Header Ads

Header ADS

Ασύλληπτη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου – Δεκάδες νεκροί από το ναυάγιο


Σε εκατόμβη νεκρών μετατράπηκαν τα νερά ανοιχτά της Πύλου •Τουλάχιστον 78 οι νεκροί. •Φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των νεκρών όσο συνεχίζονται οι έρευνες. •Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό των πολλών αγνοούμενων. •Η επικοινωνία με τις αρχές •Πληροφορίες για πάνω από 700 επιβάτες •Συνεχής ενημέρωση

Πολύ θλιβερές εξελίξεις σημειώνονται στο ναυάγιο εκατοντάδων ατόμων, τo οποίο εντοπίστηκε τα ξημερώματα στα ανοιχτά της Πύλου και συγκεκριμένα 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά. Οι έρευνες των λιμενικών αρχών είναι εντατικές τις τελευταίες ώρες, καθώς «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι πολλοί. 

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 78, ενώ οι διασωθέντες είναι 104, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Καλαμάτα. Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για 80 διασωθέντες.

Κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μεταβαίνει στην Καλαμάτα

Καθ' οδόν στην πόλη της Καλαμάτας βρίσκεται και κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με σκοπό να εκτιμήσει την κατάσταση και να μιλήσει με τους επιζώντες, ώστε να υπάρξει σαφέστερη εικόνα για τα γεγονότα, την προέλευση του πλοίου και την τύχη των υπόλοιπων επιβατών.

Με ανάρτησή στον λογαριασμό του στο Facebook, το ελληνικό τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας έκανε λόγο για μια «αδιανόητη τραγωδία... που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι που αναγκάζονται να διαφύγουν από τις πατρίδες τους χρειάζονται περισσότερες ασφαλείς οδούς, αλλιώς δεν τους απομένουν παρά θανατηφόρα αδιέξοδα».


.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.