Header Ads

Header ADS

Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπάρτη, 09 Μαΐου 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΡΙΤΗ

Με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Γιάννη Παναρίτη, συναντηθήκαμε τη Δευτέρα το απόγευμα 8 Μαΐου 2023 στο Γραφείο του, που είναι στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Επιμελητηρίου στο Γύθειο (Ξανθάκη 3). Η συζήτησή μας ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, αφού ο κύριος Παναρίτης – τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που μας δέχθηκε – μας ανέπτυξε όλη την τρέχουσα θεματολογία των αναπτυξιακών ζητημάτων της Λακωνίας. Με τεκμηριωμένο και έγκυρο λόγο, ιεράρχησε τα θέματα και υποστήριξε με λογικά επιχειρήματα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους τόσο της Πολιτείας, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου η Λακωνία να εγκαταλείψει τη συντήρηση και τη στασιμότητα και να τεθεί έστω και τώρα σε μια τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και δυνατότητας αξιοποίησης των κάθε λογής πόρων της.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, κύριο Παναρίτη, το πάζλ της επιχειρηματικότητας, συνδέεται από αρκετούς παράγοντες, όπως:

Πρώτον, στη Λακωνία το οδικό δίκτυο είναι απαρχαιωμένο και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες των μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων, όταν για παράδειγμα ο κεντρικός δρόμος της, περνάει μέσα από δύο κωμοπόλεις.

Δεύτερον, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία – και τώρα με τον Κορωνοϊό – δεν είναι σε θέση να καλύψει άμεσα οποιοδήποτε ιατρικό περιστατικό, που μπορεί να προκληθεί π.χ. από ένα ατύχημα και αυτή η κατάσταση της Υγείας λειτουργεί αποτρεπτικά για την επίσκεψη τουριστών από το εξωτερικό.

Τρίτον, για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα πρέπει να υπάρχουν όλα αυτά που το Επιμελητήριο ασχολείται όλα τα χρόνια για να υπάρξουν· οι υποδομές, οι υδάτινοι πόροι, τα προβλήματα λόγω κλιματικής αλλαγής και κυρίως η ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, καθώς και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κύριος Παναρίτης, μας τόνισε εμφαντικά, ότι στον τόπο μας πρέπει να υπάρξει παραγωγή αγαθών και για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να συνδεθεί η εκπαίδευση με την παραγωγικότητα και για τον λόγο αυτό στις 10 Μαΐου το Επιμελητήριο θα υπογράψει ένα Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε σχέση με την Εκπαίδευση και την Επιχειρηματικότητα, ώστε να υπάρξουν π.χ. στατιστικές μελέτες, οικονομοτεχνικές μελέτες που θα ενισχύσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.