Header Ads

Header ADS

Θα διώξει ο Δήμος Μονεμβασίας την μονάδα αφαλάτωσης από τα Βελανίδια;


Θα διώξει ο Δήμος Μονεμβασίας την μονάδα αφαλάτωσης από τα Βελανίδια;

Αν αληθεύει ας μη το διανοηθούν!!!
Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στα Βελανίδια ώστε σε ώρα ανάγκης,να μη μείνει το χωριό χωρίς νερό.
Η πρόταση αυτή δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα προσοχή από τη Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας.
Το τελευταίο μάλιστα διάστημα πληθαίνουν οι φήμες (;;) ότι η Δημοτική Αρχή Μονεμβασίας δρομολογεί την απομάκρυνση της μονάδας αφαλάτωσης απο τα Βελανίδια. Μια μονάδα που ενώ κόστισε το 2004 , 150.000 ευρώ την έχουν εγκαταλείψει με τη δικαιολογία της ανόρυξης γεώτρησης.
Αντί να έχουν θέσει σε επαναλειτουργια την μονάδα αφαλάτωσης στα Βελανίδια ώστε να υπάρχει εφεδρικό σύστημα υδροδότησης του χωριού σε περίπτωση λειψυδρίας, δυστυχώς την έχουν αφήσει χωρίς καμία συντήρηση , τα χρόνια που διοικεί τον Δήμο η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Όταν ρωτήσαμε προ ετών γιατί δεν την έχουν συντηρήσει η απάντηση ήταν ότι χρειάζονται 30.000 ευρώ για την αποκατάσταση της λειτουργίας της.
Όμως ο Δήμος Μονεμβασίας πέρα από τα τέλη ύδρευσης που εισπράττει χρόνου γύρισμα από τους Πολίτες, για τις συντηρήσεις των υποδομών ύδρευσης, έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών στο τέλος του 2018 επιπλέον, το σημαντικό ποσό ύψους 1,2 εκ. ευρώ για αποκαταστάσεις προβλημάτων δικτύων ύδρευσης.
Και ρωτώ;

Γιατί δεν φρόντισαν να την επαναλειτουργήσουν;
Η μονάδα αφαλάτωσης μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια ώρα ανάγκης! Μπορεί να υδροδοτήσει, το χωριό,τα δίκτυα πυρασφάλειας καθώς και το αλιευτικό καταφύγιο. Γεωτρύσεις υπάρχουν πολλές αλλά χρειαζόμαστε και εναλλακτικές λύσεις. Είχαμε προτείνει επίσης να χτιστεί ένας οικίσκος με κεραμοσκεπή και να μπουν μέσα το κοντέινερ και τα βαρέλια για λόγους προστασίας της εγκατάστασης αλλά και περιβαλλοντικής αισθητικής.

Δυστυχώς όμως οι διοικούντες τον Δήμο Μονεμβασίας έχουν διαφορετική αντίληψη και πρακτική. Αυτή της απραξίας και της αδιαφορίας.
Μάλιστα "φημολογείται" ότι θέλουν να "δώσουν" τη μονάδα αφαλάτωσης σε κάποιο νησί.

Αν αυτά αληθεύουν και διώξετε- χαρίσετε- ουσιαστικά πετάξετε , κύριοι του Δήμου Μονεμβασίας Δημοτική περιουσία αξίας 150.000 ευρώ το 2004 και σημερινής αξίας 250 χιλιάδων ευρώ από τα Βελανίδια, θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα!
Μήπως αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί και η πρόσφατη μεταφορά του εναέριου υποσταθμού από τον ΔΕΔΔΗΕ κατά 40 -50 μέτρα από το σημείο της αφαλάτωσης ,πάνω στον δρόμο του Γιαλού και μάλιστα στην χειρότερη στροφή προς παραλία ;

Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι οι Βελανιδιώτες είναι περήφανοι άνθρωποι και δεν ανέχονται κοροϊδία και εμπαιγμό από κανένα!!!!
Αποκαταστείστε τώρα την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης !!!!
Σεβαστείτε τους Βελανιδιώτες και τη δημόσια - δημοτική περιουσία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.