Header Ads

Header ADS

Αδιανόητο – Εκρήξεις από φωτιά σε αποθήκες πυρομαχικών. Επιτελικό κράτος για τα πανηγύρια.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27 Ιουλίου 2023 

Αδιανόητο – Εκρήξεις από φωτιά σε αποθήκες πυρομαχικών. Επιτελικό κράτος για τα πανηγύρια. 

Για πολλές ημέρες, η χώρα καίγεται σε όλη την επικράτεια: Δερβενοχώρια, Οινόη, Λουτράκι, Ρόδος (την οποία μόλις χτες κήρυξε η κυβέρνηση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!), Κάρυστος, Κέρκυρα, Τιθορέα, Λαμία, Ν. Μαγνησίας και πολλές άλλες περιοχές. Πολλές πυρκαγιές που ξεκίνησαν εδώ και πάνω από οκτώ ημέρες, ακόμη δεν έχουνε κατασβεσθεί, όπως αυτή της Ρόδου.

Υπάρχουν ήδη πέντε νεκροί, συμπεριλαμβανομένου των δύο ηρωϊκών πιλότων που έπεσαν υπέρ του καθήκοντος. Βασική παράμετρος, όλων αυτών των πυρκαγιών ήταν ότι η αρχική μικρή εστία πυρκαγιάς «ξέφυγε», με αποτέλεσμα αυτή να γίνει στη συνέχεια ανεξέλεγκτη, άρα δεν υπήρξε έγκαιρα αποτελεσματική κατάσβεση. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και με χαμηλή ένταση ανέμων η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 

Αδιανόητο όμως πραγματικά είναι το συμβάν με τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένεκα πυρκαγιάς εν καιρώ ειρήνης, στη Ν. Αγχίαλο του Ν. Μαγνησίας, που ξεπερνά σχεδόν κάθε άλλο προηγούμενο γεγονός. Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος της Δύσης, με ανατίναξη αποθήκης πυρομαχικών θα είχαμε παραιτήσεις, αλλά εδώ δυστυχώς στη χώρα μας, είναι μία συνηθισμένη Πέμπτη. 

Πλέον τίθενται και θέματα εθνικής ασφάλειας. Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αλήθεια που είναι η πρόληψη και η ύπαρξη επαρκών μέτρων δασοπυρόσβεσης που αυτάρεσκα πριν λίγες ημέρες επαγγέλονταν οι αρμόδιοι; Μέχρι ποιο σημείο θα καεί η χώρα για να ανταποκριθεί επαρκώς η Πολιτική Προστασία στις αρμοδιότητές της; Εάν δεν επαρκούν τελικά τα μέσα δασοπυρόσβεσης, παρά τις περί αντιθέτου κυβερνητικές εξαγγελίες, να ζητηθεί βοήθεια πέραν της Ε.Ε., του Ισραήλ, της Τουρκίας και από άλλες χώρες. Εάν δε, υπάρχουν ενδείξεις ή αποδείξεις περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών, να βγεί η Κυβέρνηση και να κατονομάσει ευθέως ποιος ωφελείται, άλλως η αποτυχία του υποτιθέμενου αποτελεσματικού σχεδίου δασοπυρόσβεσης βαραίνει όχι μόνο τον αποτυχημένο υπουργό του Turkaegean αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. 

Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα! ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.