Header Ads

Header ADS

ΚΙΠΑ Υποδομές

 

Δελτίο Τύπου

Το Κ.Ι.Π.Α. αισθάνεται την υποχρέωση να χαιρετίσει την ένταξη του έργου «Αποχέτευση Νοτίου Τομέα Ν. Κυθήρων», που ανακοινώθηκε επίσημα στις 18/4/2023 στο Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 27εκ ευρώ.Είναι πάγια θέση του Κ.Ι.Π.Α. ότι το νησί για να αναπτυχθεί σωστά χρειάζεται σοβαρά έργα υποδομής και τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης είναι στην πρώτη γραμμή ανάλογων έργων. Το πρόβλημα της αποχέτευσης είναι κρίσιμο για όλους τους οικισμούς, ειδικά όσους έχουν μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη, ενώ η ύπαρξη μεγάλου αριθμού οικισμών κατεσπαρμένων σε όλη την έκταση των Κυθήρων κάνει αυτά τα έργα δαπανηρά και δύσκολα στην εκτέλεσή τους.Η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε., ο μικρός χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου (31/12/2025) και η έγκριση της μελέτης του Δήμου χωρίς περικοπές στα προταθέντα έργα, είναι πρόσθετος λόγος που όλοι στο νησί χαιρετίζουν τη σχετική πρωτοβουλία όσων ξεκίνησαν και όσων ενέκριναν το έργο αυτό.Ελπίζουμε σύντομα να έχουν ανάλογη κατάληξη και οι προσπάθειες που καταβάλλονται για ολοκλήρωση των σχετικών μελετών και για τον Βόρειο Τομέα, που έχει ακόμη πλέον επιτακτικές ανάγκες λόγω της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και όσων οικισμών δεν εντάσσονται σε αυτή τη φάση του έργου. Η έναρξη κατασκευής έργων υποδομής με παράλληλα υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την προστασία του περιβάλλοντος είναι αναγκαία εργαλεία ανάπτυξης ενός τόπου με τα πολλαπλά προβλήματα του νησιού μας, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει. 

5 σχόλια:

  1. Αρα το ΚΙΠΑ θεωρεί βιώσιμη πολιτική υδάτινων πόρων να ρουφάμε το νερό από το υπέδαφος στο Μυλοπόταμο και να το ρίχνουμε στη θάλασσα έξω από το Καψάλι; Και οτι κύκλος του νερού είναι να φτιάξουμε και μια αφαλάτωση στο Καλάμι και με πιεστικό να ξαναζωντανέψουμε το ξεπαστρεμένο ρέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ αυτό κατάλαβες ρε φωστήρα;
      είσαι και εσύ από τους άσχετους που πουλάνε φύκια για compact σε κάθε οικισμό; και ποιός θα πληρώνει τη λειτουργία για 10 compact βιολογικούς έξυπνε; εγώ ή εσύ ή και οι δυο μαζί; Με το έργο αυτό ο Δήμαρχος γράφει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Κυθήρων. Για αυτό έχετε λυσσάξει καμιά 20αριά άτομα

      Διαγραφή
    2. Απλά χρυσά; Βυζαντινά πάνω σε κατάλευκο μάρμαρο. Το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο που έλεγε κι ο Καντακουζηνός.

      Διαγραφή
    3. Έλα πες την αλήθεια. Έχεις χάσει λιγάκι τον ύπνο σου από προχτές. Ξύδι

      Διαγραφή
  2. Τα μισά απο αυτά που θα ρίξει στον σούπερ βόθρο, να τα έβαζε για φράγματα και λιμνοδεξαμενές αντι να περιμένει επενδύτες - δες κοκα κολα, για να μας χαρίσει τρεις δεξαμενές. Μεγάλη η υπόκλιση σου στους ιδιώτες επενδύτες Μωυσή του νησιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.