Header Ads

Header ADS

Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Πλεύρης από τα Μητρώα του ΔΣΑ μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

Διεγράφη ο Κωνσταντίνος Πλεύρης από τα Μητρώα του ΔΣΑ μετά τους ναζιστικούς χαιρετισμούς

 EUROKINISSI

Οριστική διαγραφή του δικηγόρου Κωνσταντίνου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα το Α' Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου για τον ναζιστικό χαιρετισμό που είχε κάνει περισσότερες από μία φορές στην δίκη της Χρυσής Αυγής όπου παρίσταται ως συνήγορος του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού.

Η παραπομπή του Κ. Πλεύρη στο Πειθαρχικό αφορούσε τα τρία περιστατικά που σημειώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο εντός της δικαστικής αίθουσας που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού είχε χαιρετίσει ναζιστικά μία φορά ενώ το δικαστήριο αποχωρούσε, μία μπροστά στην μητέρα του Παύλου Φύσσα κατά τη διάρκεια κατάθεσής της και άλλη μία ενώ “εξηγούσε” στο δικαστήριο πως είναι “Έλλην εθνικιστής” οπαδός της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά και “χαιρετάμε έτσι. Δεν είμαστε Ναζί”.

Ο δικηγόρος δικαιούται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η έφεση του δεν αναστέλλει την απόφαση διαγραφής.

Για την υπόθεση διενεργείται και ποινική έρευνα από Εισαγγελικό λειτουργό που έχει εντολή να αποφανθεί αν η συμπεριφορά του δικηγόρου εμπίπτει στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Πόσοι ακροδεξιοί ειναι στην τωρινή κυβέρνηση;;;Βρείτε και κερδίστε ένα ( χρυσό αυγό) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.