Header Ads

Header ADS

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ:Στη Λακωνία για την άσκηση «ΠΥΡΑΝΘΟΣ-ΒΑΘΥ 2023» στο Γύθειο και επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στην Σπάρτη.


Στη Λακωνία για την άσκηση «ΠΥΡΑΝΘΟΣ-ΒΑΘΥ 2023» στο Γύθειο και επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στην Σπάρτη.

Χθες το απόγευμα είχα τη χαρά να παρευρεθώ στην έκτακτη Διακλαδική Άσκηση «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023», που διοργανώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Βαθύ του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Στην άσκηση εξετάστηκαν σενάρια αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς και διάσωσης σε περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος και μετείχαν μεταξύ άλλων στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Θέλω να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες για την άψογη πραγματοποίηση της άσκησης.
Παρόντες ήταν επίσης, οι Βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Παναγιώτης Τσιριγώτης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου Ελένη Γυπαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, και πολλοί άλλοι.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσής μου από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή Χειρουργικής Εμμανουήλ Πικουλή, εκ μέρους του ΕΚΠΑ, καθώς και από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη συνολική προσφορά μου στην υγειονομική διαχείριση έκτακτων συμβάντων, φυσικών καταστροφών και άλλων κρίσεων στη χώρα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Κατά την παραμονή μου στο νομό Λακωνίας είχα την ευκαιρία να συναντηθώ σε δείπνο εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα.
Σήμερα, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εφοδιασμού Μεταφορών του ΓΕΣ Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, επισκέφθηκα το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) στη Σπάρτη όπου με υποδέχθηκε ο Διοικητής Ταξίαρχος Δημήτριος Αννετούδης. Το ΚΕΕΜ πρόκειται να επαναλειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων τον Ιούλιο του 2023 ενώ λειτουργεί ήδη εδώ και λίγο καιρο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.