Header Ads

Header ADS

Τουρκικά αλιευτικά πήραν “σβάρνα” παραγάδια του Καλύμνικου αλιευτικού “Γ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ” του καπετάν Στάθη Γεωργούλη.



Τουρκικά αλιευτικά παρέσυραν από λάθος, παραγάδια επιφάνειας του Καλύμνικου αλιευτικού ” ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΝΚ 393″ του καπετάν Στάθη Γεωργούλη.

Το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με τον κυβερνήτη και ιδιοκτήτη του 18μετρου αλιευτικού σκάφους, καπετάν Στάθη Γεωργούλη. Όπως μας είπε, το περιστατικό συνέβη στα διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή Σερίφου- Σύρου. Είχε καλάρει παραγάδια επιφανείας για ξιφίες, όταν τρία διερχόμενα μεγάλα αλιευτικά τουρκικά σκάφη που ρυμουλκούσαν μεγάλους κλωβούς με τόνους ,προερχόμενα από Λιβύη με κατεύθυνση προς βόρεια, πήραν “σβάρνα” και παρέσυραν τα παραγάδια του ” ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΝΚ 393″.

Το περιστατικό το αντιλήφθηκε ο καπετάν Στάθης, μέσω των ηλεκτρονικών μέσω του σκάφους του, αμέσως ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Σύρου και το Θάλαμο Επιχειρήσεων. Παράλληλα επιχείρησε να επικοινωνήσει με τα τουρκικά σκάφη. Πλησίασε προς την πλευρά τους και τους ενημέρωσε. Μόλις οι Τούρκοι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κατέβασαν μια μικρή βάρκα από το ένα αλιευτικό στη θάλασσα και ένας δύτης βούτηξε και απελευθέρωσε τα παραγάδια που ήταν πάνω στα κλουβιά με τους τόνους, τα είχαν κόψει και τα έσερναν για 10 μίλια περίπου. Όπως μας είπε ο καπετάν Στάθης, η όλη επιχείρηση κράτησε περίπου δύο ώρες και οι Τούρκοι ήταν συνεργάσιμοι. Η ζημιά που υπέστη ήταν η μικρότερη, γιατί μπορεί να κόπηκαν τα παραγάδια, πήρε όμως τα αγκίστρια και τις τσαμαδούρες.

Στη συνέχεια ο καπετάν Στάθης Γεωργούλης ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Σύρου και το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν.

kalymnos-news.g

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.