Header Ads

Header ADS

Δραστηριότητα του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων κ.Χαρχαλάκη στην Αθήνα



Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ευρισκόμενος στην Αθήνα, πραγματοποίησε τις κάτωθι υπηρεσιακές συναντήσεις:

  1. Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά, στο κτίριο «ΦΑΡΟΣ» (Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας). Ο Δήμαρχος ανέλυσε στον Αρχηγό του Π.Σ. τις βασικές παραμέτρους πυροπροστασίας που πρέπει να εφαρμόζονται στα Κύθηρα (και Αντικύθηρα), παραδίδοντας σχετικό αναλυτικό και εμπεριστατωμένο υπόμνημα. Επιπλέον, ζήτησε: α) την πλήρη λειτουργικότητα όλων των οχημάτων και μέσων του Π.Κ. Κυθήρων, β) την αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού, γ) την αποστολή Πυροσβεστικού Οχήματος με προσωπικό στα Αντικύθηρα κατά την αντιπυρική περίοδο και δ) την περιοδική στάθμευση εναέριου μέσου στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων. Σημειώνεται ότι, μετά από διαρκή αιτήματα του Δήμου μας, η φετινή τακτική επιχορήγηση δράσεων πυροπροστασίας σχεδόν διπλασιάστηκε, με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον τη δυνατότητα προμήθειας ακόμα ενός νέου πυροσβεστικού οχήματος.
  2. Με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος κ. Χαρ. Σούγιαννης και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Δημ. Μπογιατζής. Τέθηκε το ζήτημα λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης (για τις ενέργειες του Δήμου θα υπάρξει εκτενής ανακοίνωση) καθώς και τα προβλήματα που δημιουργεί στην εκτός σχεδίου δόμηση η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ 176/2023, απόφαση που εύλογα έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία τόσο στους πολίτες όσο και στον κατασκευαστικό κλάδο. Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση αναμένει την καθαρογραφή της εν λόγω απόφασης (καθώς έχει δημοσιευθεί μόνο η περίληψή της), ώστε να γίνει γνωστό το πλήρες νομικό σκεπτικό του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Στη συνέχεια θα υπάρξει άμεση νομοθέτηση, προκειμένου το ζήτημα να επιλυθεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για τους πολίτες, πάντα στο πλαίσιο της έννομης τάξης και των κανόνων δόμησης.
  3. Με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Σταύρου Βοϊδονικόλα, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων κ. Στράτου Παγωτέλη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων κ. Σταύρου Βεϊόγλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκε η πορεία των μεγάλων έργων που εκτελούνται στο νησί μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας (Μάκρωνας, Μόρμορης, Ύδρευση Αγ. Πελαγίας, Αφαλατώσεις), ενώ τέθηκε χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων για νέα έργα οδοποιίας (2.330.000€), για την αναβάθμιση των σχολείων (1.300.000€), το νέο παιδικό σταθμό στα Λογοθετιάνικα (350.000€) και τα αντιπλημμυρικά έργα (750.000€). Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Κυθήρων ζητώντας χρηματοδότηση από το νέο ΠΕΠ Αττικής, στο οποίο έχει προβλεφθεί σχετική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.