Header Ads

Header ADS

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 


Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Πυροσβέστες/ριες Πενταετούς Υποχρέωσης, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες/ριες.

Η 8η Μαρτίου, σε όλο τον κόσμο, αποτελεί μέρα μνήμης για την κατάκτηση της ουσιαστικής κατοχύρωσης της ισότητας των φύλων και τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

Οι γυναίκες απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση σε θέματα εργασίας και απασχόλησης και οι διακρίσεις λόγω φύλου έχουν εξαλειφθεί θεσμικά. Η συμμετοχή των γυναικών είναι δυναμικά ενεργή σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, υποδέχτηκε πριν από τρεις δεκαετίες περίπου στις τάξεις του γυναίκες ως ένστολο προσωπικό. Σήμερα  υπηρετούν 905 γυναίκες, οι οποίες έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης και έχουν ανέλθει στην ιεραρχία. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν και γυναίκες συνάδελφοι που ασκούν καθήκοντα Διοίκησης σε πολλές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα. Με την ευαισθησία, τη μαχητικότητα, την άρτια εκπαίδευση και επαγγελματική προσήλωση που τις διακρίνει, ανταποκρίνονται με επιτυχία στα καθήκοντα που τους ανατίθενται και έχουν επάξια κερδίσει το σεβασμό και την ιδιαίτερη αναγνώριση τόσο των συναδέλφων τους, όσο και της ελληνικής κοινωνίας.

Για το Πυροσβεστικό Σώμα η ίση μεταχείριση των δύο φύλων, στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό, είναι αυτονόητη και θεσμικά κατοχυρωμένη στη διοικητική και επιχειρησιακή του λειτουργία, κυρίως όμως είναι συνειδητά επιβεβλημένη από το σύνολο του προσωπικού και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Εκτιμώντας τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων γυναικών, πυροσβεστικών και πολιτικών υπαλλήλων, θέλουμε να γνωρίζουν ότι σεβόμαστε  τους κόπους τους προκειμένου να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους που τους ανατίθενται, τόσο στην εργασία τους όσο και στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν το θεσμό της οικογένειας αναλλοίωτο.

Ας αποδώσουμε λοιπόν την τιμή, την ευγνωμοσύνη, την αγάπη προς την γυναίκα μητέρα, σύζυγο, σύντροφο αλλά πάνω από όλα συνάδελφο.

Κυρίες, ένστολες και πολιτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, εύχομαι Χρόνια Πολλά για τη σημερινή Ημέρα. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας που είστε συνάδελφοί μας.

 

Ο  Αρχηγός

                                                                                       

 Γεώργιος Δ. Πουρναράς

Αντιστράτηγος ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.