φτάνει για να συγκροτήσει σώμα ρουφ για να κάνει ελέγχους. Μάγος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρουφ ε; πες μας οτι εσύ τα πετάς για να το ξέρουμε! θα είσαι ο πρώτος που θα τη φάει

      Διαγραφή
  2. Υπομονή μέχρι να προσλάβει οδηγούς με πτυχία Π.Ε γιατί μόνο με αυτούς μπορεί και δουλεύει,,( τα πρόβατα που τον ακολουθούν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.