Header Ads

Header ADS

ΔΗΛΩΣΗ της ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



ΔΗΛΩΣΗ της ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ,

μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή στη Β' Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Σε μια περιοχή του ευρύτερου Πειραιά, όπως το Κερατσίνι, στις εργατογειτονιές, είναι σα να βρίσκεται κανείς σε θάλαμο αερίων, με δύσπνοια, αναπνευστικά προβλήματα, τσούξιμο των ματιών κ.α. Για όλα αυτά υπάρχει αιτία. Είναι τα καζάνια του θανάτου της ρυπογόνου Oil One με τα πετρελαιοειδή απόβλητα, που αντί να μετεγκατασταθεί, ευνοείται με επεκτάσεις, χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις από το 2013 απ’ όλες τις κυβερνήσεις, για να ρυπαίνει ακόμα και με καρκινογόνα αέρια (βενζόλιο).

Αυτοί που σήμερα κάνουν καλέσματα για την φροντίδα του περιβάλλοντος στον Πειραιά, τσιμεντώνουν κάθε ίχνος πρασίνου, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται να λειτουργήσει η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, μια υγειονομική βόμβα δηλαδή. Απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς γίνεται ξεκάθαρο πως το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι πιο επιτακτικό από ποτέ.

Εμείς απαντάμε πως δεν θα παζαρέψουμε άλλο τις ζωές μας. Γνωρίζουμε πως η προστασία της ζωής, της υγείας μας, αλλά και συνολικότερα του περιβάλλοντος, δεν συμβαδίζει με τα κέρδη τους. Γι’ αυτό καθημερινά αναδεικνύουμε και πρωτοστατούμε μέσα από σωματεία και φορείς, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις νόμου στη Βουλή, στο να βρεθεί άμεση λύση στο σήμερα, συμβάλλοντας στην προοπτική της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος. Και σε αυτές μας τις προτάσεις έχουμε πάντα απέναντι τα κόμματα που είτε από θέση κυβέρνησης, είτε από θέση αντιπολίτευσης, βλέπουν το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφορίας και επενδύσεων.

Γι’ αυτό λοιπόν, πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, για μια 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, για εμάς, για τη ζωή μας, για το περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.