Header Ads

Header ADS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΡΑΤΣΙΩΝ - ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 – 6:00μμ

Σας προσκαλούμε, την Πέμπτη 6 Απριλίου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου της κατασκευής των Κυθήρων με θέμα την Διακοπή της Διοικητικής Υποστήριξης του Δήμου των Κυθήρων από την ΥΔΟΜ του Δήμου ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, που έδινε για μια ακόμα φορά μικρή παράταση (εν μέρει αναδρομικά), μέχρι την 31η Μάρτιου 2023, στην προθεσμία σύστασης Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) στους Δήμους που δεν είχαν και καθώς από την 31η.12.2022 είχε δημιουργηθεί νομοθετικό κενό. Η ίδια ρύθμιση αλλάζει και το καθεστώς της διοικητικής υποστήριξης όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι οι Δήμοι που δεν έχουν συστήσει ΥΔΟΜ θα πρέπει να συνάψουν συμβάσεις διαδημοτικής συνεργασίας και να διαθέσουν μηχανικούς στους Δήμους που τους εξυπηρετούν.

Καθώς μέχρι και σήμερα ΔΕΝ υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ή τον ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει και καθώς Κινδυνεύει το νησί να μείνει δίχως Υπηρεσία Δόμησης για μεγάλο χρονικό διάστημα με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού συγκαλείται γενική συνέλευση του κατασκευαστικού κλάδου.

Η Συνέλευση θα αποτελείται από 2 ενότητες:

1η ΕΝΟΤΗΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Το θεσμικό πλαίσιο, η γραφειοκρατία, η διαφθορά και υπέρβαση αρμοδιοτήτων που αντιμετωπίζουμε σε κάθε επαφή μας με τη διοίκηση, η πλήρης ανυπαρξία του Δήμου Κυθήρων.

2η ΕΝΟΤΗΤΑ - ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ. Θα παρουσιαστούν, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν προτάσεις για τον συντονισμό και την εφαρμογή των νομικών κινήσεων και διεκδικήσεων, των θεσμικών και εξωθεσμικών δράσεων του κλάδου μας.

Η συμμετοχή όλων (μηχανικών, τεχνιτών, εργατών, εργοληπτών, προμηθευτών και όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων με την οικοδομή) είναι απαραίτητη και πολύτιμη. Η συνέλευση θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων, της κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης, των τοπικών ΟΤΑ και ΜΜΕ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.