Header Ads

Header ADS

ΛΑΚΩΝΙΑ:Άσκηση "ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023" Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Χαρδαλιά.


Κωνσταντίνος Γραφάκος


Άσκηση "ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023"
Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 29ης Μαρτίου, με επιτυχία και καθολική συμμετοχή όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023.
Μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και το ΠΜΣ "Παγκόσμια Υγεία και Ιατρική των Καταστροφών"
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε έναρξη δασικής πυρκαγιάς κοντά σε τουριστική περιοχή. Αναπτύχθηκαν επεμβάσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς, απεγκλωβισμού από τροχαίο ατύχημα, διάσωση ακινητοποιημένου ατόμου από υψηλό όροφο ξενοδοχείου με διασωστικά σκοινιά, και φυσικά διαχείριση, διαλογή και επέμβαση πρώτων βοηθειών στους τραυματίες που προέκυψαν.
Οι τραυματίες απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρα, οι διασωθέντες πολίτες με πούλμαν από χερσαία διαδρομή αλλά και μέσω θαλάσσης με την συνδρομή πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος.
Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από τους διοργανωτές, το ΚΕΕΜ Σπάρτης, η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, Το Λιμενικό Σώμα, οι διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΠΕ Λακωνίας, και Δήμων Ανατολικής Μάνης Ευρώτα και Σπάρτης.
Καθολική συμμετοχή των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Δομών Μυρτιάς Πετρινας και Κροκεών.
Σημαντική η βοήθεια των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και των ραδιοερασιτεχνών Λακωνίας.
Στο δεύτερο σκέλος της άσκησης, στην διαδικασία διαχείρισης των τραυματιών ήταν εξαιρετική η συμμετοχή των ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας και των νοσηλευτικών μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας της Λακωνίας.
Για την καλύτερη προσέγγιση του σεναρίου συμμετείχαν ως τραυματίες - διασωθέντες πολίτες, εθελοντές - πολίτες της περιοχής Γυθείου και Αρεόπολης καθώς και φοιτητές των τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Την άσκηση ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023 τίμησαν με την Παρουσία τους Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ Καθηγητής Χειρουργικής Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΜΠΣ Παγκόσμια Υγεία και Ιατρική των Καταστροφών, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Αντιστράτηγος κ Νικόλαος Ρουμελιώτης, οι Βουλευτές Λακωνίας, κύριος Κρητικός (συνδετικός κρίκος των συνδιοργανωτών), και κύριος Αραχωβιτης, και όλοι οι επικεφαλής των υπηρεσιών που συμμετείχαν.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια και μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους τους εμπλεκόμενους στην άσκηση.
Εξαιρετική τιμή να υπηρετώ στην ΠΥ Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής και να διοικώ το προσωπικό της και του Εθελοντές μας.
Θερμό ευχαριστώ για την τιμητική παρουσία του κυρίου Υπουργού, του κυρίου Κοσμήτορα, του Στρατηγού των κ.κ. Βουλευτών και όλων των παρευρισκομένων παρατηρητών.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λακωνίας κύριο Θεόδωρο Βερούτη και τον επιχειρηματία κύριο Ευάγγελο Κωνσταντέα για την στήριξη των πρακτικών θεμάτων στην άσκηση αυτή.







Νεοκλής Κρητικός

 Ήταν ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

και ηταν ΥΠΕΡΟΧΟΙ.
#ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023#
Οι άνθρωποι της προσφοράς και του εθελοντισμού, έδωσαν δείγματα γραφής για το πως μπορούν να συνεργαστούν υποδειγματικά και αποτελεσματικά, σε περίπτωση μιας φυσικής καταστροφής.
ΒΑΘΥ ΓΥΘΕΙΟΥ. Μια σπουδαία διακλαδική άσκηση, την οποία σας προλόγισα πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στο Βαθύ.
Η Π.Υ. Γυθείου με επικεφαλής το Διοικητή της, Αντιπύραρχο Κώστα Γραφάκο και το ΠΜΣ "Ιατρική των Καταστροφών", με τον επιστημονικό υπεύθυνό του, Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ Μανώλη Πικουλή και πλήθος φορέων και υπηρεσιών, όπως τα Σώματα Ασφαλείας, ο Ελληνικός Στρατός, ο ΕΕΣ Σπάρτης, η ΕΟΔ Λακωνίας, οι Δήμοι του νομού, οι δομές Υγείας του νομού, το Λιμενικό, φοιτητές και δεκάδες άλλοι φορείς και πολίτες-εθελοντές, συνεργάστηκαν σε μια εξαιρετική άσκηση προσομοίωσης που καταδεικνύει τη σημασία της ετοιμότητας, της εκπαίδευσης και των συνεργειών ενώπιον των επαπειλούμενων καταστροφών και κινδύνων από φυσικά φαινόμενα. Ήταν τόσοι πολλοί που θα χρειαστεί ειδική αναφορά σε όλες και όλους.
Μας τίμησε με την παρουσία του και τις πολύτιμες παρατηρήσεις του ο Υφυπουργός Άμυνας, με σημαντικό αποτύπωμα στην πολιτική προστασία και τη διαχείριση κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε ολες και όλους, για τη διάθεση προσφοράς σας, για τον άψογο συντονισμό, για τη θέληση και την αγάπη σας για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Έχετε την εκτίμησή και το σεβασμό μας.














































Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.