Header Ads

Header ADS

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:«Κούρεμα» καταθέσεων και συντάξεων



Δελτίο Τύπου

«Κούρεμα» καταθέσεων και συντάξεων

Ήδη, αφανώς, έχει ξεκινήσει το «κούρεμα» καταθέσεων με τα αντίστοιχα επιτόκια γύρω στο μηδέν και τον πληθωρισμό σε διψήφιο νούμερο να εκμηδενίζει τις πενιχρές συντάξεις. Ενώ τα επιτόκια φέρουν σε απόγνωση τους δανειολήπτες. Μετά τις εκλογές αναμένονται τα χειρότερα, με άμεσο κούρεμα συντάξεων και των όποιων μικρών καταθέσεων των πολιτών.

Παρ’ όλα αυτά, εν αναμονή των ανακοινώσεων των τραπεζών για τα δάνεια, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας δήλωσε στη βουλή: «Οι τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα και όλοι μας πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πολιτικά κόμματα, τράπεζες και διαχειριστές δανείων...». Προεκλογική περίοδος είναι εξ άλλου. Όλοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να ψηφίσει ο κόσμος ήρεμα τους ίδιους.

Αυτό όμως που ο κύριος υπουργός δεν αναφέρει, ούτε οι τράπεζες πρόκειται να θίξουν, ούτε φυσικά κανείς από την αντιπολίτευση, είναι το τι θα γίνει μετά τις εκλογές και την επική χρεοκοπία μέσα στην προϋπάρχουσα χρεοκοπία που αναμένεται. Με την κυβέρνηση να εκλιπαρεί τους οίκους αξιολόγησης να ανεβάσουν την «βαθμίδα», για να κερδίσει κάποιον χρόνο, διότι χωρίς αυτήν τα ελληνικά ομόλογα θα καταστούν χειρότερα από σκουπίδια και η ΕΚΤ θα «υποχρεωθεί» να πάψει να τα δέχεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και ο νοών νοήτω...

Η Συμμαχία Ανατροπής καταγγέλλει την ύπουλη μεθόδευση σε βάρος της χώρας και του λαού και τονίζει ότι επείγει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να τεθούν υπό καθεστώς δημόσιας εκκαθάρισης οι «συστημικές τράπεζες», προκειμένου να διασωθούν οι αποταμιεύσεις, και να δημιουργηθούν στη θέση τους νέα τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία δεν θα λειτουργούν με σαράφικο και τοκογλυφικό τρόπο.

Αθήνα, 12 Απριλίου 2023 Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.